Pošlji povpraševanje

Vrste varilnih aparatov

V podjetju Pretent vam nudijo različne vrste varilnih aparatov, ki jim radi rečemo tudi točkovni aparati. Točkovno varjenje spada med bolj razširjene postopke uporovnega varjenja. Omogočajo na izvajanje visoko kakovostne spoje med materiali in so zato nepogrešljivi v avtomobilski in drugi industriji.

Na izbiro imate številne različne serije točkovnih varilnih aparatov med katere spadajo MMA, MIG-MAG, TIG in CAR SPOTER. Seveda boste v naši trgovini našli tudi vso dodatno opremo in pripomočke za varjenje, kot tudi vso potrebno zaščitno opremo, od varilnih mask, so očal, zaščitnih oblačil, zaščitnih rokavic, predpasnikov in podkap.


Varlni aparati MIG-MAG

Varlni aparati TIG

Varlni aparati MMA

Varilni aparati MIG MAG za varjenje različnih materialov

Varilni aparati MIG MAG so naprave za varjenje, ki delujejo v dveh postopkih. Varjenje po mig postopku pomeni, da se za varjenje uporablja inertni plin argon (tudi helij), varjenje po mag postopku pa se uporabljajo argon, ogljikov dioksid in kisik. Oba postopka pri varjenju z varilnimi aparati mig mag sta najpogosteje uporabljena postopka v industriji. Primerna sta za varjenje tanke pločevine in debelejših materialov.

Varilni aparati mig mag so narejeni tako, da lahko z enim varilnim aparatom varimo po obeh postopkih. Varilni aparati mig mag Fronius so visokokakovostni in profesionalni varilni aparati, ki vam zagotavljajo najboljše rezultate pri varjenju. Vsi naši varilni aparati mig mag so robustni, varčni in zanesljivi. Odlični za varjenje različnih materialov od nelegiranih in nizko legiranih jekel do neželeznih kovin. Pazljivi moramo biti le pri pravilni izbiri pulza. Uporabljajo jih tako v domačih delavnicah, kot tudi profesionalci, zaradi vgrajene specialne programske opreme, pa so primerni tudi za delo na terenu (zaradi svoje kompaktne izvedbe).

Gre za novo generacijo naprednih in učinkovitih varilnih aparatov mig mag, ki so še bolj funkcionalni in energetsko učinkovitejši. Omogočajo izjemne rezultate varjenja, opremljeni so z vrhunsko tehnologijo ter ne glede na postopek varjenja, omogoča izredno dobre rezultate. Stabilno in robustno plastično ohišje omogoča primerno zaščito varilnega aparata pred prahom in ostalo umazanijo ter vlago. Ergonomski ročaji so namenjeni lažjemu rokovanju, prikazovalnik pa je ustrezno zaščiten in osvetljen, tako da omogoča nemoteno branje tudi ob slabši svetlobi. Varilni aparati MIG MAG so primerni za varjenje različnih materialov. Številne nastavitvene možnosti omogočajo natančno regulacijo toplotnega vhoda med varjenjem, optimizacijo varjenja rež in globino penetracije.


MIG-MAG vailni aparat cea smartmig

MIG-MAG vailni aparat inverter cea treo

MIG-MAG vailni aparat cea maxi

Mig-mag varjenje

Varilni aparati mig mag nam omogočajo mig mag varjenje, ki poteka s pomočjo gole varilne žice v zaščitni atmosferi plina. Vir energije deluje s pomočjo enosmernega toka, potencial žice pa predstavlja pozitivni (oz. v določenih primerih tudi negativni) pol. Postopek mig mag z mig mag varilnimi aparati se je včasih uporabljal za varjenje nelegiranih in nizko legiranih konstrukcijskih jekel, danes pa ga pogosto uporabljamo za varjenje aluminijevih zlitin in visoko kakovostnih konstrukcijskih jekel, za kar gre zahvala tehniki s pulznim tokom. Mig mag varjenje ima vsekakor prednost pred drugimi načini varjenja. Kvalitetne varilne aparate mig mag najdete v trgovini Pretent, v Ljubljani, kjer vam bodo prijazni svetovalci zagotovo znali svetovati, lahko pa se odločite za nakup tudi preko spletne trgovine.