Pošlji povpraševanje

Cenovno ugodna zaščitna oprema iz najkakovostnejših materialov

Čas je, da se založite z zaščitno opremo za varjenje. Od varilnih zaščitnih očal in rokavic, do vizirjev in zaščite ušes vas bo naš celoten asortima varoval, da boste še naprej lahko delali, kar najbolje počnete. Ne glede na to, ali iščete težke zaščitne rokavice, primerne za varjenje različnih materialov, zaščitna očala ali varilne maske - v Pretnet izboru najdete cenovno ugodne možnosti.

Zaščitna oprema

Nekateri varilci napačno trdijo, da vklop ventilatorja odpravlja tveganje vdihavanja strupenih plinov pri varjenju. Drugi se izogibajo uporabi zaščitne opreme, ker je neudobna ali predolgo traja, da bi jo namestili.V slabo prezračenih prostorih varilni plini izpodrivajo kisik. Izpostavljenost varilcev lahko povzroči kratkoročno in dolgoročno škodo za varilca.

Kratkoročne težave vključujejo omotico, zasoplost, nezavest in v hudih primerih smrt. Dolgotrajne težave lahko vključujejo povečano izpostavljenost znanim rakotvornim snovem, draženje dihal (v skrajnih primerih krvavitve iz nosu, razjede in luknje v nosnem septumu), zastrupitev, vročino, okvare ledvic, motnje živčnega sistema in pljučni edem ( tekočina v pljučih).

Najpogostejša poškodba varilcev so opekline - zaradi iskric, ki pristanejo na koži ali v očeh. Varilni loki so zelo intenzivni in lahko z nekaj minutno izpostavljenostjo povzročijo opekline na koži in očeh.

zaščitna obleka za varjenje

Zaščitna oprema je za varilce ključnega pomena. A tudi sama zaščitna oprema za variranje ni dovolj, zaščiteno oziroma primerno mora biti tudi delovno okolje.

Zaščitna oblačila

Zaščitna oblačila za variranje, ki so potrebna za varjenje, vključujejo splošna ognjevarna oblačila, zaščitna očala, zaščitne čevlje, zaščitne rokavice in zaščitno čelado. Pri Pretnetu vas zaščitimo od glave do pete. Nudimo zaščitna oblačila iz najkakovostnejših materialov.

 • Podkapa za zaščito lasišča.
 • Usnjen varilni zaščitni rokavnik iz usnja za zaščito rok pred opeklinami.
 • Usnjen zaščitni varilni predpasnik za zaščito obleke pred iskricami in kot dodatno zaščito pred sevanjem.
 • Usnjena zaščitna varilska jakna za zaščito pred toplotnim sevanjem in iskricami nastalimi med varjenjem.
 • Usnjene zaščitne varilne gamaše za zaščito čevljev in nog.

 zaščitna obleka Pretent

Zaščitna očala

Poškodba oči lahko nastane zaradi močne svetlobe in sevanja, ki ga lahko proizvede varilni lok. Poškodba oči lahko nastane tudi zaradi vroče žlindre in drugih kovinskih naplavin, ki lahko med varjenjem ali hlajenjem odletijo z zvara. Zaščitite si oči pred varilno svetlobo tako, da nosite zaščitna očala, ki so primera za vrsto varjenja. Pri Pretnet vam nudimo kovinska varilska očala ter temna ali svetla dvižna zaščitna očala vrhunske kvalitete.

Zaščitne rokavice Pretent

Vaše roke so eden izmed redkih delov telesa, ki jih nujno potrebujete za varjenje, a so vedno izpostavljene največji vročini med varjenjem. Naše kratke / dolge / TIG zaščitne rokavice so izdelane iz usnja in bodo ščitile vaše roke pred iskrami, opeklinami in drugimi poškodbami.

Varilne maske

Varilne maske zagotavljajo zaščito oči z uporabo sklopa komponent:

 • Maska – mora biti narejena iz toplotno izolacijskega materiala, odporna proti svetlobi, na udarce ter elektriko.
 • Filtrirna leča – steklo mora vsebovati polnilo za zmanjševanje količine svetlobe, ki prehaja do oči. Filtri so na voljo v različnih odtenkih, od 2 do 14. Večja kot je številka, temnejši je filter in manj svetlobe preide skozi lečo.

Pri nas je za vas v ponudbo vključena tudi zaščitna varilna maska, usnjena ali kožna, svetle ali temne barve, z dimenzijo stekel fi50 in zatemnitev po želji DIN 5, 9, 10, 11, 12, 13, ki je kot nalašč za zaščito celotnega obraza. Varilna maska, ki tehta le 355g je idealna za varjenje v težko dostopnih prostorih.

REVERI PONUDBO VARILNIH MASK


Kakšne nasvete morate upoštevati pri uporabi zaščitne opreme oz. zaščitne obleke?

 • Nosite zaščitna oblačila iz težke, tesno tkane, 100 % volne ali usnja za zaščito pred UV-sevanjem, vročo kovino, iskricami in ognjem.
 • Zaščitna oblačila naj bodo čista in brez madežev olj, raznih maščob in vnetljivih onesnaževal.
 • Za zaščito vratu nosite majice z zategnjenim ovratnikom. Temne barve preprečujejo odboj svetlobe.
 • Žepe imejte zaprte, da se izognete nabiranju iskric ali vroče kovine.
 • Hlačnice morajo pokrivati ​​vrhove škornjev, da preprečite, da bi v škornje vskočile iskre. Po možnosti nosite zaščitne varilne gamaše za zaščito čevljev in nog.
 • Iz žepov odstranite vse vnetljive vire, kot so vžigalice in vžigalniki.
 • Nosite usnjene zaščitne rokavice in varilni zaščitni rokavnik iz podobnega materiala za zaščito zapestja in podlaket. Usnje je dober električni izolator, če je le suho.
 • Nosite usnjen zaščitni varilni predpasnik, da zaščitite prsni koš in krilo pred iskricami, ko stojite ali sedite.
 • Nosite več plasti oblačil vendar se izogibajte pretiravanju, da preprečite potenje.
 • Podkapa vam lahko odlično služi, da zaščitite glavo pred opeklinami in UV sevanjem.
 • Ne nosite prstanov ali drugega nakita.
 • Ne nosite oblačil iz sintetičnih materialov ali sintetičnih mešanic. Sintetična tkanina lahko hitro zagori in povzroči opekline kože.

Tako kot druga delovna mesta ali poklicne poti morajo tudi za varilce pomembna zaščitna oprema. Zagotavljanje visoke stopnje varnosti je ključnega pomena pri kakršnih koli varilnih dejavnostih. Če zanemarite zaščitno opremo in varne delovne prakse, lahko to resno vpliva na vaše zdravje.