Pošlji povpraševanje

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko Zeus, Zeus Plus in Wave Composite

Sanitarne toplotne črpalke slovenskega proizvajalca Orca Energija predstavljajo odlično alternativo klasičnim električnim bojlerjem za ogrevanje sanitarne vode. Pri tem se razlikujejo v inovativni tehnologiji delovanja, saj Orca sanitarne toplotne črpalke za glavni vir energije koristijo zrak, ki ga ekonomično predelajo v energijo, ki je potrebna za učinkovito ogrevanje sanitarne vode. Na ta način lahko gospodinjstva zmanjšajo porabo električne energije za kar 70 odstotkov, kar se posledično odraža tudi v izdatnih prihrankih na mesečni in letni ravni. Tehnologija za segrevanje vode deluje tudi pri -10 stopinjah Celzija vstopnega zraka, pri tem pa se poraba električne energije ne poveča. S sistemom za ogrevanje sanitarne vode lahko v hiši tudi ohlajamo druge prostore. Toplotna črpalka omogoča hlajenje prostorov sočasno s segrevanjem vode, pri čemer naprava izpiha hladen zrak v prostore, kot je shramba ali klet. Na voljo so trije modeli Orca črpalk z različno velikimi zalogovniki. To gospodinjstvom omogoča, da si lahko izberejo optimalno napravo za ogrevanje sanitarne vode, glede na velikost družine in druge potrebe.

Toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko Zeus z vgrajenim bojlerjem

Orca Zeus sanitarne toplotne črpalke so na voljo z 230-litrskim ali 300-litrskim vgrajenim bojlerjem. Dve velikosti zalogovnika omogočata prilagoditev večjemu ali manjšemu številu članov v družini oziroma v gospodinjstvu. Posebnost naprav za ogrevanje sanitarne vode je tudi v tem, da predstavljajo idealno rešitev za montažo v majhne prostore, saj zaradi inovativne oblike zasedejo malo prostora. Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko Zeus omogoča uporabo dveh časovnih intervalov, tudi pri nočnih oziroma nižjih tarifah elektrike. Orca Zeus toplotna črpalka omogoča hlajenje drugih prostorov, zato lahko ponudnik pri montaži napelje voden zrak v shrambo ali klet z ozimnico. Tehnološko dovršene naprave za ogrevanje sanitarne vode odlikuje zelo tiho delovanje ter zavidljiv izkoristek energije z optimalnim delovanjem tudi pri zelo nizkih temperaturah zunanjega zraka. Inteligentno krmiljenje preko zaslona na dotik pa je zelo enostavno.

več o sanitarnih toplotnih črpalkah

Sanitarne toplotne črpalke Zeus Plus z vgrajenim zalogovnikom

Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko Orca Zeus Plus omogoča delovanje tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah, saj naprave dosegajo zelo visoka grelna števila, pri čemer maksimalno izkoristijo prejeto energijo iz zraka in tako optimizirajo svoje delovanje. Zeus Plus toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo segrevajo vodo do 60 stopinj Celzija tudi, ko se temperature vstopnega zraka spustijo do -10 stopinj Celzija. Zato lahko gospodinjstva prihranijo na porabi energije tudi v najbolj mrzlih dneh oziroma nočeh. Naprave za ogrevanje sanitarne vode so na voljo z vgrajenim bojlerjem v velikosti 230 ali 300 litrov. Pri tem ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko Orca Zeus Plus omogoča, da ponudnik priključi napravo tudi na druge ogrevalne sisteme v hiši ali stanovanju. To so lahko pelete, kurilno olje, zemeljski plin, drva ali solarni sistem. Inovativni sistem za ogrevanje sanitarne vode nudi tudi enostavno krmiljenje preko vmesnika na zaslonu na dotik z modro osvetlitvijo.

Wave Composite toplotne črpalke zrak voda za sanitarno vodo

Orca Wave Composite sanitarne toplotne črpalke so idealna izbira za tista gospodinjstva, ki želijo v stanovanju ali hiši obdržati svoj bojler. Tako serviserji iz podjetja Orca Energija priklopijo napravo na ogrevanje sanitarne vode na obstoječ zalogovnik. Sanitarne toplotne črpalke Wave Composite so na voljo v dveh različicah, pri čemer so manjše 1,8 kW naprave primerne za priklop na zalogovnik v velikosti 300 litrov, večje 2,5 kW serije pa so primerne za priklop na bojler z volumnom med 400 in 800 litri. Naprave za ogrevanje sanitarne vode omogočajo velik pretok zraka in visoka grelna števila tudi pri najnižjih zunanjih temperaturah, kar jim omogoča velik uparjalnik, rotacijski kompresor in elektronski ekspanzijski ventil. Orca tehnologija ogrevanja sanitarne vode s toplotno črpalko ima vgrajeno aktivno antilegionelno zaščito, ki zagotavlja nenehno neoporečnost vode

več o toplotnih črpalkah zrak voda za sanitarno vodo