Pošlji povpraševanje

Visokotemperaturne toplotne črpalke – kateri model izbrati?

Visokotemperaturne toplotne črpalke so najbolj ekonomična izbira za ogrevanje objektov z radiatorji, saj dokazano učinkovito delujejo tudi v energetsko potratnih hišah. Če ne veste, katero toplotno črpalko zrak voda izbrati, imejte pri izbiri v mislih naslednja dejstva. Visokotemperaturne toplotne črpalke prispevajo k nizkim stroškom ogrevanja starejših objektov s slabšo izolacijo. Uporabljajo se za ogrevanje celotnega stanovanja z radiatorskim ogrevanjem ter ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju in so odlična rešitev za obnovo starejših ter slabše izoliranih objektov. Na drugi strani imamo nizko temperaturne toplotne črpalke, ki predstavljajo odlično rešitev za ogrevanje celotnega stanovanja s talnim gretjem, nizko temperaturnimi radiatorji, stenskim ali stropnim ogrevanjem ter ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju. Še posebej primerne so za novogradnje in dobro izolirane objekte. Sedaj, ko poznate 2 glavni vrsti toplotnih črpalk, boste zagotovo lažje izbrali tisto najprimernejšo za vaš dom. Tako visokotemperaturne, kot tudi nizko temperaturne toplotne črpalke so na voljo v ponudbi podjetja Orca Energija, kjer najdete najboljše razmerje med investicijo in prihranki. Za vas smo pripravili številne učinkovite modele zrak voda, ob katerih se ne boste več spraševali, katero toplotno črpalko izbrati. V kolikor pa boste kljub temu imeli vprašanja, nam bodo naši strokovnjaki z veseljem odgovorili nanje in vam tako olajšali izbiro.

Visokotemperaturne toplotne črpalke

Katero toplotno črpalko zrak voda izbrati

Kakšni so prihranki pri uporabi visokotemperaturne toplotne črpalke?

Visokotemperaturne toplotne črpalke so danes izpopolnjene do te mere, da nam zagotavljajo visoke prihranke pri ogrevanju tudi v energetsko bolj potratnih hišah. Še posebej, če prebivate v objektu z ogrevanjem na olje ali plin, se zagotovo dobro zavedate visokih stroškov. Rešitev je uporaba primerne vrste toplotne črpalke, s katero boste prihranili 50% ali celo več. Nekateri uporabniki so strošek zmanjšali na 700 – 800 € letno, pri tem pa je potrebno upoštevati še dejstvo, da se investicija v celoti povrne približno v 6 – 7 letih. Velikokrat slišimo, da uporaba visokotemperaturne ali nizkotemperaturne toplotne črpalke ni mogoča oziroma smiselna, kadar za ogrevanje uporabljamo radiatorje, vendar to nikakor ne drži – vse, kar moramo storiti je, da izberemo ustrezni sistem. Če se še vedno sprašujete, katero toplotno črpalko zrak voda izbrati, potem pokukajte v ponudbo podjetja Orca Energija. Ker je cena za toplotno črpalko zrak voda tako ugodna, ni presenetljivo, da je ravno ta vrsta izmed vseh sistemov med uporabniki najbolj priljubljena. Poleg tega pa toplotna črpalka zrak voda ne zahteva ne vodnega vira, niti ne velikih površin. Kot vir toplote toplotna izkorišča zunanji zrak, pa tudi notranjega. Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda spada med najcenejše načine ogrevanja, obenem pa omogoča enostavno in poceni vzdrževanje, zato je vsekakor vredno razmisliti o njenem nakupu.

Katero toplotno črpalko zrak voda izbrati

Preberite več o nizkotemperaturni toplotni črpalki

Zagotavljamo vam svetovanje in pomoč pri izbiri

V podjetju Orca Energija smo za vas pripravili odlično ponudbo visokotemperaturnih in nizkotemperaturnih toplotnih črpalk, katerih cena vas bo zagotovo navdušila, tako kot že številne naše stranke. Ponašajo se z nizkimi obratovalnimi stroški, tihim delovanjem in dolgo življenjsko dobo (ob pravilni uporabi, montaži in vzdrževanju tudi do 25 let), kar pomeni, da gre za investicijo, ki se zares izplača. Z majhno spremembo si boste zagotovili visoke prihranke, katerih se bodo razveselili vsi družinski člani. Izberite najboljše visokotemperaturne toplotne črpalke na trgu – zaupajte Orca Energiji.

0
 Advanced issues found