Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke za ogrevanje z grelcem moči 5, 8 ali 12 kW

Orca toplotne črpalke za ogrevanje hiše ali stanovanja so sestavljene iz zunanjih in notranjih enot. Različne vrste toplotnih črpalk v visokotemperaturnih in nizkotemperaturnih izvedbah so na voljo z notranjimi enotami DUO in MONO, pri čemer lahko gospodinjstva izbirajo med različno velikimi zalogovniki, ki so bodisi vgrajeni ali pa se naprave priklopijo na obstoječ bojler. Notranja enota z zalogovnikom pa je povezana z zunanjo enoto, kot je Mitsubishi Zubadan in Mitsubishi Power Inverter. Tako toplotne črpalke omogočajo optimalno ter predvsem energetsko varčno in stroškovno učinkovito ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Pri tem toplotna črpalka 8 kW serije Zubadan dosega visoko ogrevalno moč tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. To ji omogoča tehnologija »Flash injection«, s pomočjo katere toplotne črpalke za ogrevanje ohranjajo grelno moč tudi pri -15 stopinj Celzija zunanje temperature ter energetsko učinkovito gretje prostorov in sanitarne vode do -28 stopinj Celzija zunanjega vstopnega zraka.

Toplotna črpalka 5 kW

Značilnosti vrste toplotnih črpalk Mitsubishi Electric Zubadan in Power Inverter

Zunanje enote toplotne črpalke za ogrevanje Mitsubishi Electric Zubadan in Mitsubishi Power Inverter imajo optimiziran odtok zraka skozi ventilator, zato tehnologija znižuje glasnost delovanja ventilatorja. Poleg tega naprave nudijo zelo tiho delovanje, pri čemer s tehnologijo zaščitnega ovoja znižujejo nivo zvočne moči, ki prihaja iz kompresorja. Optimizirana struktura cevi z mehkim kosom gume pa učinkovito absorbira vibracije. Te vrste toplotnih črpalk, ki delujejo po principu zrak voda, imajo vgrajen podhlajevalnik freona, ki preprečuje pregrevanje kompresorja. Kompaktni betonski podstavki olajšujejo vzdrževanje toplotne črpalke za ogrevanje, preprečujejo zmrzovanje kondenza in odvajajo kondenz. Oblika podstavka zunanje enote toplotne črpalke za ogrevanje nudi visoko zanesljivost z optimiziranim odmrzovanjem in preprečevanjem nabiranja ledu. Pri tem toplotni izmenjevalec preprečuje nastajanje ledu na enoti, naklon podstavka pa omogoča hitrejši potek drenaže. Vrste toplotnih črpalk Mitsubishi Zubadan so na voljo v kompaktni obliki, pri čemer zasedejo zelo malo prostora. Pri tem je opazna ekonomija prostora pred samo napravo.

Toplotna črpalka 8 kW

Nizkotemperaturna toplotna črpalka 5 kW s serijo enot Power Inverter

Zunanje enote toplotne črpalke za ogrevanje Mitsubishi Power Inverter so združljive z nizkotemperaturnimi notranjimi enotami MONO in DUO. Te vrste toplotnih črpalk so primerne za talno, stensko in stropno ogrevanje ter segrevanje sanitarne vode v novogradnjah in objektih z dobro izolacijo. Power Inverter toplotna črpalka 5 kW, 7,5 kW in 10 kW omogoča visoko temperaturo izhodne vode, pri čemer vodo segreva do 60 stopinj Celzija pri zunanjih temperaturah -5 stopinj Celzija in pri tem ohranja svojo polno grelno moč. Te vrste toplotnih črpalk pa izgubijo le 20 odstotkov svoje grelne moči, ko segrevajo vodo pri -15 stopinjah Celzija zunanje temperature zraka. Nizkotemperaturne Power Inverter toplotne črpalke za ogrevanje prostorov in sanitarne vode imajo vgrajen podhlajevalnik freona, kar omogoča delovanje pri visoki grelni moči tudi pri nizkih zunanjih temperaturah. Nadstandardna tehnologija toplotnega prenosnika pa skrbi za to, da zunanja enota porabi zelo malo energije.

Več o toplotni črpalki 8kW

Visokotemperaturna črpalka 12 kW s serijo enot Electric Zubadan

Zunanje enote toplotne črpalke za ogrevanje Mitsubishi Electric Zubadan so združljive z visokotemperaturnimi notranjimi enotami MONO in DUO z zalogovniki v volumnih 230 in 300 litrov. Zubadan toplotna črpalka 8 kW in 11,2 kW je primerna za radiatorsko ogrevanje in segrevanje sanitarne vode v starejših in slabše izoliranih stavbah. Toplotna črpalka 12 kW nudi visoko grelno moč, zato je primerna tudi za objekte z veliko prostori oziroma z veliko površino radiatorjev. Visokotemperaturne toplotne črpalke za ogrevanje z zunanjimi enotami Mitsubishi Zubadan omogočajo delovanje ogrevalnega sistema tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Krogotok Flash Injection s toplotnim izmenjevalnikom in vbrizgalnim kompresorjem zagotavlja učinkovito izmenjave toplote. Tako injektorsko vbrizgavanje hladiva omogoča energetsko učinkovito delovanje toplotne črpalke za ogrevanje tudi pri zunanjih temperaturah vstopnega zraka do -28 stopinj Celzija. Ogrevalna naprava ohranja svojo polno grelno moč tudi pri -15 stopinj Celzija zunanje temperature.