Ugodna lesena okna po meri v podjetju Marles


Okna predstavljajo izjemno pomemben element vsake zgradbe, saj ji poleg fasade dodajo tisto piko na i in nekako zaključijo celoten izgled zgradbe. Pri stanovanjskih hišah je izjemnega pomena, da so okna izdelana iz kakovostnih materialov, ki notranjost dobro izolirajo od zunanjosti, ter tako poleti preprečijo vdor toplote v prostore, pozimi pa pomagajo notranje prostore obdržati tople in tako stanovalcem prihraniti pri ogrevanju. Poleg zadrževanja toplote, pa morajo okna prostor zaščititi tudi pred hrupom, ki prihaja z ulic.

NAROČITE LESENA OKNA S POMOČJO KONFIGURATORJA

Lesena okna po naročilu so izdelana na način, ki oknu omogočajo dolgo življenjsko dobo

Okna so dan danes lahko izdelana iz različnih materialov. Zelo popularna so aluminijasta okna, uporabljajo pa se tudi plastični okenski okvirji. V podjetju Marles strankam svetujemo, da se odločajo za naravna, lesena okna, ki dihajo skupaj s prostorom in zagotavljajo kakovostno in sproščeno bivanje v prostoru.
Izdelava lesenih oken nam v podjetju Marles ni tuja. Pravzaprav se lahko v našem podjetju pohvalimo s kakovostno ter precizno izdelavo lesenih oken iz najkakovostnejšega lesa. Linija lesenih oken se lahko pohvali z izjemno kakovostnim in natančno obdelanim lesenim okvirjem, stranke pa lahko izbirajo tudi med kombinacijo lesa in aluminija.

Kvalitetna lesena okna po naročiluIzdelava lesenih oken


Stranke lahko izbirajo med različnimi vrstami lesa ter med različnimi barvami okvirja

Stranke lahko pri naročilu lesenih oken izbirajo med različnimi debelinami okvirja ter nasploh med različnimi dimenzijami oken. Strankam ponujamo tudi lesena okna na zalogi v standardnih dimenzijah. Seveda pri izdelavi lesenih oken upoštevamo želje stranke tudi pri izbiri samega lesa. Stranke lahko tako izbirajo med lesom smreke, jelke, macesna, bora, hrasta ali merantija, prav tako pa se lahko stranke odločijo za kombinacijo različnih vrst lesa.
Pri izdelavi lesenih oken bomo dosledno upoštevali tudi želje strank glede barve okenskih okvirjev. Dan danes lahko stranke izbirajo med najrazličnejšimi odtenki barv in si tako še popestrijo ter dodajo piko n i izgledu svojega doma. Barve, ki jih pri izdelavi lesenih oken uporabljamo, so izjemno dobro pokrivne, les pa bodo zaščitile pred vlago ter lesnimi škodljivci. Barve so človeku prijazne ter tako zagotavljajo zdravo in sproščeno bivanje v domu.
Ena izmed najpopularnejših kombinacij v zadnjem času je kombinacija lesa in aluminija, saj združuje najboljše lastnosti obeh materialov. Okna z alu oblogo so enostavna za vzdrževanje in čiščenje hkrati pa se izjemno dobro obnesejo tudi ob dolgotrajni izpostavljenosti slabšim vremenskim ali mehanskim vplivom. Tudi, kadar se stranke odločijo za okvir, izdelan iz aluminija, lahko izbirajo med različnimi barvami, ki se nahajajo v RAL lestvici.
Večina današnjih oken je opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na stežaj in na zračenje. Z uvedbo najnovejših tehnologij lahko nadgradimo osnovno izvedbo okovja do funkcionalnosti daljinskega upravljanja, časovno omejenega zračenja, samodejnega zračenja v intervalih in na daljavo preko aplikacije za pametne telefone.


Lesena okna zagotavljajo protivlomno varnost

Poleg naravnih materialov, uporabljenih pri izdelavi lesenih oken, pa je izjemno pomembno tudi, da so okna tudi protivlomno grajena. Pri izdelavi lesenih oken v podjetju Marles posvečamo tudi veliko pozornosti protivlomni gradnji oken. Ob uporabi kakovostnih materialov, ter ob natančni izdelavi in kakovostnem okovju Marles okna že v standardni izvedbi zagotavljajo visoko stopnjo zaščite proti poškodbam in vlomu. Z nadgradnjo vgrajenega okovja ter vgradnjo ustreznih varnostnih stekel in pololiv dosegamo varnostno zaščito MARLES oken do RC2 varnostne stopnje.


Za izdelavo lesenih oken smo v podjetju Marles prejeli tudi številne certifikate

Nenazadnje pa se lahko Marles okna pohvalijo s številnimi certifikati tujih neodvisnih institucij. Za izdelavo lesenih oken smo v podjetju Marles tako prejeli certifikat inštituta v Darmstatu PASSIVHAUS, ki opredeljuje standarde za pasivno gradnjo in nadzor nad izvedbo gradnje, pa tudi cetrifikat IFT ROSENHEIM posamičnih izkazov toplotnih prehodnosti oken so pridobljeni s programom preračunavanja, ki je validiran (preverjen) s strani IFT Rosenheim kot notificiranega instituta. V Sloveniji sodelujemo z inštitutom ZAG in ZRMK, kot vodilnima inštitutoma na področju gradbeništva pri nas.
Ob ogledu naše spletne strani vas vabimo, da si ogledate ugodna lesena okna, ki smo jih pripravili za vas. Ponujamo vam tudi lesena okna v standardnih dimenzijah, lesena okna lahko za naše stranke izdelamo tudi po naročilu.