Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka zrak voda - cena ugodnejša kot pri drugih tipih

Toplotna črpalka zrak voda je najbolj priljubljena izbira med kupci. Kaj so razlogi za to oziroma katere so njene najpomembnejše prednosti? V nadaljevanju vam predstavljamo informacije, ki vam bodo pomagale pri tem, da poiščete najprimernejšo rešitev za svoj dom.


Delovanje toplotne črpalke zrak voda - kratka predstavitev

Za začetek je nujno, da opišemo delovanje toplotne črpalke zrak voda. Že na podlagi imena je mogoče sklepati, da je to naprava, ki izkorišča toploto zraka in jo nato pretvarja v energijo za ogrevanje prostorov v naših domovih. Nekoliko poenostavljeno bi bilo tako mogoče reči, da gre za obraten princip kot pri hladilniku. Ker temelji delovanje toplotne črpalke zrak voda, predvsem tiste najkakovostnejše, pretežno na izrabi brezplačnih virov energije, je njena glavna prednost v tem, da zagotavlja izjemno poceni ogrevanje stanovanja, seveda pa se lahko po želji uporablja za ogrevanje sanitarne vode. Stroški so bistveno nižji, kot če bi na primer uporabljali utekočinjeni naftni plin, zemeljski plin, kurilno olje, peč na pelete ipd.

najboljša toplotna črpalka zrak voda


Nizkotemperaturne ali visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda?

Ena izmed pogostih delim, s katerimi se soočajo kupci, je, kdaj je bolje izbrati nizkotemperaturne in kdaj visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda. Prve so odlične v kombinaciji s talnim, stropnim ali stenskim ogrevanjem in tam, kjer se uporabljajo nizkotemperaturni radiatorji. Zanje se odločamo predvsem pri novogradnjah in pri objektih z zelo dobro izolacijo. Po drugi strani pa pridejo visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda v poštev pri slabše izoliranih stavbah, pri katerih želimo zmanjšati stroške ogrevanja.

NAJBOLJŠA TOPLOTNA ČRPALKA ZRAK VODA ZA SANITARNO VODO

Najugodnejša je toplotna črpalka zrak voda

Cena naprave je seveda za večino kupcev izjemno pomemben dejavnik pri izbiri. Kot verjetno veste, tip zrak voda ni edina možnost. Vendar pa je to opcija, pri kateri vas čaka najnižja cena. Kljub bistveno ugodnejši ceni lahko toplotna črpalka zrak voda najvišje kakovosti doseže primerljivo grelno število (COP) kot naprave, ki izkoriščajo toploto zemlje ali pa podtalnice. Kaj nam grelno število sploh pove o učinkovitosti posamezne naprave? Gre za podatek o razmerju med toploto, ki jo naprava pridobi iz brezplačnih, obnovljivih virov, in porabljeno električno energijo. Višje grelno število tako pomeni večjo učinkovitost toplotne črpalke zrak voda. Cena same naprave torej ni edino, kar bi vas moralo zanimati ob vgradnji, ampak morate razmisliti predvsem o tem, kako hitro bi želeli, da se vam cena oz. strošek nakupa povrne. Poleg tega je treba omeniti, da je lahko cena najkakovostnejše toplotne črpalke zrak voda zelo ugodna, če izkoristite možnost pridobitve subvencije za vgradnjo. V mislih imamo nepovratna finančna sredstva, ki jih ponuja Eko sklad, saj gre za okolju prijazno izbiro.

visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda - cena


Katera je najboljša toplotna črpalka zrak voda za vas?

Najboljša toplotna črpalka zrak voda na srečo ni nujno najdražja. To vsakodnevno dokazujemo v podjetju Orca, kjer svojim kupcem in poslovnim partnerjem, ki se ukvarjajo z veleprodajo, ponujamo vrhunske naprave po dostopnih cenah. Pri nas vas čaka najboljša toplotna črpalka zrak voda za vaše potrebe. Njena vgradnja je zelo enostavna in ne zahteva posebnih predelav, dovoljenj ipd. Da bo delo opravljeno zares profesionalno, poskrbijo izkušeni monterji, s katerimi sodelujemo. Naše naprave so proizvedene v Sloveniji, pri tem pa uporabljamo najkakovostnejše sestavne dele priznanih evropskih in japonskih proizvajalcev. Naprave je mogoče po potrebi upravljati na daljavo, z uporabo pametnega telefona ali pa tabličnega računalnika. To omogoča za uporabo izredno preprost uporabniški vmesnik, določeni modeli pa imajo že vgrajen zaslon na dotik z omenjenim vmesnikom. Za konec naj omenimo še, da smo pravi naslov tudi za tiste, ki vas ne zanima poceni ogrevanje doma, ampak iščete primerno rešitev za večje objekte. Ponujamo naprave za velike objekte z grelnim številom vse do 4,83, ki se uvrščajo v najvišje energetske razrede. Primerne so za uporabo vse do zunanje temperature -28 stopinj Celzija in za površino do 2500 kvadratnih metrov.