Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke in Eko sklad - kaj moramo vedeti?

Toplotne črpalke ogrevajo prostor ali sanitarno vodo in so dolgoročno izjemno pametna investicija, saj z njihovo uporabo močno zmanjšamo porabo električne energije. Ogrevanje stanovanja in sanitarne vode postaja vse večji strošek, najbolj učinkovita rešitev pa je nakup toplotne črpalke, pri čemer se nam investicija povrne že v nekaj letih, še posebej, kadar upoštevamo Eko sklad subvencije za toplotne črpalke. Eko sklad subvencije razpiše vsako leto, vendar pa je potrebna posebna pozornost in spremljanje pogojev. V podjetju Orca Energija vam bomo z velikim veseljem pomagali pri izbiri primernega modela toplotne črpalke za ogrevanje vašega doma ali sanitarne vode, prav tako pa vas bomo oskrbeli z vsemi potrebnimi informacijami glede Eko sklada. Naše stranke vedno opozorimo na Eko sklad, saj na ta način toplotne črpalke ni potrebno izplačati v celoti, ker lahko pridobimo nepovratna finančna sredstva. Ker toplotne črpalke veljajo za eno najbolj okolju prijaznih alternativnih oblik ogrevanja, bi bila velika škoda, če se ne bi pozanimali o Eko skladu in tako še dodatno prihranili pri nakupu naprave. Z uporabo toplotne črpalke za ogrevanje razbremenimo okolje in obenem tudi proračun gospodinjstva.

Toplotne črpalke Ljubljana

Naprava mora ustrezati določenim merilom

Za pridobitev Eko sklad subvencije za toplotne črpalke zrak voda mora naprava ustrezati določenim merilom. Pomembno je , da ustreza predpisani meji sezonske energijske učinkovitosti v povprečnih podnebnih razmerah, kot jo navaja Eko sklad in da je naprava pravilno vgrajena, kar z drugimi besedami pomeni, da jo mora vgraditi pooblaščena oseba, saj lahko le tako zagotovimo pravilen način delovanja. Na tem mestu velja omeniti podatek, da subvencije za toplotne črpalke, ki ustrezajo navedenim pogojem, znašajo celo do 20 % celotne investicije, kar ni majhen znesek. V starejših objektih pa je višina Eko sklada za toplotne črpalke še višja in predstavlja kar do 50 % naložbe. Gre za majhno spremembo, ki gospodinjstvu prinaša velike prihranke in zahvaljujoč Eko skladu je pridobitev toplotne črpalke danes cenejša kot kadarkoli doslej. Prav izjemna dostopnost je eden izmed razlogov, zakaj se danes vse več ljudi odloča za ogrevanje z uporabo toplotne črpalke, ki predstavljajo najučinkovitejšo rešitev tudi v najhujšem mrazu. Naprave Orca zmorejo varčno ogrevanje tudi do -28°C zunanje temperature in tudi do -15°C brez izgube grelne moči, kar je najučinkovitejša rešitev na tržišču, delovanje pa lahko reguliramo tudi iz pisarne, dnevne sobe, plaže itd. Pokličite nas in naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali izbrati primeren model toplotne črpalke za vaš dom ali poslovni prostor.

subvencioniran nakup toplotne črpalke s pomočjo eko sklada

Okolju in gospodinjstvu prijazna rešitev

Namen Eko sklada je spodbuditi čim večje število ljudi, da bi se odločili za ekološke in okolju prijazne oblike ogrevanja, kakršnega omogoča toplotna črpalka. Pomeni razbremenitev pri začetni investiciji, ki jo zahteva vgradnja toplotne črpalke in velja za različne tipe toplotnih črpalk, ki morajo seveda ustrezati določenim merilom kakovosti. Na tem seznamu so se znašle tudi naprave za ogrevanje Orca Coolwex, na kar smo v podjetju izjemno ponosni. Naše naprave se ponašajo z izredno visokim grelnim številom (razmerje med proizvedeno toploto in porabljeno električno energijo) in s številnimi certifikati kakovosti, med drugim tudi s certifikatom EPHA. Vrhunska kakovost je združena z ugodno ceno, zato se investicija vsekakor splača. Tudi če kupujete toplotne črpalke v Ljubljani, bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pomagali pri odločanju.

Eko sklad subvencija za toplotne črpalke