Pošlji povpraševanje

Varilni aparat CO2 deluje z oplaščeno ali neoplaščeno elektrodo

Varilni aparat CO2 je primeren za domačo, profesionalno in industrijsko uporabo. V našem prodajnem programu najdete aparate moči od 180 A-600 A. Za industrijsko rabo se uporablja tudi hladilni sistem, ki ga imamo v naši ponudbi. Varilni aparat CO2 se uporablja na dva načina, za oba se uporablja neoplaščena varilna žica in določena vrsta plina. Mig postopek se izvaja z neoplaščeno varilno žico z uporabo inertnega plina argona za lahke kovine in njihove zlitine. Mag postopek pa poteka z neoplaščeno varilno žico z uporabo aktivnega plina, ki reagira z varjencem. Mešanica argona, kisika in ogljikovega dioksida se uporablja za nizko legirano in navadno jeklo. Varilni aparati CO2, ki jih imamo v ponudbi so na zalogi, kar pomeni zelo kratek čas dostave. Zagotavljamo strokovne in hitre servisne storitve na sedežu podjetja in na terenu. Vse naprave lahko pred nakupom tudi preizkusite. Na ta način vam pomagamo pri izbiri najustreznejšega varilnega aparata CO2, ki bo ustrezal vsem vašim zahtevam in pričakovanjem. Je pa potrebno kupiti taksno napravo, ki nam bo koristila še kar nekaj časa.

VEČ O RAZLIČNIH VRSTAH VARILNIH APARATOV SI PREBERITE TUKAJ!

Varilna maske je nujen del opreme ob uporabi varilnega aparata CO2

Varilna maska je del obvezne opreme varilcev. Predstavlja zaščito pred iskricami in pred sevanjem, ki je zelo škodljivo za oči. Nudimo vam navadne in avtomatske varilne maske, ki so zelo napredne. Navadne maske so narejene iz materialov kot so termično obdelana plastika, steklena vlakna in karton. Avtomatski modeli pa nudijo visoko stopnjo zaščite in udobja pri delu. Najboljši in najbolj izpopolnjen model maske, ki ga imamo v naši ponudbi je model Jackson, ki ima vključno s filtrom samo 936 g kar pomeni, da je lahek za nošenje in varilca ne ovira pri njegovem delu. Vgrajeni filter in deflektor nudi najboljše filtriranje. Sistem za čiščenje vdihanega zraka ima pretok 180 litrov na minuto. Maska Jackson je narejena iz vzdržljive ABS plastike, cev in jermen pa sta oblečena v proban, ki nudi odlično zaščito. Model P950, ki je prav tako avtomatski ima senzorje, ki skrbijo za zatemnitev. Nastavljiv čas osvetlitve je 0,1 - 1 s, zatemnitveni čas pa je 0,3 ms. Za napajanje maske skrbijo sončne celice in baterija.

varilni aparati

varilni aparati

Pri delu z inverter varilnim aparatom CO2 se moramo dobro zaščititi

Poleg zaščitnih mask nudimo še ostalo zaščitno opremo za varilce. Pri samem postopku se ustvarjajo iskrice, ki z lahkoto zanetijo požar, prav tako pa nastaja UV svetloba, pred katero se je priporočljivo zaščititi. V naši obširni ponudbi najdete zaščitna oblačila kot so podkapa, rokavnik, predpasnik, jakna in gamaše. Podkapa blaži trenje med masko in lasiščem. Ob dolgotrajnem trenju pride do izpadanja las, kar se kaže kot plešavost. Rokavnik nudi zaščito za roke, ki so najbolj izpostavljen del telesa med varilnem postopku. Iskrice, ki nastajajo med varilnim postopkom padajo tudi po rokah varilcev, zato je zaščita nujna. Rokavice, ki zagotavljajo dobro zaščito, so narejene iz mehkega usnja, ki nudi dober oprijem. Predpasnik pokriva zelo veliko telesa, zato je zelo pogosta izbira varilcev. Za zaščito oči se uporabljajo varilna očala, z različno temnimi stekli.

Varilni aparat CO2 in naprava za obločno varjenje imajo tudi možnost priklopa na agregat

Kvalitetni varilni aparati CO2 imajo inverterski ali transformatorski izvor. Varilni aparati inverter so veliko manjši in priročnejši od klasičnih transformatorskih. Zato so primerni za terenska dela, saj so veliko lažji za prenašanje. Poleg aparatov CO2, najdete v naši ponudbi kvalitetne varilne aparate za obločno varjenje. Električni tok, ki je lahko izmeničen ali enosmeren vzpostavi električni oblok med oplaščeno elektrodo in varjencem. Ta način je najpogostejša metoda. Varilni aparati na elektrode, so v primerjavi s starejšimi, energetsko zelo varčnejši. Imajo možnost priklopa na agregat pri čemer lahko napajalna vrednost niha do 15%. Številne njihove funkcije olajšajo delo v objektih ali na prostem, saj so prenosni. Njihova visoka zaščita proti nihanju napetosti zagotavlja popolne rezultate.