Pošlji povpraševanje

Toplotne črpalke za ogrevanje

Toplotna črpalka predstavlja enega od najučinkovitejših in tudi enega izmed najbolj varčnih načinov ogrevanja. Poznamo tri tipe ogrevalnih črpalk:

  • zemlja voda,
  • zrak voda,
  • voda voda.

Delovanje toplotne črpalke

Vse toplotne črpalke delujejona podobnem principu - črpajo toploto iz medija na katerega delujejo (zemlja, zrak, voda) in ga pretvarjajo v toploto, s katero ogrevajo željen prostor. Toplotne črpalke omogočajo tok toplote iz prostora z nižjo temperaturo na prostor z višjo temperaturo. Črpalka torej prenese vir toplote iz naravnih virov iz okolice v prostor. S črpalko pa se lahko tudi hladimo. Pri slednjem črpalka ustvari obrnjen tok energije. Toplotna črpalka uporabi presežek toplote, pri čemer iz prostora, ki ga hladimo, odvajamo energijo (toploto) v prostor, ki ga segrevamo. Toplotne črpalke so energetsko zelo varčne ter okolju izjemno prijazne, saj ne proizvajajo toplogrednih plinov in drugih emisij. Prav tako pa porabijo manj energije od običajnih sistemov ogrevanja. Toplotna črpalka lahko iz naravnih in obnovljivih virov pridobi vsaj 75% energije, ki je potrebuje za svoje delovanje. Črpalka pri nižjih temperaturah greje, pri visokih pa ohlaja. 

Toplotne črpalke Orca ogrevajo tudi do -28°C zunanje temperature in tudi do -15°C brez izgube grelne moči, kar je najučinkovitejša rešitev na tržišču.

Toplotna črpalka zrak voda

Cena toplotne črpalke zrak voda

Dodatne informacije

Pri nas vam ponujamo toplotne črpalke po ugodni ceni. Ugodne so tudi cene toplotnih črpalk zrak voda. Pri nakupu črpalke pa moramo biti pozorni tudi na moč toplotne črpalke. Ponujamo vam nizkotemperaturne ter visokotemperaturne toplotne črpalke. Za več nasvetov nas lahko pokličete po telefonu ali nam svoja vprašanja zaupate po e-mail naslovu. Prav tako bomo veseli vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko prepričate o kvaliteti črpalk, ki vam jih ponujamo. Prav tako se lahko prepričate o ugodni ceni toplotnih črpalk. Prijazna ekipa strokovnjakov vam bo povedala vse o vgradnji, delovanju, servisiranju in uporabi črpalk. Navdušila pa vas ne bo le njihova kvaliteta, pač pa tudi hitra povrnitev investicijskih stroškov.

Preberite več o toplotnih črpalkah za ogrevanje >>