Pošlji povpraševanje

Varilni aparati MIG-MAG in inverter - za domačo in industrijsko rabo

Varilni aparati MIG-MAG so v industriji zaradi visoke stopnje produktivnosti in ekonomičnosti izjemno pogosto uporabljeni, opaziti pa jih je mogoče tudi v domači rabi. Omogočajo nam izvedbo univerzalnega postopka, ki se uporablja pri tankih pločevinah in debelejših materialih, zagotovo pa je varilni aparat MIG-MAG nepogrešljiv v vseh obrtnih delavnicah, v domačih delavnicah, pri vzdrževalnih delih, v avtokleparskih delavnicah in industriji. Z njegovo uporabo smo deležni MIG postopka v zaščiti z inertnim plinom (pogosto se uporablja za nerjavna jekla, barvne kovine in aluminij) ter MAG postopka v zaščiti z aktivnim plinom (uporablja se za konstrukcijska jekla). Na drugi strani imamo varilni aparat inverter za ročno obločno varjenje, ki je najbolj vsestranski in dokaj preprost postopek. Tovrstne naprave uporabimo za skoraj vse vrste materialov, z njimi pa dosegamo tako manj, kot tudi bolj zahtevne zvare. Slednji postopek pogosto uporabljajo manj izkušeni varilci, ker ni tako zahteven. Kateri varilni aparat izbrati za doseganje dobrih rezultatov, je odvisno od tega, s katerimi materiali imamo opravka.

Kako poiskati dobro napravo?

Pred nakupom varilnega aparata MIG-MAG je smiselno napravo testirati, če seveda imamo to možnost (odvisno od prodajalca). Zagotovo pa moramo vedeti, kakšen je namen uporabe - domača uporaba ali industrijska, saj je od tega odvisno, katerega bomo izbrali. V primeru industrijske uporabe je pri nakupu varilnega aparata MIG-MAG smiselno kupiti hladilni sistem. Postopek je sicer dokaj preprost, zato se je mogoče na delo hitro privaditi, vendar pa nam pridejo prav večletne izkušnje. Pri tem lahko uporabimo rek - vaja dela mojstra, ki drži kot pribito. Dober varilni aparat MIG-MAG nam nudi ogromno prednosti, med katerimi je potrebno omeniti dejstvo, da lahko oba postopka izvajamo z enim samim strojem, torej gre za zelo pametno investicijo. Učinkovitost in univerzalnost sta še 2 izmed vseh prednosti uporabe varilnega aparata MIG-MAG. Inverter za obločno varjenje uporablja paličaste oplaščene elektrode z dolžino od 250 do 500 mm in premeri 1.5 do 6 mm, sestava kovinskega dela elektrod pa mora biti prilagojena materialu, ki ga nameravamo variti. Pri tem je elektroda vpeta v držalo, povezanim z enim polom vira varilnega toka, drugi del inverter stroja pa je povezan z varjencem.

varilni aparat za obločno varjenjedober varilni aparat

Pri delu ne pozabimo poskrbeti za varnost

Delo z varilnimi aparati MIG-MAG in inverter je lahko nevarno. Nesreče se dogajajo povsod, še posebej ogroženi pa so vsi, ki na tem področju še nimajo izkušenj. Najnevarnejši dejavniki so vročina, soj iskric, UV žarki in oblok, ki nastanejo pri uporabi varilnih aparatov MIG-MAG in inverter, zato je potrebna posebna previdnost oziroma pozornost. Nujno potrebna je uporaba primerne zaščitne obleke (priporoča se nošnja predpasnikov izdelanih iz trpežnih materialov) in usnjenih čevljev, smiselno pa je uporabiti še čelado z zaščitnim vizirjem. Zaščiteni naj bodo vsi, ki prisostvujejo uporabi varilnih aparatov. Ne pozabimo poskrbeti za suho delovno območje, prav tako iz varnostnih razlogov.

PREVERITE PONUDBO VARILNIH TOČKOVNIH APARATOV

Različni modeli strojev, ki jih potrebujete pri delu

V podjetju Pretent lahko varilne aparate MIG-MAG in inverter tudi preizkusite, preden se odločite za nakup. Pri nas najdete najrazličnejše modele za domačo in industrijsko rabo, velika prednost nakupa pa je, da imate možnost testiranja izbranega varilnega aparata MIG-MAG. Ne glede na to, ali se lotevate prenove doma, imate svoje podjetje, v katerem potrebujete ustrezne stroje - s pomočjo vrhunskih naprav iz naše ponudbe boste z lahkoto spojili 2 ali več delov v popolno celoto. Ne pozabite poiskati tudi primerne zaščitne opreme, da bo delo potekalo brezhibno in varno. Za vse nasvete in odgovore na vaša vprašanja pa so vam na voljo strokovnjaki iz podjetja Pretent.