Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka za ogrevanje - visokotemperaturna

Toplotna črpalka se uporablja za ogrevanje doma (celotnega stanovanja) in sanitarne vode, odvisno od izbranega modela. Največja prednost naprave je, da vsaj 2/3 energije črpa iz okolja, pri čemer se kot vir energije uporabljajo zrak, zemlja ali voda. Toplotne črpalke vsebujejo kompresor, s pomočjo katerega se temperatura dvigne na nivo, ki je primeren za ogrevanje stanovanja oziroma sanitarne vode. Visokotemperaturna toplotna črpalka se uporablja za ogrevanje celotnega stanovanja z radiatorskim ogrevanjem ter ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju in predstavlja odlično rešitev za obnovo starejših in slabše izoliranih objektov. Nasprotno pa so nizkotemperaturne toplotne črpalke odlična rešitev za ogrevanje celotnega stanovanja s talnim gretjem, nizkotemperaturnimi radiatorji, stenskim ali stropnim ogrevanjem ter ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju. Še posebej primerne so za novogradnje in dobro izolirane objekte. Ker toplotne črpalke uporabljajo obnovljive vire, predstavljajo ekonomsko učinkovit in ugoden način ogrevanja, hkrati pa so primerne za skoraj vse objekte, zato so danes izjemno pogosto v uporabi. Vrhunske modele toplotnih črpalk, katerih nakup se vsekakor izplača, najdete tudi v ponudbi podjetja Orca Energija, toplotne črpalke iz Maribora.

Toplotna črpalka Maribor

Vse prednosti ogrevanja z viskotemperaturno toplotno črpalko

Toplotne črpalke v prvi vrsti znižajo stroške ogrevanja tudi do 75%, kar je odvisno od izbranega modela in kakovosti izolacije objekta. Obenem z uporabo visokotemperaturnih in nizkotemperaturnih toplotnih črpalk znižamo izpust ogljikovega dioksida v okolje, kar pomeni, da pripomoremo k čistejšemu okolju. Naprava za svoje delovanje izkorišča obnovljive vire energije, poleg tega pa z njo ne ogrevamo le stanovanja, temveč po želji tudi sanitarno vodo. Mnogi ne vedo, da je mogoče s toplotno črpalko v poletnih mesecih ohladiti bivalne prostore. Investicija se nam povrne že po nekaj letih uporabe, pri nakupu toplotne črpalke pa nam pripada tudi EKO subvencija. Napravo lahko upravlja praktično vsakdo, saj je upravljanje dokaj enostavno. Gre za pravo rešitev pri obnovi sistema ogrevanja, o čemer pričajo tudi izkušnje uporabnikov. Visokotemperaturne toplotne črpalke zagotavljajo delovanje v ekstremnih vremenskih pogojih, ponašajo pa se z nizkimi obratovalnimi stroški, tihim delovanjem in z dolgo življenjsko dobo.

visokotemperaturna toplotna črpalka po ugodni ceni

Kaj moramo vedeti pred nakupom?

Kdaj je nakup toplotne črpalke ugoden? Preden se lotimo nakupa toplotne črpalke, se je smiselno seznaniti z nekaterimi izrazi, s katerimi se bomo srečali pri nakupu. Še posebej pomembna je vrednost COP, ki pomeni grelno število ter opredeljuje izkoristek toplotne črpalke pri določeni zunanji temperaturi zraka. Na podlagi vrednosti COP ugotovimo, kolikšno je razmerje med električno energijo, ki jo naprava uporabi za svoje delovanje in energijo, ki jo nato oddaja. Višja, kot je vrednost COP, manj električne energije potrebuje visokotemperaturna ali nizkotemperaturna toplotna črpalka za oddajanje toplote v okolje. Najpogosteje uporabljen tip toplotne črpalke je zrak voda, katerega povprečna vrednost COP znaša 3,5. Pred samim nakupom se je prav tako dobro posvetovati s prodajalcem, ki ima na tem področju veliko izkušenj in nam bo zato znal ustrezno svetovati. V podjetju Orca Energija iz Maribora se ukvarjamo s proizvodnjo ogrevalnih toplotnih črpalk in toplotnih črpalk za sanitarno vodo. Pri svojem delovanju, ki temelji na strokovnosti, inovativnosti in usmerjenosti k strankam, sledimo poslanstvu zniževanja stroškov ogrevanja in izboljšanja kvalitete življenja. Naši visokokakovostni in estetsko dovršeni produkti so v celoti proizvedeni v Sloveniji iz najboljših materialov, razpoložljivih na evropskem trgu. V podjetju vam bomo z velikim veseljem podali vse potrebne informacije o uporabi toplotne črpalke za ogrevanje, zato nas kadarkoli kontaktirajte.

za katere namene je priporočen nakup nizkotemperaturne toplotne črpalke?