Pošlji povpraševanje

Varilni aparati tig delujejo z gorilnikom in netaljivo volframovo žico

Varilni aparati tig so namenjeni uporabi na aluminiju, inoxu in železu. Postopek poteka s pomočjo netaljive volframove elektrode, ki jo hladi inertni plin, omogoča pa močnejše zvare. Običajno se pri tig postopku uporablja plin argon, ki ne reagira z zvarom. Postopek lahko poteka na dva načina: z dodajanjem ali pa brez dodajanja materiala. V primerjavi z mig postopkom, daje varilcu veliko boljši nadzor nad zvarom. V primeru, da se ne doda nobenega materiala, se naredi zvar med zvarjencema iz njunih robov. Aparat tig se uporablja tam, kjer se vari tanek material kot je na primer aluminij in tam, kjer je zelo pomemben videz zvara. Celoten postopek je za izvajanje zahteven, saj mora varilec hkrati voditi gorilnik in dodajati material. Ker so zvari tako kvalitetni, se pogosto uporabljajo v letalski in vesoljski industriji. Varilni aparati tig delujejo na enosmerni ali izmenični tok. Izmenični tok uporabljamo za aluminij in magnezij, enosmerni tok pa za ostale barvne kovine. Imajo zelo širok spekter delovanja, nekateri modeli imajo celo možnost obločnega varjenja. Inverterski varilni aparat tig z izmeničnim tokom ima lahko plinsko ali vodno hlajenje. Prednastavljene programe izberete glede na vrsto in zahtevnost postopka.

VEČ O NAŠIH TIG VARILNIH APARATIH SI PREBERITE TUKAJ!

Varilni aparati tig na žico ac dc imajo različne specifične lastnosti

V našem prodajnem programu imamo veliko modelov varilnih aparatov na žico. Pri aparatu Hyle tig 200, lahko izbirate med MMA in Tig postopkom. Njegove funkcije so: nastavitev končnega toka, nastavljiv pulzni način ter nastavljiv začetni in končni plin. Ima tudi zelo priročne funkcije ARC force, Hot start, Antistick in VRD. Mogoče je tudi shraniti 9 različnih programov. Tehnične lastnosti varilnega aparata na žico so vhodni tok 16 A (20A), teža naprave je 10,3 kg. Drugi model je 200 P ac dc, ki tudi nudi oba postopka - tig in mma. Namenjen je obdelavi aluminija, inoxa in črne pločevine. Debelina aluminija, ki ga lahko varimo je 0,5 - 12 mm. Inverterski varilni aparat tig model Cea Rainbow Pro zagotavlja zanesljiv in natančen vžig obloka in nudi zmogljivost 200 A pri 230 V pri enofaznem priključku. Ima zelo zmogljiva varilna izvora z vgrajenim modulom za korekcijo faktorja moči (PFC) nudita izjemno zmogljivost. Naprave Rainbow nudijo tudi kvalitetni mma postopek z uporabo več vrst oplaščenih žic. Po obliki je varilni aparat ac dc zelo kompakten in ima zelo majhno težo, ki je 7,5 kg.

varilni aparati

Poleg inverterskih varilnih aparatov tig nudimo še veliko drugih naprav

Poleg varilnih aparatov za tig varjenje imamo v našem obširnem prodajnem programu še aparate mma, mig mag, zračne plazme in točkovne aparate. Mma naprave za obločno varjenje so ene izmed najbolj priljubljenih in iskanih, saj so enostavne za uporabo, tudi vzdrževanje je hitro in enostavno. V naši ponudbi imamo enofazne in trofazne mma naprave. Naprave CO2 delujejo s pomočjo neoplaščene žice. V naši ponudbi imamo naprave, ki imajo moč od 180 A - 600 A. Na voljo so tudi naprave z različnim izvorom, ki imajo ločeno omarico in dvo ali štirikolesni pogon za lažji transport. Primerne so za domačo, profesionalno in industrijski uporabo. Imamo bogato ponudbo zračnih plazm, ki se med seboj razlikujejo po moči in debelini rezanja. Model Cea Shark 105 je primeren za razrez mehkega in nerjavečega jekla, aluminija in drugih materialov. Nudi rez visoke kvalitete s čemer zagotavlja veliko daljšo uporabno dobo materiala. Kakovosten rez je možen zaradi nove oblike žice in šobe. Ima koncentrirani plazemski oblok kar zagotavlja manjši vnos toplote in manjše deformacije. Primeren je za ročno in strojno CNC rezanje. Točkovne naprave se uporabljajo za varilne postopke pri vseh vrstah jekla.


varilni aparati na žico

Pri varjenju z varilnim aparatom tig moramo poskrbeti za zaščito telesa in obraza

Pri uporabi varilnih aparatov tig in ostalih naprav je potrebno poskrbeti za varnost in zaščito. V prodajnem programu imamo različna zaščitna oblačila za varilce, zaščitna očala in maske, ki preprečujejo poškodbo oči. Maske so lahko navadne ali avtomatske, ki so zelo napredne.

Več o naših inverter varilnih aparatih si preberite tukaj:https://www.vsi.si/pretent/varilni-aparat-inverter