Pošlji povpraševanje

Cenik za toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarno vodo

Cene oziroma cenik za toplotne črpalke, ki so na voljo na tržišču, so odvisne predvsem od kakovosti komponent in napredne tehnologije, ki je vgrajena v ogrevalne naprave. Ker toplotna črpalka za ogrevanje doma predstavlja dolgoročno naložbo, se je pred nakupom dobro pozanimati o samem poreklu izdelave, poprodajnih storitvah, ceni montaže, trpežnosti materialov in drugo. Pri različnih ponudnikih se je dobro pozanimati tudi o sami zmogljivosti toplotne črpalke za centralno ogrevanje. V tem delu so pomembna grelna števila (COP) ter specifikacije o zmogljivosti delovanja ogrevalnega sistema pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Na primer, običajna toplotna črpalka za ogrevanje hiše ali stanovanja začne izgubljati moč gretja, ko zunanje temperature dosežejo +7 stopinj Celzija. Orca ogrevalne naprave z zunanjimi in notranjimi enotami pa ogrevajo prostore in sanitarno vodo tudi pri -28 stopinj zunanje temperature. Ob pregledu cenika običajnih oziroma manj zmogljivih toplotnih črpalk bi morale biti cene nižje od zmogljivejših naprav, saj bi v nasprotnem primeru pomenilo, da je nakup tehnologije preplačan.

Toplotna črpalka za centralno ogrevanje

Toplotne črpalke – cenik, subvencije in garancija

Orca toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo je proizvedena v Sloveniji, v proizvodnih enotah podjetja Orca Energija iz Maribora. V podjetju poleg proizvodnje poteka tudi razvoj tehnologije, ki ga snujejo visoko usposobljeni strokovnjaki. Orca toplotna črpalka za centralno ogrevanje v visokotemperaturnih in nizkotemperaturnih izvedbah je izdelana iz najbolj kakovostnih in trpežnih komponent evropskih in japonskih proizvajalcev. Ogrevalne naprave dosegajo visoke standarde kakovosti, prav tako pa je podjetje zanje pridobilo prestižni evropski certifikat. Ob pregledu cenika toplotnih črpalk na tržišču je zatorej dobro primerjati cene glede na zagotovljeno kakovost, različne certifikate in evropske standarde izdelave. Posebna prednost je v tem, da je ob nakupu toplotne črpalke Orca mogoče pridobiti nepovratna sredstva iz Eko Sklada. Eko sklad razpisuje subvencije na nakup toplotne črpalke do 3200 eur, kar znatno znižuje dolgoročno naložbo. Poleg tega pa podjetje Orca Energija nudi tudi garancijo na toplotne črpalke za ogrevanje ter servisne storitve oziroma redne preglede, ki jih je mogoče naročiti preko spletnega obrazca.

Eko sklad toplotne črpalke

Orca toplotna črpalka za ogrevanje nudi velike prihranke

Toplotna črpalka nudi najnižje stroške ogrevanja hiše in sanitarne vode v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi, kot je električno ogrevanje, peč na pelete ali drva, kurilno olje ter zemeljski in naftni plin. Cenik za nakup določenih izvedb toplotnih črpalk, vključuje samostojne notranje enote z zalogovnikom in zunanje enote, ki jih je tudi enostavno montirati v prostore. Začetna investicija v toplotne črpalke za centralno ogrevanje se iz vidika ekonomičnosti porabe električne energije vsekakor izplača. Prav tako pa se pri sami montaži ne ustvarjajo dodatni stroški, saj montaža ne zajema večjih posegov v objekt. Za natančen cenik toplotne črpalke je najbolje poslati povpraševanje na podjetje Orca Energija preko elektronskega obrazca, elektronske pošte ali preko telefonske številke.

Več o eko skladu toplotne črpalke

Toplotne črpalke – cenik za notranje enote in zunanje enote

Orca toplotne črpalke za centralno ogrevanje se delijo na visokotemperaturne in nizkotemperaturne izvedbe. Prve so primerne za vgradnjo v starejše in slabše izolirane objekte, druge pa v novogradnje z dobro izolacijo. Velika prednost cenika za toplotne črpalke Orca je v tem, da je posamezna zunanja in notranja enota opredeljena s svojo ceno, zato je mogoče vnaprej jasno določiti in predvideti, koliko stane investicija v toplotno črpalko za ogrevanje. Cenik združuje cene toplotne črpalke z notranjimi enotami DUO 200 in DUO 300, ki so na voljo z vgrajenim zalogovnikom vode v velikosti 200 in 300 litrov. Prav tako je določena cena za DUO 300 Solar napravo, ki jo je mogoče priključiti na sončne kolektorje, ter cena za samostojne MONO notranje enote, ki se jih priključi na obstoječi bojler. V cenik toplotne črpalke spadajo tudi zunanje enote Mitsubishi serij Zubadan in Power Inverter ter toplotne črpalke za centralno ogrevanje velikih objektov, znane kot MONO KASKADE.