Pošlji povpraševanje

Varilni aparati – inverter in CO2 varilni aparati


Varilni aparati so naprave, ki služijo spajanju dve različnih kovin. Poznamo različne vrste varilnih aparatov. Ena izmed najbolj priljubljenih je varilni aparat inverter. Varilni aparat inverter predstavlja napravo za varjenje v primeru katerega vir toka za varjenje deluje na visokokakovostni frekvenčni tehniki. Varilni aparat inverter omrežno napetost spreminja v enosmerno, nato pa preide v visokofrekvenčno napetost.


Poleg varilnega aparata inverter je zelo priljubljen tudi aparat, ki deluje na CO2

Poleg varilnega aparata inverter je precej široko uporabljan tudi varilni aparat, ki deluje na CO2. Gre za aparat, ki uporabniku omogoča, da med postopkom varjenja kot zaščitni plin uporabi ogljikov dioksid. Posebna zaščitna plinska atmosfera namreč poskrbi za večjo kvaliteto varjenja. Varilne aparate, ki delujejo na CO2, uporabljajo pri različnih vrstah varjenja. Plin CO2 lahko kot zaščitni plin uporabimo tako pri TIG kot tudi pri MIG MAG varjenju. 

Oba zgoraj omenjena postopka uvrščamo med obločno varjenje, ki ga izvajamo z varilnimi aparati, ki deluje na CO2. Gre za elektroobločno varjenje, ki se izvaja v atmosferi različnih plinov. Uporabljamo lahko čiste pline, včasih pa se uporabniki varilnega aparata, ki deluje na CO2 odločijo tudi za mešanico plinov.

Največkrat se varilni aparati med seboj razlikujejo po načinu spajanja in materialu, ki ga je potrebno dodati za kvalitetno izvedbo vara. Varilni aparat CO2 je primeren za varjenje pločevine iz mehkega železa in nerjavečega jekla.

Daleč najbolj pogost način varjenja doma je varjenje s pomočjo MIG MAG varilnega aparata, kjer varjenje poteka s pomočjo dodajanja varilne žice na var.


Varilni aparati vseh specifikacij in cen


Varilni aparat CO2in oprema, ki jo potrebujemo za varjenje

Varilni aparat CO2 je kompaktna naprava, ki jo lahko uporabljamo v različnih dejavnostih. Če si želimo prenosnega varilnega aparata, je varilni aparat CO2 kot nalašč za to. Pri delu z varilnimi aparati pa je potrebno poskrbeti tudi za varnost, zato je nakup varilne maske v tem primeru neizogiben. Prav tako pri delu z varilnimi aparati potrebujemo tudi plinske jeklenke.


Kdaj varilni aparat s plinom CO2 ni primeren za uporabo?

Postopek varjenja, ki ga imenujemo TIG varjenje, je različica elektroobločnega varjenja, kjer za varjenje uporabljamo netaljivo volframovo elektrodo.  V tem primeru bomo za atmosfersko zaščito uporabili enega izmed žlahtnih plinov, kot sta na primer argon ali helij, nikakor pa ne smemo uporabiti CO2.

Varilni aparat inverter

TIG varjenje je nekoliko bolj zahtevno od varjenja MIG MAG, je pa tudi precej bolj natančno. Med postopkom TIG varjenja varilec v eni roki drži gorilnik, v drugi pa dodajni material, ki se med segrevanjem tali tako, da ga pomakamo v talino. TIG varjenje lahko sicer poteka tudi brez dodajnega materiala. Tak način varjenja se najpogosteje uporablja za obdelavo barvnih kovin in visoko legiranih jekel.


Varilni aparati z ugodno ceno

Nakup varilnega aparata lahko opravite tudi v podjetju Pretent. Zavedamo se, kako velik pomen ima varjenje v industriji, mnogokrat pa nam pride prav tudi pri popravilu kmetijskih strojev in avtomobilov. Za vas smo pripravili veliko ponudbo varilnih aparatov, med katerimi boste našli tudi varilni aparat AC DC. Obrnite se na naše izkušene strokovnjake in izberite tisti varilni aparat, ki vam glede na vrsto dela, ki ga opravljate, najbolj ustreza. Preberite več tukaj: https://www.vsi.si/pretent/varilni-aparat-ac-dc.