Pošlji povpraševanje

V mrzli zimi nas poceni ogreva toplotna črpalka

Obdaja nas brezplačni, zeleni vir energije – zrak, ki ga toplotne črpalke izkoriščajo za ogrevanje ali ohlajenje našega doma. Prednosti ogrevanja s toplotnimi črpalkami se danes vse bolj poudarja, saj so praktična, energetsko varčna, okolju prijazna in trajnostna rešitev za vse objekte; novogradnje in že obstoječe stavbe. Toplotne črpalke so kompatibilne z različnimi že obstoječimi ogrevalnimi sistemi ali sistemi hlajenja. V hiši zasedejo relativno malo prostora, njihovo upravljanje je enostavno, delovanje pa zelo tiho.

Obstaja več vrst toplotnih črpalk. Nekatere izvedbe imajo že vgrajen zalogovnik za sanitarno vodo. Visokotemperaturne toplotne črpalke so namenjene ogrevanju celotnega stanovanja z radiatorskim ogrevanjem ter ogrevanju sanitarne vode v vgrajenem bojlerju, ter so odlična rešitev pri obnovi starejših ali slabše izoliranih objektov. Nizkotemperaturne toplotne črpalke pa so primernejše za novogradnje in dobro izolirane objekte. Ogrevajo lahko celotno stanovanje s talnim gretjem, nizkotemperaturnimi radiatorji, stenskim ali stropnim ogrevanjem, ogrejejo pa tudi sanitarno vodo v vgrajenem bojlerju.

Podjetje Orca Energija, d. o. o., izdeluje toplotne črpalke, ki so natančno načrtovane in inteligentno zgrajene iz komponent najboljših evropskih in japonskih proizvajalcev. V Mariboru jih v lastnih proizvodnih prostorih izdelujejo strokovno izkušeni in dobro usposobljeni zaposleni.


Toplotne črpalke v deljeni izvedbi

Večina izvedb toplotnih črpalk zrak – voda, je sestavljenih iz notranje in zunanje enote. Podjetje Orca Energij, d. o. o., za izdelavo svojih toplotnih črpalk izbira le vrhunske zunanje enote japonskega proizvajalca Mitsubishi, z uparjevalniki, ki kljubujejo tudi najbolj ostrim vremenskim razmeram. Njihovo serijo Zubadan, gre za eno najzmogljivejših zunanjih enot na tržišču, pri Orca Energiji, d. o. o., združujejo z notranjima enotama lastne proizvodnje, imenovanima Mono in Duo.

Zunanje enote sistema Mitsubishi učinkovito ujamejo toploto iz ozračja, obnovljivega vira energije. Opremljene so z napredno invertersko kontrolo delovanja, ki natančno kontrolira temperaturo in zagotavlja udobno ogrevanje. Sistem je energijsko varčen in hkrati prijazen do okolja.

Učinkovita toplotna črpalka

Več o toplotni črpalki Mitsubishi


Izboljšana zunanja enota Zubadan

Zunanja enota toplotne črpalke Zubadan je opremljena z ventilatorjem in ohišjem kompresorja, ki občutno znižujeta nivo zvočne moči v primerjavi z obstoječimi modeli zunanjih enot toplotnih črpalk. Ključna prednost novega modela je torej izredno tiho, nemoteče delovanje. Tišje delovanje pa ne gre na račun izgube ogrevalne moči, saj so zunanje enote Mitsubishi najmočnejše med svojimi konkurenti.

Zunanja enota Mitsubishi Zubadan 14 kw, je tudi izredno zanesljiva, saj ima izboljšano drenažo, optimizirano kontrolo odmrzovanja ter optimizirani toplotni izmenjevalec, ki preprečuje nastajanje ledu in zmrzali na zunanji enoti. Japonski proizvajalec Mitsubishi je z novo obliko podstavka pri seriji Zubadan optimiziral njegovo strukturo ter tako izboljšal potek drenaže, z naklonom podstavka pa omogočil gladko in hitrejšo drenažo.

Zunanja enota Zubadan je primerna za visokotemperaturne izvedbe toplotnih črpalk. Injektorsko vbrizgava hladivo (hladilno sredstvo), kar omogoča delovanje toplotne črpalke tudi pri temperaturah do -28°C. 100 % grelna moč toplotne črpalke se ohranja tudi pri -15°C po zaslugi napredne Flash Injection tehnologije. Toplotna črpalka ima visoko temperaturo izhodne vode, 60°C. Delovanje zunanje enote je ob tem izredno tiho. Serija Mitsubishi Zubadan 14 kw je zasnovana prav za povečano zmogljivost pri zelo nizkih zunanjih temperaturah, opremljena je z enkratnim krogotokom “Flash Injection Circuit,” ki omogoča učinkovito ogrevanje pri nizkih temperaturah v mrzlih regijah. Krogotok Flash Injection je izvirna tehnologija in plod razvoja podjetja Mitsubishi. Deluje tako, da se v procesu izmenjave toplote v točki A (toplotni izmenjevalnik) tekoče hladilno sredstvo spremeni v dvofazno, plinasto-tekoče stanje, nato se stisne v točki B (vbrizgalni kompresor). Na tak način krogotok zagotovi zadostno hitrost pretoka hladilnega sredstva za ogrevanje tudi ob zelo nizkih zunanjih temperaturah. Krogotok Flash Injection je močnejši, ker je izboljšan toplotni izmenjevalnik in je tako povečana učinkovitost izmenjave toplote, vgrajen pa ima nov vbrizgalni kompresor, zato je učinek stiskanja še večji.

Mitsubishi Zubadan

Več informacij o mitsubishi toplotni črpalki