Pošlji povpraševanje

Varilni aparati MIG MAG za varjenje raznovrstnih materialov

Varilni aparati so osnovni pripomočki za trajno spajanje elementov. To lahko pomeni spajanje dveh ali večjega števila delov, pri čemer je rezultat vedno celota, ki je ni mogoče razdružiti. Seveda lahko ta proces poteka z uporabo različnih metod, vendar pa gre v osnovi vedno za izrabo toplote ali pritiska, po potrebi pa je možna kombinacija obeh principov. Da dosežemo učinek, ki ga želimo, pa je seveda pomembno, da uporabimo pravi aparat za varjenje. Med najpogosteje uporabljene nedvomno sodijo varilni aparati MIG MAG, ki veljajo v večini situacij za najboljšo izbiro.

Varilni aparat

Varilni aparati MIG MAG se ponašajo s širokim spektrom uporabnosti

Za začetek si poglejmo, kaj so tiste glavne značilnosti, ki jih imajo varilni aparati MIG MAG. Varjenje tu temelji na uporabi gole žice oz. neoplaščene elektrode, proces pa poteka v atmosferi plina (običajno je to argon ali CO2), ki ima zaščitno vlogo. S temi varilnimi aparati je možno spajanje najrazličnejših materialov. Ti med drugim vključujejo več tipov jekla (visokolegirana, nerjavna itn.), aluminij, baker in bakrove zlitine. Slednje velja predvsem v primeru, da se odločimo za postopek MIG. Po drugi strani pa pride postopek MAG v poštev za spajanje tanjših pločevin in konstrukcijskih jekel. To so, kot vidimo, varilni aparati, ki omogočajo raznolike možnosti uporabe – izbiro najustreznejšega postopka je mogoče prilagajati trenutni situaciji oziroma obdelovancem, s katerimi delamo.

Najpomembnejše prednosti, ki jih ima MIG MAG varjenje

Kombinacija odličnih končnih rezultatov in ekonomičnosti postopka je vsekakor eden ključnih razlogov, zaradi katerih je MIG MAG varjenje najbolj priljubljena oblika v najrazličnejših industrijah. Zelo pomembna prednost, ki jo ima aparat za tovrstno varjenje, pa je nedvomno tudi ta, da je primeren tako za tanjše kot debelejše materiale/kovine. Ob tem je treba omeniti še, da vam po končanem delu ni treba zapravljati časa in energije za čiščenje.

Varilni aparat mig mag

Za optimalno varnost je izredno pomembna primerna varilna oprema

Ne glede na to, ali se odločite za MIG MAG varjenje ali pa vas bolj zanimajo varilni aparati drugih vrst (npr. varilni aparati TIG), je ključno, da pri delu poskrbite za ustrezno zaščito. Nujna je torej ustrezna in zares kakovostna zaščitna varilna oprema. Osnovni sestavni del je zagotovo maska, za izdelavo katere je bilo uporabljeno temno steklo. Poleg tega pa bi morala zaščitna varilna oprema vključevati še primerna oblačila in rokavice, ne nazadnje pa še kvalitetno delovno obutev. Hkrati je nujno upoštevati še nekaj dodatnih varnostnih napotkov. Eden izmed njih je ta, da moramo delo opravljati v prostoru, kjer je zagotovljeno dobro prezračevanje, vendar je treba obenem paziti, da ne pride do prepiha, saj bi to povzročilo odklon zaščitnega plina, ki izteka. Z upoštevanjem teh temeljnih pravil boste močno zmanjšali nevarnost za nezgode in poskrbeli, da bo končni izdelek zares takšen, kot bi moral biti.

Kam po kakovosten aparat za varjenje?

Ostaja še vprašanje, katerega ponudnika izbrati, če vas zanimajo varilni aparati resnično vrhunske kakovosti, ki jih boste brez težav uporabljali še vrsto let, ne da bi se njihova funkcionalnost pri tem kakor koli pomembno spremenila. Odgovor je družinsko podjetje Pretent iz Ljubljane, ki vam ponuja naprave za varjenje svetovno uveljavljenih proizvajalcev. Z dejavnostjo se ukvarjamo že od leta 1990, kar pomeni, da smo si v letih delovanja nabrali ogromno izkušenj, ki jih z veseljem delimo s potencialnimi strankami. Če torej potrebujete pomoč pri izbiri resnično najustreznejšega pripomočka, smo vam na razpolago za vsa vaša vprašanja. V naši ponudbi vas sicer čakajo tako varilni aparati MIG MAG (invertrski ali transformatorski) in TIG kot MMA (za ročni postopek) različnih modelov, med katerimi boste zlahka našli takšnega z ustrezno močjo in težo. Omenimo pa naj še, da se ukvarjamo tudi s servisom varilnih aparatov, pri čemer smo pooblaščeni serviserji znamk Jasic, Stel in CEA.