Toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje vašega doma


Toplotna črpalka za ogrevanjeToplotne črpalke za ogrevanje, ki jih nudimo so visokotemperaturne toplotne črpalke, nizkotemperaturne toplotne črpalke in toplotne črpalke za velike objekte. Visokotemperaturne toplotne črpalke so primerne za ogrevanje stanovanja z radiatorskim ogrevanjem in za ogrevanje vode v vgrajenem bojlerju. Najbolj so primerne za obnovo starejših in slabše izoliranih objektov z velikim številom radiatorjev. Nizkotemperaturne toplotne črpalke so namenjene ogrevanju celotnega stanovanja s talnim gretjem, nizkotemperaturnimi radiatorji, stenskim ali stropnim sistemom ter za ogrevanje vode v vgrajenem bojlerju. Primerne so za novogradnje in dobro izolirane objekte. Toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje za velike objekte z veliko radiatorji, je mogoče povezati v kaskade. Imajo eno samo notranjo enoto z eno regulacijo na katero je mogoče priklopiti dve, tri ali štiri zunanje enote različnih grelnih moči. S tem dosežemo radiatorsko ogrevanje zelo velikih površin.


Toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje


Za radiatorsko ogrevanje s toplotno črpalko v stanovanju so najbolj primerne visokotemperaturne toplotne črpalke, ki imajo višjo grelno moč in sicer do -15⁰C. Centralni radiatorski sistem in sanitarno vodo ogrevajo kar do -28⁰C zunanje temperature. V našem prodajnem programu imamo tri modele visokotemperaturnih toplotnih črpalk za radiatorsko ogrevanje. Radiatorski način ogrevanja je pogostejši v starejših zgradbah, v novogradnje večinoma vgrajujejo talno in stensko radiatorsko gretje. Toplotna črpalka za ogrevanje se samo priključi na radiatorski sistem.

VEČ O TOPLOTNIH ČRPALKAH


Toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje


toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanjeToplotne črpalke zrak voda niso samo najenostavnejša ampak so tudi najcenejša izbira. Zrak je vsepovsod okrog nas zato lahko toplotno črpalko zrak voda za ogrevanje brez večjih stroškov ali posegov namestimo v katerikoli objekt. Naše toplotne črpalke dosegajo tako visoka grelna števila (COP), da jih lahko primerjamo z veliko dražjimi sistemi, ki kot vir energije uporabljajo podtalnico ali zemljo. Na ogrevalno toplotno črpalko je mogoče priklopiti katerikoli sistem ogrevanja ali hlajenja, ki ga imate nameščenega v hiši ali ga načrtujete. Kadar toplotna črpalka ogrevanja zaradi zelo nizke zunanje temperature ne zmore pravilno delovati ali v primeru okvare, lahko sistem samodejno preklopi na drug vir ogrevanja ali na serijsko vgrajene elektrogrelce, kar omogoča še večjo varnost pri ogrevanju. Preverite celotno ponudbo na naši spletni strani: http://si.orcaenergy.eu/toplotne-crpalke-za-sanitarno-vodo/