Pošlji povpraševanje

Varilni aparati in pripomočki za varjenje

Varilni aparat, med drugim zlasti točkovni aparat za varjenje, je postal ena izmed najbolj razširjenih naprav zlasti v avtomobilski industriji. Še zdaleč pa varilni aparati niso primerni zgolj za profesionalno rabo, temveč jih vse pogosteje najdemo tudi v domači uporabi. Varilni aparati podjetja Pretent (za točkovno varjenje) so vsestranski, še posebej priljubljeni pa so zlasti pri t. i. postopku uporovnega varjenja. Pri postopku uporovnega varjenja visok električni tok omogoča kakovosten zvar, pri čemer bakreni elektrodi stisneta varjenca. Visok električni tok med drugim ne poskrbi zgolj za kakovosten zvar, temveč tudi hitro segretje materiala. Varilni aparati za točkovno varjenje nam tako omogočajo ekonomično in visoko produktivno varjenje oz. spajanje materialov, zato so še posebej razširjeni v avtomobilski industriji. Poleg tega varilne aparate – mdr. varilne aparate TIG, mma, mig/mag idr., najdemo tudi v številnih drugih panogah industrije. Z varilnimi aparati, zlasti točkovnimi aparati, je tako moč obdelovati različne kovine, denimo inox, jeklo, aluminij, barvne kovine ipd., pri čemer je pomembno, da so le-te pred obdelavo čiste.

Varjenje Pretent

Široka ponudba varilnih aparatov

Podjetje Pretent poleg kakovostnih varilnih aparatov (točkovnih aparatov) nudi tudi kakovostne varilne pripomočke, ki pridejo prav pri varjenju. Varilni aparati podjetja Pretent se odlikujejo po kakovosti zvara, praktičnosti, ekonomičnosti in vsestranskosti. Varilni aparati mma, ki se uporabljajo pri obločnem varjenju, so denimo vsestransko uporabni pri spajanju različnih materialov. S pomočjo varilnega aparata mma lahko dosegamo vrhunske rezultate in kakovostne zvare, prav tako pa tudi tiste manj kakovostne. Primerni so tako za izkušene varilne kot tudi za manj izkušene varilne. Poleg varilnih aparatov mma in denimo aparatov mig/mag se podjetje Pretent specializira tudi za prodajo varilnih aparatov TIG. Slednji se – kot nam pove že njihovo ime – uporabljajo v namen TIG varjenja s t. i. netaljivo wolframovo elektrodo v inertnem plinu argonu. TIG varjenje je nastalo kmalu po 2. svetovni vojni in do današnjega dne neverjetno napredovalo.

Varilni aparati TIG in postopek TIG varjenja

Varilni aparati TIG so dobili svoje ime po postopku t. i. TIG varjenja. TIG varjenje se je razvilo kmalu po 2. svetovni vojni, do današnjega dne pa z razvojem tehnologije hitro napredovalo. Omeniti velja, da metoda TIG varjenja – v nasprotju z nekaterimi drugimi varilnimi metodami – ni posebej primerna za začetnika, saj zahteva veliko previdnost. Pri TIG varjenju varilec med samim postopkom v eni roki drži gorilnik, v drugi pa dodajni material. Seveda pa tudi TIG metoda prinaša svoje prednosti, saj lahko z njo dosežemo estetsko dobro izdelan zvar. TIG varjenje in varilni aparati TIG se uporabljajo zlasti pri obdelavi barvnih kovin in jekel, ki so visoko legirana. Podjetje Pretent nudi številne varilne aparate TIG, med katerimi so še posebej priljubljeni varilni aparati TIG AC DC.

Tig varilni aparatiTig varjenje

Varilni aparati TIG AC DC in njihove prednosti

Varilni aparati TIG AC DC so nastali na podlagi najnovejše tehnologije t. i. IGBT inverterja. Tovrstni varilni aparati (TIG AC DC) se odlikujejo po svoji inovativni digitalni plošči, s pomočjo katere lahko nadzorujemo vse varilne parametre. Varilni aparat TIG in njegova visoka tehnologija digitalnega upravljanja tako omogočata kakovostno TIG varjenje, ki je primerno tudi za zahtevnejše industrijske namene in vzdrževanje. Gre za visoko tehnološko napredne naprave, ki so uporabniku prijazne in primerne za varjenje vsakršnih kovin, med drugim tudi aluminija in aluminijevih zlitin.

Ostali točkovni aparati za varjenje

Poleg zgoraj omenjenih varilnih aparatov TIG, MMA, MIG/MAG in ostalih podjetje Pretent razpolaga tudi s široko ponudbo raznih pripomočkov za varjenje. Še posebej veliko povpraševanje v zadnjih letih vlada na področju točkovnih aparatov, ki so vsestranski in primerni tako za bolj kot tudi manj izkušene varilce. Njihova priljubljenost deloma izvira iz njihove ekonomičnosti, deloma pa iz praktičnosti, saj omogočajo varjenje različnih kovin, denimo aluminija, inoxa, barvnih kovin, zlitih ipd.