Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke zrak voda za varčno ogrevanje doma

Najboljše toplotne črpalke zrak voda slovenskega proizvajalca Orca Energija nudijo celostno rešitev za ogrevanje hiše ali stanovanja. Primerne so tako za radiatorsko, talno, stensko in stropno ogrevanje kot za ogrevanje sanitarne vode, pri čemer so določeni modeli na voljo z vgrajenim zalogovnikom. Tehnologijo z notranjimi in zunanjimi enotami Mitsubishi je mogoče montirati in priklopiti na obstoječ ogrevalni sistem v kateremkoli objektu. Toplotne črpalke zrak voda odlično delujejo tako v starejših stavbah, ki so slabše izolirane, kot v novogradnjah, ki so bolje izolirane. Tehnologija hkrati nudi možnost bivalentnega ogrevanja, pri čemer se črpalke lahko samodejno preklopijo na obstoječ ogrevalni sistem ali na vgrajene elektro grelce. S tem ogrevalni sistem zagotavlja nenehno gretje prostorov in sanitarne vode, tudi v primerih zelo nizkih zunanjih temperatur ali v primerih nepredvidenih okvar. Velika prednost pri delovanju toplotne črpalke zrak voda pa je v tem, da gospodinjstva z njihovo uporabo lahko na letni ravni izdatno privarčujejo pri porabi električne energije.

Delovanje toplotne črpalke zrak voda

Energetsko varčno delovanje toplotne črpalke zrak voda

Delovanje toplotne črpalke zrak voda je osredotočeno na pridobivanje glavnega vira energije iz zraka, zato uporaba naprav omogoča zniževanje stroškov za ogrevanje celotnega stanovanja ali hiše. Pri tem so letni prihranki pri slabše izoliranih stavbah kar do 60 odstotni, pri novogradnjah pa do 75 odstotni. Najboljše toplotne črpalke zrak voda na tržišču porabljajo zelo malo elektrike, saj za svoje delovanje koristijo le 1 kWh iz električne energije, do 4 kWh potrebne energije pa pridobijo iz zraka, ki je hkrati tudi brezplačen vir ogrevanja, v primerjavi z drugimi konvencionalnimi in dražjimi viri, kot je peč na pelete, naftni in zemeljski plin ter kurilno olje. Ogrevalne naprave dosegajo zelo visoka grelna števila, kar pomeni, da proizvedejo veliko toplote ter pri tem porabijo malo električne energije. Najboljše toplotne črpalke zrak voda zmorejo energetsko učinkovito ogrevanje prostorov in sanitarne vode tudi do -28 stopinj Celzija zunanje temperature ter do -15 stopinj Celzija vstopnega zraka, brez da bi pri tem izgubile na grelni moči.

Več o najboljših toplotnih črpalkah zrak voda

Visokotemperaturne in nizkotemperaturne toplotne črpalke

Orca toplotne črpalke zrak voda se delijo na dve različni izvedbi. Pri tem so visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda namenjene za vgradnjo v starejše in slabše izolirane objekte. Naprave nudijo radiatorsko ogrevanje prostorov in segrevanje sanitarne vode. Pri tem delujejo tudi do -28 stopinj Celzija zunanje temperature ter do -15 stopinj Celzija pri polni grelni moči. Nizkotemperaturne toplotne črpalke pa nudijo talno, stensko, stropno in radiatorsko ogrevanje ter segrevanje sanitarne vode v novogradnjah, ki so dobro izolirane. Naprave omogočajo gretje do -25 stopinj Celzija vstopnega zunanjega zraka in gretje do +2 stopnji Celzija, ne da bi pri tem izgubile svojo grelno moč. Oba ogrevalna sistema nudita tudi sočasno hlajenje prostorov. Orca najboljše toplotne črpalke zrak voda v izvedbah DUO so na voljo z vgrajenim 200 ali 300 litrskim bojlerjem, DUO 300 Solar pa je mogoče priključiti na solarne kolektorje. MONO notranje enote pa se priklopijo na obstoječ zalogovnik za segrevanje sanitarne vode.

Nizkotemperaturne toplotne črpalke

Toplotna črpalka – življenjska doba in najbolj kvalitetne komponente

Orca toplotne črpalke imajo zelo dolgo življenjsko dobo, saj so izdelane iz najbolj kakovostnih in trpežnih komponent evropskih in japonskih proizvajalcev. Poleg tega celotna proizvodnja s tehnologijo poteka v proizvodnih prostorih v Mariboru, kar zagotavlja tudi izjemno kontrolo kakovosti. Naprave za ogrevanje prostorov in sanitarne vode dosegajo najstrožje evropske standarde kakovosti, za kar je podjetje Orca Energija prejelo tudi certifikate neodvisnih strokovnih institucij, ki delujejo v Evropski Uniji. Vsaka komponenta toplotne črpalke zrak voda je izdelana iz dovršenih in preverjenih materialov s tehnologijo, ki omogoča optimalno in energetsko učinkovito ogrevanje stanovanja ali hiše. Med te komponente spada krmilnik z inteligentno regulacijo zunanjih in prostorskih temperatur, tristopenjski električni grelec, optimiziran toplotni prenosnik, zmogljiva obtočna črpalka A energetskega razreda ter vakuumsko emajliran bojler za sanitarno vodo.

Več o nizkotemperatunih toplotnih črpalkah