Pošlji povpraševanje

Kako deluje toplotna črpalka Orca in koliko električne energije porabi?

Dovršena tehnologija toplotne črpalke za ogrevanje hiše slovenskega proizvajalca Orca Energija omogoča stroškovno učinkovito ogrevanje prostorov in segrevanje sanitarne vode. Ogrevalne toplotne črpalke iz ponudbe delujejo tako, da so primerne za različne vrste ogrevanj v kateremkoli prostoru in objektu ter tako nudijo celostno rešitev za radiatorsko, stropno, stensko in talno ogrevanje. Pri tem so nizkotemperaturne toplotne črpalke z zunanjo enoto Mitsubishi primerne za ogrevanje novogradenj in dobro izoliranih stavb, visokotemperaturne serije pa za starejše in slabše izolirane objekte. Kako deluje toplotna črpalka zrak voda, če želimo regulirati temperaturo? Podjetje Orca Energija pri tem nudi napredno regulacijo temperature in nadzora porabe preko uporabniškega vmesnika, ki je povezan z računalnikom, pametnim telefonom ali tablico. Nekatere toplotne črpalke za ogrevanje hiše imajo vgrajen tudi zaslon na dotik.

Regulacija toplotne črpalke preko uporabniškega vmesnika

Kako deluje toplotna črpalka zrak voda?

Ogrevalna toplotna črpalka Orca deluje tako, da za svoje delovanje uporablja zrak kot glavni vir energije. Ker je zrak brezplačen in vsepovsod prisoten vir energije, so toplotne črpalke za ogrevanje hiše in stanovanj tudi stroškovno učinkovite. Ogrevalne naprave tako izkoriščajo toploto zunanjega zraka in jo pretvarjajo v energijo, ki skrbi za segrevanje sanitarne vode in ogrevanje bivalnih prostorov. Hkrati pa tehnologija sistema zrak voda lahko prostore tudi ohlaja. Visokotemperaturna Orca toplotna črpalka deluje tako, da omogoča ogrevanje tudi do -28 stopinj Celzija zunanje temperature in do -15 stopinj Celzija brez izgube grelne moči. Nizkotemperaturna toplotna črpalka pa deluje tako, da nudi ogrevanje do -25 stopinj Celzija zunanje temperature ter do 2 stopinji Celzija pri polni moči gretja.

Značilnosti Ogrevalnih toplotnih črpalk in Mitsubishi zunanje enote

Zunanje enote toplotne črpalke, Mitsubishi Electric Zubadan in Mitsubishi Power Inverter, z uparjalniki omogočajo visoko energetsko učinkovitost tudi v najhujšem mrazu, saj zagotavljajo visoko ogrevalno moč pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Ogrevalni toplotni črpalki MONO in DUO uporabljata zunanje enote Mitsubishi Electric Zubadan. Visokotemperaturna Toplotna črpalka deluje tako, da uporablja tehnologijo injektorskega vbrizgavanja hladiva, ki omogoča delovanje pri temperaturah do -28 stopinj Celzija ter hkrati ohranja polno grelno moč pri zunanjih temperaturah do -15 stopinj Celzija. Nizkotemperaturne Ogrevalne toplotne črpalke za zunanjo enoto uporabljao Mitsubishi Power Inverter. Toplotne črpalke Orca imajo vgrajeno tehnologijo tihega delovanja, pri čemer učinkovito znižujejo glasnost kompresorja in ventilatorja.

Koliko električne energije porabi toplotna črpalka Orca?

Orca toplotne črpalke za ogrevanje hiše porabijo zelo malo energije, saj za glavni vir delovanja uporabljajo zrak. Poleg tega ti ogrevalni sistemi spadajo v najvišji energetski razred A in A++. Koliko električne energije porabi toplotna črpalka v primerjavi s konvencionalnimi ogrevalnimi sistemi, kot je zemeljski plin, kurilno olje in peč na pelete? Toplotna črpalka Orca deluje tako, da za svoje delovanje porabi zelo malo električne energije, pri čemer je 1 kWh pridobljen iz elektrike, kar 4 kWh potrebne energije pa je pridobljenih iz zraka. Navkljub temu, sistem dosega zelo visoka grelna števila, ki so primerljiva z ostalimi ogrevalnimi sistemi, kjer se kot vir energije uporablja zemlja ali podtalnica. Zato, Orca toplotne črpalke za ogrevanje hiše, nudijo najnižje stroške energetske porabe v primerjavi z običajnimi ogrevalnimi sistemi.

Montaža Ogrevalne toplotne črpalke – cena investicije z nepovratnimi sredstvi

Strokovnjaki lahko ogrevalni sistem namestijo v katerikoli prostor oziroma objekt, pri čemer priklop z montažo traja le 14 ur. Pri tem je mogoče zunanje in notranje enote priklopiti na že obstoječ sistem ogrevanja ali solarni sistem, kar omogoča bivalentno ogrevanje v primeru okvare. Cena za montažo toplotne črpalke je zanemarljiva, saj namestitev poteka zelo hitro, pri tem pa se ne ustvarjajo dodatni stroški pri priklopu. Toplotne črpalke za ogrevanje hiše in stanovanj zasedejo relativno malo prostora, od česar je odvisna tudi izbira velikosti bojlerja oziroma od potreb gospodinjstva. Ker toplotna črpalka Orca deluje tako, da omogoča prihranke pri energetski porabi in je hkrati tudi okolju prijazna, lahko gospodinjstva za nakup in vgradnjo pridobijo nepovratna sredstva iz Eko sklada.