Pošlji povpraševanje

Najugodnejši način ogrevanja hiš je s toplotno črpalko

Mrzla zima je pred vrati in mnogo ljudi skrbi vrtoglava višina zneskov položnic za ogrevanje. Cene gretja se glede na lokacijo, zračno prepustnost stavbe, dobavitelja električne energije, način ogrevanja, kvaliteto oken, časovno obsežnost gretja in velikosti stanovanja oziroma hiše, med seboj občutno razlikujejo. Najdražja energenta za ogrevanje sta trenutno kurilno olje in utekočinjen naftni plin (UNP).

Kako sklestiti stroške ogrevanja, da zanje v zimskih mesecih ne bomo plačali celega premoženja in nas hkrati ne bo zeblo? Odlična rešitev je ogrevanje hiš s toplotno črpalko zrak – voda, ki pomeni najnižje stroške ogrevanja v primerjavi z drugimi viri. Kar je tudi pomembno je, da toplotne črpalke pripomorejo k čistejšemu okolju, saj za ogrevanje uporabljajo zelene vire energije.

Izbira toplotnih črpalk je res pestra, razlikujejo se predvsem glede na vir, iz katerega toplotne črpalke zajemajo toplotno energijo. Ločimo tri tipe oziroma vrste toplotnih črpalk: toplotna črpalka voda - voda, toplotna črpalka zemlja - voda in toplotna črpalka zrak - voda.

Učinkovite toplotne črpalke zrak – voda

Toplotne črpalke zrak – voda

So kakovostne ogrevalne naprave za različne ogrevalne sisteme. Visokotemperaturne toplotne črpalke so namenjene predvsem ogrevanju z radiatorskim  sistemom ter za stavbe, ki so slabše izolirane. Nizkotemperaturne toplotne črpalke pa so namenjene novogradnjam ter nizkoenergijskim objektom z dobro izolacijo.

Toplotna črpalka zrak – voda izkorišča toploto zraka in za svoje delovanje porabi zelo malo električne energije. Deluje lahko samostojno ali kot podporni ogrevalni sistem. Nekatere toplotne črpalke so sestavljene iz zunanje in notranje enote, praktične pa so tudi zato, ker jih lahko brez večjih dodatnih stroškov ali posegov namestimo v praktično kateri koli objekt.

Slovensko podjetje Orca Energija, d. o. o., izdeluje toplotne črpalke zrak – voda, ki s svojo kakovostjo in delovanjem visoko presegajo najstrožje evropske standarde o delovanju toplotnih črpalk, kar dokazujejo certifikati najpomembnejših neodvisnih strokovnih institucij v Evropi. Toplotne črpalke proizvajajo v Sloveniji, pri tem pa uporabljajo najboljše in najkakovostnejše komponente evropskih in japonskih proizvajalcev. Orcine ogrevalne toplotne črpalke zrak – voda dosegajo visoka grelna števila (COP) in so primerljive z mnogo dražjimi sistemi, ki kot vir energije uporabljajo podtalnico ali zemljo. Zmogljivost omenjenih ogrevalnih toplotnih črpalk je zelo varčno ogrevanje tudi do -28°C zunanje temperature ter do -15°C brez izgube grelne moči, kar je trenutno najučinkovitejša rešitev na tržišču. Najboljše ogrevanje hiše s toplotnimi črpalkami Orca Energija d.o.o.

Visokokakovoste toplotne črpalke


Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Če potrebujemo sistem, ki bo učinkovito in varčno ogreval zgolj sanitarno vodo, obstajajo na tržišču številne izvedbe sanitarnih toplotnih črpalk z različno velikimi bojlerji. Takšne sanitarne toplotne črpalke zelo dobro nadomeščajo električne bojlerje in druge manj varčne načine ogrevanja vode v sistemih. Kot glavni vir toplote uporabljajo zrak, kar stroške porabe električne energije zmanjša tudi do 75 %.

Njihova poglavitna prednost pa je izdelava, ki omogoča, da toplotna črpalka za sanitarno vodo sočasno s segrevanjem vode tudi hladi prostor, kamor naprava izpihava zrak. Takšen prostor je lahko shramba ali klet, kjer shranjujemo ozimnico in potrebujemo hladnejše okolje. Sanitarne toplotne črpalke so izdelane tako, da jih lahko postavimo v kateri koli prostor.

Če imate težave s prostorom, je idealna rešitev serija sanitarnih toplotnih črpalk Orca Zeus. Z  relativno nizkimi stroški investicije s takšno odločitvijo znižate stroške ogrevanja sanitarne vode tudi do 70 %. Odlične grelne lastnosti Orce Zeus dopolnjujeta dve velikosti zalogovnika za vodo (300l in 230l), s katerima se količina segrete sanitarne vode prilagaja večjemu ali manjšemu številu članov gospodinjstva.

Če pa bojler za ogrevanje vode že imate in ga želite obdržati, sistem toplotne črpalke Orca Wave Composite poskrbi, da vodo v bojlerju ogrevate varčneje. Napravo preprosto priklopimo na obstoječ bojler in se veselimo prihrankov električne energije. Možnost nastavitve dveh časovnih intervalov omenjene toplotne črpalke tudi omogoča koriščenje nižje (nočne) tarife elektrike.

Preberite več o ogrevanju

0
 Advanced issue found