Pošlji povpraševanje

Različne vrste Orca toplotnih črpalk zrak voda

Ogrevalna Orca toplotna črpalka v stanovanju ali hiši porabi zelo malo električne energije, saj deluje na zrak, ki je tudi glavni vir energije. T.i. ogrevalne toplotne črpalke nudijo celostno rešitev za ogrevanje, kar zajema radiatorsko, talno, stensko in stropno ogrevanje ter segrevanje sanitarne vode. Pri tem je naprave mogoče priključiti na obstoječ ali nov sistem ogrevanja v različnih objektih. Toplotne črpalke v visokotemperaturnih izvedbah so primerne za radiatorsko ogrevanje v starejših in slabše izoliranih stavbah, pri čemer nudijo ogrevanje tudi do -28 stopinj Celzija zunanje temperature ter do -15 stopinj Celzija pri polni grelni moči. Ogrevalne toplotne črpalke v nizkotemperaturnih izvedbah pa so primerne za stensko, stropno in talno ogrevanje v novogradnjah in dobro izoliranih stavbah.

Toplotne črpalke Zrak - Voda za ogrevanje doma

Visokotemperaturna toplotna črpalka v stanovanju in hiši

Visokotemperaturne toplotne črpalke so na voljo v treh različnih modelih, ki so primerni za ogrevanje vseh prostorov z radiatorskim ogrevanjem, pri čemer naprave ogrevajo tudi sanitarno vodo v že nameščenem bojlerju. Visokotemperaturna izvedba Orca DUO 200 z integriranim dvesto litrskim bojlerjem je idealna izbira za ogrevanje gospodinjstev z dvema ali tremi člani. Pri tem obstaja možnost bivalentnega ogrevanja, kar pomeni, da se sistem v primeru okvare samodejno preklopi na drug vir ogrevanja. Visokotemperaturna izvedba DUO 300 SOLAR z integriranim tristo litrskim bojlerjem pa omogoča priključitev na sončne kolektorje, kar še dodatno zniža stroške ogrevanja. Orca MONO vrste toplotnih črpalk v najvišjem energetskem razredu in visokotemperaturni izvedbi omogočajo ogrevanje večjih prostorov in segrevanje večjih količin sanitarne vode v večstanovanjskih stavbah.

Več o ceni investicije toplotne črpalke

Vrste nizkotemperaturnih toplotnih črpalk

Energetska poraba toplotne črpalke zrak voda v nizkotemperaturni izvedbi je optimalna in stroškovno učinkovita, pri čemer te vrste toplotnih črpalk nudijo ogrevanje stavbe in sanitarne vode do -25 stopinj Celzija zunanje temperature. V polni moči pa takšna Ogrevalna toplotna črpalka deluje pri 2 stopinji Celziji. Nizkotemperaturne toplotne črpalke, ki jih uporabljamo za segrevanje prostorov in vode, je moč regulirati z nastavitvami dveh ogrevalnih krogov. Torej po zunanji temperaturi in temperaturi v notranjem prostoru. Pri tem je mogoče nastavitve prilagoditi večjim časovnim intervalom, tako da je ogrevanje prilagojeno vašim potrebam. Vrste toplotnih črpalk v nizkotemperaturni izvedbi se med seboj razlikujejo po kapaciteti integriranega bojlerja, pri čemer je na voljo dvesto in tristo litrski bojler ter izvedba z večjim toplotnim prenosnikom, ki lahko ogreje večje prostore.

Ogrevalna toplotna črpalka zrak voda – poraba in cena investicije

Poraba toplotne črpalke zrak voda je nižja v primerjavi z drugimi viri ogrevanja, kot je zemeljski plin, kurilno olje, električno ogrevanje, utekočinjen naftni plin in peč na pelete. Vse vrste Ogrevalnih toplotnih črpalk Orca uporabljajo oziroma koristijo zrak kot glavni vir energije, ki je potreben za delovanje naprav. Poleg tega naprave za segrevanje prostorov in sanitarne vode dosegajo visoko razmerje grelnih števil, zato proizvedejo mnogo več toplote kot pa porabijo energije. Energetska poraba toplotne črpalke zrak voda je nizka tudi zato, ker naprave spadajo v najvišji energetski razred A ter AA+. Velike prihranke pri nakupu in vgradnji ogrevalne naprave pa nudi tudi subvencija Eko sklada.

Več o porabi toplotne črpalke zrak voda

Hitra montaža toplotne črpalke zrak voda

Montaža ogrevalne toplotne črpalke zrak voda je opravljena v samo 14 urah, pri čemer namestitev ne zahteva večjih dodatnih stroškov. Vse vrste toplotnih črpalk Orca je mogoče vgraditi brez večjih posegov v prostor, pri čemer je prednost ta, da je montaža naprav primerna za vse prostore, stavbe, stanovanja, hiše in druge objekte. Objekt ne potrebuje posebnih priključkov, saj toplotne črpalke delujejo na zrak, ki je prisoten povsod. Druga prednost pa je ta, da je vse vrste toplotnih črpalk Orca mogoče montirati oziroma priklopiti na že obstoječ sistem ogrevanja v hiši. Naprave za segrevanje bivalnih prostorov in sanitarne vode ne zasedejo veliko prostora , pri tem pa nudijo tiho delovanje.