Pošlji povpraševanje

Varilni aparati MIG se uporabljajo v obratih

Kakovostno varjenje igra veliko vlogo zlasti v kovinsko predelovalni industriji, saj je od varjenega spoja dveh kosov kovin na koncu odvisno kje lahko takšno kovino uporabimo, kolikšna je njena nosilnost in podobno.

Pri varjenju varimo ali spajamo dva kovinska dela, z ali brez dodanega materiala, s pomočjo toplote, pritiska, oziroma kombinacije obojega. Pri MIG varjenju gre za metodo obločnega varjenja s pomočjo nevtralnega oz. inertnega žlahtnega plina (argon ali tudi helij), ki obliva varilno žico in zvar ter kemijsko ne reagira z varjencem, torej omogoči zaščitno okolje, v katerem je oksidacija zvara preprečena. Varjenje poteka s pomočjo gole elektrode ali strženske žice (pobakrene varilne žice, navite na kolut). MIG (M – metal, I – inert, G – gas) elektroda je neoplaščena in v kontaktni šobi priključena na varilni tok, njena prosta dolžina pa je precej kratka. Ravno slednje pri varjenju omogoči večjo gostoto varilnega toka in hitrejše taljenje elektrode.

Pri varjenju, kjer gori oblok med gorljivo kovinsko elektrodo in varjencem, se s pomočjo enosmernega toka ustvarja visoka temperatura, ki omogoča tudi varjenje debelejših materialov ter kakovostne kotne zvare. MIG varjenje zato uporabljamo za varjenje barvnih kovin in zlitin, aluminija in aluminijevih zlitin ter konstrukcij iz močno legiranih jekel.

Postopek MIG velja za hitrega in enostavnega. Odstranjevanje žlindre po končanem delu ni potrebno, kakovost rezultatov pa je boljša kot pri MAG varjenju. Uporablja se v obratih in ne na prostem. V primerjavi z MAG postopkom omogoča čiste, gladke, lepše in ožje zvare, z boljšimi mehanskimi lastnostmi in možnost navarjanja pri izrabljenih elementih, kar pa je verjetno najpomembnejše, na ta način lahko varimo večje debeline materialov (do 6 milimetrov), torej tudi večje konstrukcije. Obe metodi je navadno mogoče izvajati z uporabo istega stroja, pri katerem se zamenja le plin (za MAG varjenje CO2, za MIG varjenje pa inertni argon).

MIG in MAG varjenje spadata med najbolj razširjene postopke varjenja, uporabljata pa se predvsem v industrijski proizvodnji ter pri izdelavi jeklenih konstrukcij.

V podjetju Pretent imamo na izbiro vrhunske varilne aparate priznanih blagovnih znamk, ki podpirajo tako MIG kakor MAG način varjenja. Naši MIG MAG varilni aparati so resnično vsestranski, saj omogočajo varjenje različnih materialov, pri čemer dosegajo vrhunske rezultate in visoko kakovost zvarov. Uporabni so v domačih delavnicah in v profesionalne namene ter predstavljajo popolno izbiro za obdelavo nelegiranih, nizko legiranih jekel in neželeznih kovin (nastaviti je potrebno le ustrezen pulz). Našo ponudbo aparatov, ki so na voljo po izjemno ugodnih cenah, si lahko ogledate tudi na spletni strani.

Fino varjenje z varilnimi aparati MIG/MAG

Varilni aparati MIG/MAG - namen uporabe aparata MIG

Varilni aparati MIG/MAG nam omogočajo varjenje v zaščiti plinov. Gre za univerzalen in pogosto uporabljen postopek varjenja za varjenje tako tankih, kot tudi debelejših materialov. Varilni aparati MIG/MAG nam omogočajo dva načina varjenja - MIG postopek v zaščiti z inertnim plinom, ki ga uporabljamo za varjenje nerjavnega jekla, aluminija in kovin in MAG postopek, ki poteka v zaščiti z aktivnim plinom, uporaben pa je za varjenje konstrukcijskih jekel. Če uporabljamo MIG varilni aparat ne bomo imeli nobene potrebe po čiščenju, saj  po končanem delu zvarjeno mesto ostaja čisto. V podjetju Pretent smo za vas pripravili ponudbo varilnih aparatov MIG/MAG, v kateri boste med drugim našli tudi varilni aparat MAXI 315, 405 in 505.

Varilni aparat MIG so pogosto uporabljeni

Varilni aparati MIG se danes uporabljajo v različnih dejavnostih, večinoma pa v industriji, kjer si dela brez njih preprosto ne moremo predstavljati. Varilni aparati MIG/MAG sodijo med najpogosteje prodajane in uporabljene varilne aparate. Pogosto jih uporabljamo v industriji pločevine in avtomobilski industriji. V podjetju Pretent si vsekakor oglejte ponudbo MIG varilnih aparatov, nudimo pa vam tudi naprave  MIG TIG, ki omogočajo varjenje v zaščiti z inertnim plinom, z njimi pa lahko varite tudi reaktivne kovine, kot sta magnezij in aluminij.

Varilni aparati MIG MAG in zaščita pri delu

Pred pričetkom dela z varilnim aparatom MIG/MAG se moramo ustrezno zaščititi, da bi na ta način  zmanjšali tveganje za nastanek poškodbe pri varjenju. Pri varjenju z varilnim aparatom MIG/MAG se toplo priporoča uporaba zaščitne čelade oziroma maske, primerne zaščitne obleko in rokavic. Povsem enako velja tudi za rokovanje z varilnim aparatom MIG MAG TIG. Za dodatne informacije o zaščiti pri varjenju se lahko obrnete na strokovnjake iz podjetja Pretent, ki vam bodo rade volje svetovali. Našo celotno ponudbo lahko preverite na naši spletni strani: https://www.pretent.si/.

Lorem ipsum dolores.