Pošlji povpraševanje

Energetsko varčne toplotne črpalke za sanitarno vodo in ogrevanje vode

Toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode

Toplotne črpalke za sanitarno vodo slovenskega proizvajalca Orca Energija so na voljo v več različnih izvedbah oziroma modelih. Največja razlika med njimi je v tem, da se nekatere priklopijo že na obstoječ bojler, druge pa imajo zraven dodatne zalogovnike vode. Toplotne črpalke za sanitarno vodo so namenjene le segrevanju vode, pri čemer gospodinjstvo za gretje prostorov uporablja drug ogrevalni sistem, kot je peč na pelete, zemeljski plin, utekočinjen naftni plin ali drugo.

Poleg toplotnih črpalk za sanitarno vodo Orca Energija nudi Ogrevalne toplotne črpalke. Razlika med enimi in drugimi je v tem, da Ogrevalne toplotne črpalke poleg gretja sanitarne vode nudijo tudi gretje prostorov. Delovanje toplotne črpalke je tako razširjeno tudi na celosten ogrevalni sistem, ki ga je mogoče regulirati z nastavitvami temperatur in nadzorom porabe kar preko pametnega telefona, računalnika ali tablice.

Slovenski proizvajalec Orca Energija na vse naprave nudi tudi do dvoletno garancijo z možnostjo podaljšanja proti doplačilu in možnost uveljavitve nepovratnih sredstev iz Eko sklada.

Toplotna črpalka – sanitarna voda z malo porabe električne energije

Velika prednost namestitve Orca toplotne črpalke za sanitarno vodo je v njeni energetski učinkovitosti, saj porabi zelo malo električne energije in zato nudi ugodno ogrevanje sanitarne vode. Vzrok za zmanjšano energetsko porabo gre iskati v delovanju toplotne črpalke, saj le-ta uporablja zrak kot glavni vir energije, ki je povsod prisoten. Zrak se nato v ogrevalnem sistemu pretvori v energijo, ki poskrbi za ogrevanje sanitarne vode. Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko je energetsko varčno tudi zato, ker se naprave umeščajo v najvišji energijski razred A in A++. Poleg tega Orca toplotne črpalke za sanitarno vodo nudijo nižje ogrevalne stroške, kot jih nudijo konvencionalni sistemi. Pri tem dosegajo zelo visoka grelna števila, zato ogrevanje vode s toplotno črpalko Orca nudi stroškovno učinkovitost in optimalno delovanje.

Delovanje toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode Orca Zeus, Zeus Plus in Wave Composite

Toplotne črpalke za sanitarno vodo predstavljajo odlično alternativo električnim zalogovnikom. Pri tem je mogoče izbirati med tremi različnimi Orca modeli, ki se med seboj razlikujejo tudi po velikosti bojlerja, zato lahko gospodinjstva prilagodijo izbiro glede na število družinskih članov in druge potrebe. Toplotne črpalke za sanitarno vodo Zeus in Zeus Plus nudijo 230 in 300-litrski vgrajeni zalogovnik. Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko Orca Wave Composite pa je primerno za gospodinjstva, ki ne želijo menjati obstoječega zalogovnika. Vse modele je mogoče priključiti na druge ogrevalne sisteme v hiši ali stanovanju. Delovanje toplotne črpalke omogoča segrevanje vode do 60°C tudi pri -10°C vstopnega zraka, hkrati pa naprave omogočajo tudi hlajenje prostora ali bližnjega prostora, v katerega izpihajo zrak.

Ogrevanje z Ogrevalno toplotno črpalko zrak voda DUO in MONO

Delovanje toplotne črpalke zrak voda je sestavljeno iz namestitve notranjih enot z različnimi dimenzijami bojlerjev ter zunanjih enot Mitsubishi. Toplotna črpalka poleg segrevanja sanitarne vode nudi tudi ogrevanje prostorov. Na voljo sta dve izvedbi toplotne črpalke, pri čemer se samostojne MONO enote priklopijo na zunanji obstoječi bojler, DUO notranje enote pa imajo vgrajen vakuumsko emajliran zalogovnik vode.

DUO toplotne črpalke so na voljo v dveh prostorninah in sicer v 200 in 300-litrski izvedbi. Ogrevanje s toplotno črpalko DUO 300 Solar pa omogoča priklop na solarni sistem oziroma na solarne kolektorje. Visokotemperaturni Orca ogrevalni sistemi omogočajo segrevanje do -28 stopinj Celzija zunanje temperature in do -15 stopinj Celzija brez izgube grelne moči.

Ogrevalne toplotne črpalke za ogrevanje doma in vode

Kam namestiti toplotne črpalke za sanitarno vodo?

Montaža toplotne črpalke za sanitarno vodo se izvede brez večjih posegov v prostor in dodatnih stroškov. Ker je delovanje toplotne črpalke zelo tiho in ker naprave niso velike, jih je mogoče namestiti v katerikoli prostor v stanovanju ali hiši, najpogosteje pa se seveda izbere prostor v kleti. Toplotno črpalke za sanitarno vodo Zeus, Zeus Plus in Wave Composite imajo vgrajene vrtljive izpuhe, kar omogoča, da se naprave montira tudi v manjše prostore in prostore z nižjim stropom.