Pošlji povpraševanje

Toplozračni kamini

Toplozračni kamini odlično ogrejejo prostor ter ustvarijo občutek topline in zadovoljstva, neposreden pogled na ogenj pa v vaše življenje vnese tudi nekaj romantike in očarljivosti. Včasih je toplozračni kamin predstavljal prostor, okoli katerega se je ob hladnih večerih zbrala vsa družina, predstavljal je prostor za prijetno druženje s prijatelji po napornem dnevu ali čutno okolje za romantične večere v dvoje. In ni razloga, da ne bi bilo tako tudi danes.

toplozračni kamini za ogrevanje hiše

Kaj je toplozračni kamin?

Toplozračni kamin ima nekaj nepogrešljivih komponent, to so kaminsko kurišče, kovinski vložek z varovalnimi steklenimi vrati in hladna obloga. Zavarovan je z materialom, ki se ne segreva (opeka, kamen, porobeton, mavčne plošče, lahko je obdelan tudi z marmorjem, granitom ali keramiko) in tako onemogoča, da bi se v bližini toplozračnega kamina opekli.

Toplozračni kamini prostor segrevajo s toplim zrakom, ki nastaja v posebnem prostoru, ventilator pa ga raznese v prostor nad ali pod kuriščem. Toplozračni kamini so primerni tudi za ogrevanje več prostorov, ne le sobe, v katero kamin postavimo, saj je mogoče topli zrak s cevmi usmeriti tudi drugam. Ogrevanje s kaminom je zelo hitro (po 15 ali 20 minutah se soba začne segrevati) ter preneha, ko ogenj ugasne (prostor se ohladi v eni ali dveh urah), saj nima akumulirane toplote. Za stalno ogrevanje lahko toplozračni kamin kombiniramo tudi z drugimi viri toplote.

kaminsko kurišče za centralno ogrevanje

Pogoji za postavitev toplozračnega kamina

Posebnih in nepričakovanih omejitev toplozračni kamin ne postavlja. Za njegovo delovanje potrebujemo dimnik, ki ima vsaj 180 milimetrov premera in meri približno 4,5 metra v višino. Dimnik naj bo keramičen ali iz nerjavečega jekla. Potrebno pa je zagotoviti tudi dovod svežega izgorevalnega zraka v toplozračni kamin.

Premisliti je treba tudi, v katero sobo bomo kamin postavili. Načeloma so toplozračni kamini postavljeni v osrednji prostor, da lahko iz njega odvajamo toploto v druge prostore. Od tu dalje pa je pomembna le še estetika, saj mora kamin lepo dopolnjevati prostor v katerem se nahaja, tudi kadar v njem ne prasketa ogenj. Sodobni toplozračni kamini so lepi in elegantni, možno pa je tudi prilagajanje strankinim željam, tako bo kamin predstavljal tudi lep okras in se bo na naraven način vključil v bivalno okolje.

Toplozračni kamini ne predstavljajo le alternativnega vira ogrevanja. Ker omogočajo neposreden pogled na ogenj, oddajajo prijeten in naraven vonj po lesu, ponujajo prasketanje ognja in mehko naravno toploto, pomenijo pravo razkošje občutkov in harmonijo užitkov po napornem dnevu.

OGREVATE SE LAHKO TUDI S TOPLOTNIMI ČRPALKAMI