Toplotna črpalka za učinkovitejše in bolj ekonomično ogrevanje


eko sklad toplotna črpalkaToplotna črpalka dan danes predstavlja enega izmed najučinkovitejših in hkrati tudi najbolj varčnih načinov ogrevanja. Toplotna črpalka večino energije, ki je za ogrevanje potrebuje, jemlje iz enega izmed treh obnovljivih virov - zemlje, vode ali zraka. Cenovno najugodnejša je toplotna črpalka zrak voda, ki za ogrevanje prostorov oz. sanitarne vode kot vir energije uporablja zrak. Zraven ugodne investicije v toplotno črpalko zrak voda, je enostavna in zato ugodna tudi njena montaža. Toplotna črpalka zrak voda namreč ne potrebuje velike vrtine v katero bi jo postavili, prav tako pa za svoje delovanje ne potrebuje kolektorjev. Ker je enostavno dostopna je enostaven tudi servis toplotne črpalke.

VEČ O CENIKU TOPLOTNIH ČRPALK!

S subvencijo eko sklada do še nižje investicije v toplotno črpalko


toplotna črpalka eko skladTudi vi razmišljate o investiciji v toplotno črpalko? Trenutek je več kot odličen, saj lahko investicijo v toplotno črpalko naredite še ugodnejšo. Oglejte si spletno stran Eko Sklada, ki ponuja subvencije Eko Sklada za toplotne črpalke. Če se boste odločili za zamenjavo obstoječega ogrevalnega sistema s toplotno črpalko, vam Eko sklad ponuja do 40% subvencijo na toplotno črpalko oz. subvencijo v znesku 2500eur, na degradiranih območjih pa tudi do 3200eur. V primeru, da se odločite za nakup toplotne črpalke za novogradnjo, Eko sklad ponuja subvencijo v višini 1000eur na toplotno črpalko.


Toplotna črpalka je tudi okolju prijazna


Toplotna črpalka pa ne predstavlja le ugodnega ogrevalnega vira, pač pa je prednost toplotne črpalke tudi v tem, da je okolju izjemno prijazna. Pri svojem delovanju toplotna črpalka namreč ne proizvaja toplogrednih plinov ali okolju drugih škodljivih snovi. Porabljajo tudi neprimerljivo manj energije kot ostali sistemi ogrevanja. Toplotna črpalka za ogrevanje lahko iz naravnih in obnovljivih virov pridobi vsaj 70% energije, ki je potrebuje za svoje delovanje.