Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka kot prihodnost ogrevanja

V podjetju Orca Energija d.o.o. se ukvarjamo s proizvodnjo toplotnih črpalk za ogrevanje in sanitarno vodo. Prepričani smo, da so toplotne črpalke s svojo minimalno porabo energije in prijaznostjo do okolja del prihodnosti ogrevanja. 

Visokotemperaturna toplotna črpalkaKljub temu, da je začetna investicija malo višja kot pri ostalih ogrevalnih sistemih, se le-ta hitro povrne. Toplotna črpalka se ne izplača samo zato, ker je ogrevanje cenejše, kot je ogrevanje z drugimi alternativnimi viri, ampak se izplača tudi, ker je njeno delovanje prijazno tudi za okolje.

Ker je glavni vir delovanja toplotne črpalke zrak je le-to ena izmed cenejših variant ogrevanja prostorov in vode. Za svoje delovanje porabi minimalno količino električne energije, kar še poveča prihranek.

Naše podjetje se ukvarja z veleprodajo klimatskih naprav, toplotnih črpalk in prezračevalnih sistemov. Poleg tega, da skrbimo, da so cene toplotnih črpalk na našem trgu dostopne, želimo tudi čim manj obremenjevati okolje.

Ogrevalne toplotne črpalke

Kako deluje toplotna črpalkaUčinkovitost in delovanje naših toplotnih črpalk visoko presegajo najstrožje evropske standarde, kar dokazujejo tudi certifikati najpomembnejših neodvisnih strokovnih institucij v Evropski uniji.

Visokotemperaturne toplotne črpalke so primerne za ogrevanje celotnega stanovanja z radiatorskim ogrevanjem ter ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju in so odlična rešitev pri obnovi starejših objektov s slabšo izolacijo.

Nizkotemperaturne toplotne črpalke za ogrevanje celotnega stanovanja s talnim gretjem, nizkotemperaturnimi radiatorji, stenskim ali stropnim ogrevanjem ter ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju. Montira se jih predvsem v novogradnje z dobro izolacijo.

Toplotne črpalke za velike objekte, ki imajo eno notranjo enoto in regulacijo ter s štirimi zunanjimi enotami, ki bodo poskrbele za toploto.

Povrnitev investicije

Cena toplotne črpalke se vam bo hitro povrnila, saj je njena prednost v tem, da za svojo učinkovitost delovanja uporablja obnovljive naravne vire. Zrak, ki je brezplačen pretvarja v toploto. Varčno delovanje je možno do kar -28°C zunanje temperature in do -15°C brez izgube grelne moči.

Glavno ceno toplotne črpalke zrak voda plačate ob investiciji, saj učinkovitost toplotne črpalke dobimo s pomočjo električne energije, na podlagi katere toplotna črpalka deluje. Ker je za njeno delovanje potrebno le malo električne energije boste s tem tudi prijazni do narave.

Preberite še več o toplotni črpalki za ogrevanje >>

Samo vprašanje časa je, kdaj se vam bo cena toplotne črpalke povrnila, saj boste na podlagi njenega delovanja v letih uporabe prihranili res veliko. Za vse infomacije, ki jih potrebujete ob odločanju za toplotno črpalko, se obrnite na nas in skupaj bomo našli optimalno rešitev.