Lesena okna po meri ali lesena okna standardnih dimenzij?

To je vprašanje, ki si ga pogosto zastavi veliko investitorjev. Za kaj se boste odločili bo predvsem vplivalo ali želite okna obnoviti v obstoječi gradnji ali gradite novo nepremičnino. V kolikor gradite novo nepremičnino vam priporočamo, da si stroške gradnje zmanjšate z načrtovanjem in nakupom oken standardnih dimenzij. Če se odločite za standardne dimenzije še ne pomeni da si ne morate izbrati steklene stene ali zastekljen zimski/letni vrt. Pomeni le, da boste odprtine hiše prilagodili velikosti oken v ponudbi in ne obratno.

V kolikor obnavljate starejšo nepremičnino, pa se boste najverjetneje morali odločiti za nakup oken po meri, saj so bile dimenzije oken v preteklosti so drugačene od današnjih. Prav tako se ob odstranitvi oken povečajo odprtine na fasadi. V kolikor želite dobro tesnjenje oken in fasade, prilagodite okna danim dimenzijam odprtine.

Okna narejena po meri odprtineOkna prilagojena velikosti odprtine


Okna standardnih dimenzij

V podjetju M Sora izdelujemo lesena okna najrazličnejših dimenzij. Izbirate lahko med široko ponudbo oken standardnih dimenzij, nudimo pa vam seveda tudi okna narejena po meri. Izbirate lahko med različnimi vrstami oken, kot so lesena, okna, slu-les okna, pasivna okna in preostala okna v ponudbi. Prav tako lahko izbirate različne energijske razrede oken.

Samo med lesenimi okni boste našli 10 različnih vrst oken, skupaj z alu-les okni pa več kot 22. V kolikor ste pristaš panoramskih sten oziroma oken, vam bomo lahko v podjetju M Sora svetovali tudi na tem področju. Nudimo vam dvižne drsne stene Panoramik in Vizija, drsne stene Klasik iz lesa, Drsno nagibne panoramske stene in zložljive lesene stene.

Ne glede na to, ali vas zanimajo lesena okna standardne dimenzije, ali pa ste se odločili za nekaj povsem neobičajnega, vas vabimo, da se pri nas oglasite. Četudi so vaša pričakovanja velika, smo prepričani, da vas bomo pozitivno presenetili.

Okna in panoranske stene standardnih dimenzijAlu okna in panoranske stene


Okna izdelana po meri

Če boste izbrali les, zagotovo ne boste pogrešili. Les je namreč naraven material, ki fizično in celo psihično zelo pozitivno deluje na človeka, zato so lesena okna katerihkoli dimenzij gotovo priporočljiva. Poleg tega je izdelava oken iz lesa ekološka. Za proizvodnjo teh oken je namreč potrebno vložiti najmanj energije, zato je tudi emisija ogljikovega dioksida pri proizvodnji teh oken najnižja. Če iščete lesena okna ugodno, vas vabimo, da se oglasite pri nas, kjer vam bomo z veseljem predstavili našo izdelavo lesenih oken po naročilu. Prepričani smo, da boste z vašimi novimi lesenimi okni po meri vsestransko zadovoljni. Preverite tudi možnosti financiranja pri nakupu lesenih oken.