Kako lahko prihranim pri ogrevanju doma?

Ogrevanje bivalnih površin je en izmed večjih stroškov, ki se pojavljajo ob bivanju. Cene energentov precej nihajo, obstaja pa način, ki nam omogoča, da zmanjšamo svoje stroške ogrevanja doma ali v poslovnih prostorih.

Toplotna črpalka zrak voda predstavlja eno izmed najugodnejših rešitev ogrevanja stanovanja ali hiše. Razlog nizke cene toplotne črpalke zrak voda je v njeni enostavni montaži. Toplotna črpalka zrak voda ne potrebuje globokega temelja, posledično pa ni potrebno vrtati globokih vrtin v zemljo. Namestitev je tako hitra in enostavna. Toplotna črpalka zrak voda za svoje delovanje prav tako ne potrebuje kolektorjev, kar ceno investicije v toplotno črpalko še zniža.

Več o uporabi toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje >>

Delovanje toplotne črpalke zrak voda

Toplotna črpalka zrak voda deluje na podobnem principu kot druge vrste toplotnih črpalk - večino energije, ki je za svoje delovanje toplotna črpalka zrak voda potrebuje, jemlje iz naravnega vira, natančneje iz zraka. Zrak je medij, poln energije. Najsodobnejše toplotne črpalke zrak voda so sposobne prostor segrevati tudi pri temperaturi zraka 20 stopinj pod ničlo. Kljub zelo nizki temperaturi prihranki pri ogrevanju znašajo okrog 50% stroškov pred uvedbo toplotne črpalke. Je energetsko varčna, učinkovita in okolju prijazna. Ker pri svojem delovanju okolja ne onesnažuje z različnimi toplogrednimi ali drugimi plini, je ekološka, kar je samo eden izmed njenih pozitivnih lastnosti. Tudi ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda je ugodno, kar pomeni, da se investicija v toplotno črpalko hitro povrne!

Delovanje toplotne črpalke zrak voda za ogrevanje

Toplotne črpalke zrak voda cena

Ponudba toplotnih črpalk zrak voda

V podjetju Orca vam ponujamo kakovostne toplotne črpalke zrak voda. Odločate se lahko med različnimi visokotemperaturnimi in nizkotemperaturnimi toplotnimi črpalkami, ki so primerne za namestitev v novejše objekte, z manjšimi toplotnimi izgubami. Široko ponudbo najboljših toplotnih črpalk si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer boste našli vse informacije, ki jih potrebujete pri odločanju za ta način ogrevanja.

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate po telefonu: 08224 ali po e-pošti: info@orcaenergy.eu. Kontaktirajte nas, da se z dogovorimo tudi za obisk v naši poslovalnici, kjer vam bomo z veseljem svetovali o izbiri in montaži toplotne črpalke, ki bo učinkovito in varčno ogrela vaš dom.