Pošlji povpraševanje

Varilni aparati TIG – vsestranski na različnih področjih

Varilni aparati nam omogoča spojitev dveh ali več delov v celoto in je nepogrešljiv pripomoček pri številnih opravilih v domači ali profesionalni delavnici. Glede na delo, ki ga nameravamo opravljati, je izjemno pomembna primerna izbira vrste varilnega aparata, saj so različni modeli na tržišču namenjeni različnim opravilom. Nekateri modeli varilnih aparatov imajo enosmerni tok in se uporabljajo predvsem za varjenje enostavnejših kovin, drugi pa imajo izmenični tok in se uporabljajo za obdelavo legiranega jekla. TIG varilni aparati so namenjeni varjenju po TIG postopku ter se velikokrat uporabljajo za varjenje železa, inoxa in aluminija. Delujejo s pomočjo netopljive volframove elektrode in invertnega plina, katerega naloga je hlajenje elektrode in preprečevanje oksidacije zvara. Pri tem se najpogosteje uporablja argon. Varilni aparati TIG so najpogosteje uporabljeni na področju letalske in vesoljske industrije, saj so zvari, ki nastanejo z uporabo varilnega aparata TIG, izjemno vzdržljivi. V pestri ponudbi lahko izbiramo še med vsestranskimi inverter varilnimi aparati in TIG AC/DC. Kateri izmed njih je najboljša izbira, je odvisno od opravila, ki je pred nami.

Uporaba varilnih aparatov TIG

Varilni aparat TIG je varilni aparat, ki je namenjen varjenju po TIG postopku, pri katerem uporabljamo netaljivo volframovo elektrodo, ki se ne izrablja. Primeren je za obdelavo železa, inoxa in aluminija. Naprava varilcu omogoča boljši nadzor nad zvarom, zato se pogosto uporablja za zahtevnejša opravila. Zvari, ki pri tem nastanejo, so bolj vzdržljivi, močnejši in kakovostnejši. Naprava ima veliko različnih funkcij, zato je njena uporaba tako vsestranska. Varilni aparat TIG uporabniku namreč omogoča varjenje z enosmernim ali izmeničnim tokom. Uporaba izmeničnega toka je idealna pri obdelavi aluminija in magnezija, medtem ko enosmerni tok uporabimo za obdelavo ostalih barvnih kovin. Nekateri modeli imajo možnost obločnega varjenja. TIG varilni aparati imajo pred ostalimi veliko prednost, saj lahko nadomestijo več različnih aparatov. Programi varilnega aparata pa so vnaprej nastavljeni in jih lahko izberemo glede na potrebe pri varjenju.


varilni aparati inverter

varilni aparati TIG AC/DC

Kvalitetni varilni aparati na enem mestu

Varilni aparati se med seboj bistveno razlikujejo po kvaliteti, poleg tega pa za domačo uporabo ne potrebujemo napredne in profesionalne naprave. Pri izbiri primernega TIG AC/DC varilnega aparata je potrebno upoštevati težo in premer varilne živce, pa tudi druge tehnične specifikacije. V prodajnem programu podjetja Pretent najdete najboljše varilne aparate TIG in inverter od 180A do 350 A, s tihim delovanjem, pa tudi AC/DC. Pri nas prav tako najdete vse, kar potrebujete za kakovostno varjenje, vključno z žico. Če se lotevate prenove doma in če iščete ustrezne varilne aparate za uporabo na delovnem mestu, boste pri nas zagotovo našli ustreznega.  Naše stranke lahko namreč izbirajo med aparati in opremo za profesionalno rabo, med aparati za industrijsko uporabo ter med takimi aparati in opremo, ki so namenjeni zgolj domači uporabi.

Za doseganje najboljših rezultatov na delovnem mestu

Varilni aparati TIG so namenjeni doseganju najboljših varilnih rezultatov, saj z njihovo uporabo ohranimo moč in vzdržljivost materiala, ki ga varimo. Ker pa je postopek malce bolj zapleten in počasnejši, kot pri drugih načinih, je uporaba TIG varilnih aparatov smiselna predvsem na različnih področjih industrije. V primerjavi z večino ostalimi postopki je TIG način malce težje obvladati, zato je potrebna izkušena roka varilca. V podjetju Pretent našim strankam ponujamo širok izbor varilnih aparatov, tehnike in opreme različnih proizvajalcev in cenovnih razredov, pri izbiri najboljšega pa vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

PREVERITE PONUDBO VARILNIH APARATOV