Avtomatska tračna žaga za razrez jekla, litega železa ali aluminija

Avtomatske tračne žage se v industriji pogosto uporabljajo pri razrezu kovin, lesa in mesa s kostmi. Že dolgo vemo, da je učinkovit delovni proces najbolj odvisen od hitrosti in kakovosti orodja, s katerim delo opravljamo. Družinsko podjetje Pretent, d.o.o.,  zato že 30 let ponuja visoko kakovostne proizvode, med katere sodijo različni aparati in oprema za profesionalno in industrijsko rabo. V njihovi ponudbi najdemo tudi stroje, orodje in opremo za obdelovanje kovin. So generalni zastopnik svetovno priznanih proizvajalcev tračnih in krožnih žag, zanje zagotavljajo vso podporo in usposabljanja za opravljanje kvalitetnih in strokovnih servisnih storitev, vsem proizvodom v njihovi ponudbi pa zagotavljajo tudi strokovni servis in nadomestne dele.

Tračna žaga za jeklo

Oglejte si ponudbo krožnih žag

Tračne žage za kovino

Pri razrezu kovin se tračne žage običajno uporabljajo za razrez manjših ali večjih profilov, palic ter polnih kovinskih materialov. Modeli tračnih žag se med seboj ne ločijo le po stopnji avtomatizacije (ročne, polavtomatske, avtomatske, CNC krmiljene,...), pač pa tudi po svoji izvedbi. Podjetje Pretent, d.o.o., ima v svoji ponudbi kakovostne prenosne tračne žage, ki je zelo praktične in uporabne pri delu na terenu. Pri rezanju kovin s tračno žago je potrebno uporabljati mazalna olja in emulzije s posebno mazalno napravo, saj se tako izognemo razpršitvi tekočine s hladilnim sredstvom, ki je značilna za uporabo emulzivnega olja, na življenjsko dobo rezila žage pa nikakor ne vpliva.

V svoji ponudbi ima podjetje Pretent, d.o.o., tudi polavtomatsko hidravlično tračno žago IMET KS 652, ki je zasnovana za rezanje cevi večjega obsega ter za rezanje profilov in nosilcev. Ponuja možnost rezanja do 60 ° v smeri levo in desno. Njena močna elektro-varjena jeklena konstrukcija zagotavlja rezanje brez vibracij. Tračna žaga je opremljena z napravo za hitro približevanje območju rezanja. Žagan okvir za žago, nagnjen pod kotom 6 °, pa izboljšanje prodiranje rezila v material. Mobilna krmilna konzola ima prilagodljivo hitrost spusta ogrodja žage ter rezalni potisk. Višina rezila je 34 mm, opcijska višina rezila pa je 41 mm, hidravlična tračna žaga IMET KS ima tudi reduktor motorja kW4 ter posebno napravo za napenjanje hidravličnih nožev.

Vsestransko uporabna tračna žaga za jeklo IMET GBS185 AUTOCUT je praktična zaradi posebnega primeža s hitrim vpenjanjem. S stopnjevalno ploščo za prepoznavanje različnih kotov se preprosto ustavi pri kotih 0 °, 45 ° in 60 ° levo. Opremljena je z vodili trakov z ležaji za poravnavo rezila ter s škripci, ki imajo premer 260 mm. Njena različica AUTOCUT GH nudi uporabniku tri različne načine rezanja: ročni rez, ročno rezanje s samo zavoro ter samodejni rez z nastavljivo hitrostjo pomika in zaustavitvijo na koncu reza. Uporabnik lahko ogrodje žage ročno pomakne bližje materialu, ki ga želi rezati, nato pa stroj naredi rez tako, da prilagodi samo spodnji del. Zmogljivost reza pri okroglem rezu 90 °, je do 185 mm, pri kvadratnem do 180 mm ter pri pravokotnem do 200 × 150 mm.

Namizna krožna žaga

Zmogljive in natančne krožne žage

Krožna žaga omogoča izjemno natančnost pri rezanju zelo trdnih materialov – trdega lesa, železa, jekla, pa tudi mehkejšega aluminija. S kakovostno krožno žago prihranimo pri delu veliko časa, kar zagotavlja natančnejše rezultate. Krožna žaga VELOX 315 SH je profesionalna, težka polavtomatska navpična žaga, ki omogoča mitro rezanje od kota 0 ° do 45 ° desno in od kota 0 ° do 60 ° levo. Zelo je primerna za rezanje visoko odpornega jekla, saj ima vreteno rezila premer 40 mm. Regulacija pozicij na napravi je zelo preprosta, ima tudi sistem zaustavitve reza z dvema mikro stikaloma. Krožno žago namestimo s pomočjo nastavljivih vodil, kar omogoča prosto premikanje naprave ob delovni mizi. Gre za krožno žago s hitrim gibanjem in vpenjanjem ter nastavljivo napravo proti vlečenju. Zobniki žage vsebujejo olje, naprava ima brezkončni vijak in bronasti zobnik. Njeno talno stojalo ima odstranljivi zbiralnik sekancev in posodo s hladilno tekočino. Hladilno tekočino žage črpa zmogljiva elektro črpalka.

Več o namizni krožni žagi