Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke so visokotemperaturne in nizkotemperaturne

toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanjeToplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode Orca Coolwex v kakovosti in delovanju presegajo stroge evropske standarde za kar imajo certifikate neodvisnih strokovnih institucij v EU. Toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje so primerne za novogradnje, starejše hiše in večje objekte. Toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje je lahko visokotemperaturna ali nizko temperaturna. Deluje po principu zrak voda kar pomeni, da energijo črpa iz zraka, ki je brezplačen energent. Visokotemperaturne toplotne črpalke so primerne za radiatorsko ogrevanje starejših objektov, ki nimajo dobre izolacije. Te toplotne črpalke imajo polno moč ogrevanja do -15⁰C, s pomočjo električne energije pa do -28⁰C zunanje temperature. Nizkotemperaturne toplotne črpalke so primerne za talno, stensko in stropno radiatorsko ogrevanje novogradenj z dobro izolacijo in za objekte z večjo površino radiatorjev. Njihova polna moč gretja je do 2⁰C zunanje temperature. Toplotna črpalka ima možnost bivalentnega ogrevanja kar pomeni, da je možen samodejni preklop na drug vir energije.

cena toplotne črpalke za ogrevanjeToplotne črpalke zrak voda so cenovna ugodna rešitev za ogrevanje in hlajenje hiše

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše zrak voda je cenovno ugodna, saj vam dolgoročno prihrani zelo veliko pri radiatorskem ogrevanju in hlajenju vašega doma. Poleg tega ni potrebno za inštalacijo toplotne črpalke opravljati nobenih gradbenih posegov. Zunanja enota toplotne črpalke se namesti ob hišo oziroma objekt, notranja enota pa se postavi v notranji prostor, kjer je toplotna in vodovodna napeljava. Cena toplotne črpalke za ogrevanje se razlikuje glede na moč in glede na vrsto toplotne črpalke. Toplotne črpalke za ogrevanje hiše ogrevajo tudi sanitarno vodo. Tako se še dodatno znižajo obratovalni mesečni stroški.

Toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje ima inteligentno upravljanje

Toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje imajo inteligentno upravljanje. To pomeni da imajo možnost nastavitve treh ogrevalnih krogov po prostorski in zunanji temperaturi. Prav tako imajo možnost nastavitve več različnih intervalov in programov. Toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje imajo antilegionelno zaščito.