Pošlji povpraševanje

Žaga za razrez kovine - pestra izbira horizontalnih tračnih žag

Žaga za razrez kovine se uporablja za razrez raznih profilov, palic in drugih kovinskih materialov. Modeli, ki jih imamo v našem prodajnem programu se razlikujejo med seboj po izvedbi in po stopnji avtomatizacije, ki jo žaga za razrez kovine ponuja. Pri nas dobite zmogljive in učinkovite tračne žage za kovino znamke IMET, ki se lahko pohvalijo s številnimi prednostmi.

Podjetje IMET tračne žage za kovino izdeluje že vse od leta 1968. Poleg tračnih žag lahko v njihovi ponudbi najdemo tudi krožne žage in nekatere druge žage. Potrebe strank so skozi leta postajale vse bolj zapletene, mi pa smo ves čas vlagali v razvoj izdelkov, da bi jim z najvišjimi standardi varnosti in možnostmi, ki jih orodje ponuja, ustregli. V podjetju IMET so si zmeraj prizadevali za doseganje najvišjih standardov kakovosti na trgu.

Žage za razrez kovine IMET se lahko pohvalijo z menjalniki Bonfiglioli ter z elektronskimi komponentami Schneider-Electric. Izjemno ostra rezila znamke Wikus ponujajo visoko natančnost pri montaži.

Vse žage za razrez kovine proizvajalca IMET se lahko pohvalijo tudi z zaščito za rezilo, ki ga namestimo po tem, ko smo tračno žago prenehali uporabljati. Opcijsko se lahko posameznik odloči tudi za nakup minimalnega sistema mazanja. Velja pa poudariti, da je za vse IMETOVE stroje potrebno zahtevati minimalno mazalno napravo, saj se tako izognemo razpršitvi tekočine s hladilnim sredstvom, ki je značilna za uporabo emulzivnega olja.

V podjetju Pretent vam ponujamo žage za razrez kovine, ki imajo manualno, polavtomatsko ali avtomatsko delovanje.

Ročne žage za razrez kovine so primerne za rezanje kovinskih profilov in občasno za trdne delce, tudi rezke od 0 ° do 45 ° levo in desno. Hidravlična polavtomatska žaga za razrez kovine IMET BS350 SHI omogča rezanje mitre od 0 ° do 60 ° levo in od 0 ° do 45 ° desno. Omenjeni model ponuja tudi hidravlični primež z nastavljivimi vodili, ki se lahko prosto premikajo vzdolž delovnega stola, s hitrim gibanjem in vpetjem. Napetost rezila lahko prilagodimo s sprednje strani tračne žage.

Polavtomatska hidravlična tračna žaga IMET KS 652 je posebej zasnovana za rezanje cevi velikega obsega ter profilov in nosilcev. Pohvali se lahko z močno jekleno konstrukcijo, ki med rezanjem ponuja visoko natančno, ker so vibracije minimalne.


Žage za razrez kovine z dolgo uporabno doboTračne žage za kovino

Za optimalno delovanje tračne žage za kovino je pomembna ustrezna izbira lista

Na rezultat rezanja horizontalnih tračnih žag za profile vplivajo razni faktorji, med katerimi vsekakor moramo izpostaviti sestavne dele vsake žage za razrez kovine posebej. Najpomembnejša je pravilna izbira lista, ki je odvisna od velikosti preseka in vrste obdelovanca, prav tako je potrebno upoštevati kvaliteto materiala obdelovanca. Vsi ti parametri vplivajo na izbor kvalitete lista in njegovo ustrezno ozobljenje. Izbira ustreznega ozobljenja, ki je število zob na colo v odvisnosti od premera in vrste obdelovanca, je najpomembnejša pri uporabi bimetalnih listov. Za optimalen rezultat rezanja je potrebno pravilno izbrati list za žago za razrez kovine, pravilno mora biti izbran rezalni pritisk, zagotovljeno mora biti zadostno hlajenje, pri namestitvi novega lista je zelo pomembno, da je napetost lista ustrezna, vodila lista morajo biti nameščena čim bližje obdelovancu, list je potrebno na začetku pravilno uteči. Po naših izkušnjah najbolj priporočamo uporabo kombiniranega - variabilnega ozobljenja listov, ki pri delu zagotavlja najmanjše vibracije pri širokem spektru oblik in presekov obdelovancev.


Prenosne horizontalne tračne žage imajo lahko ravni ali kotni rez

Poleg žage za razrez kovine, se pogosto – predvsem na terenu – uporabljajo prenosne tračne žage za kovino, ki pa jih sicer lahko uporabimo tudi v delavnici.  Narejene so iz kvalitetnih materialov, ki zagotavljajo vzdržljivost in dolgo uporabno dobo. Glede na izvedbo so lahko ročne, polavtomatske in avtomatske, imajo pa lahko ravni ali kotni rez. Manualna izvedba je zasnovana na nagibni tehniki, kar pomeni, da je podajanje izvedeno s pomočjo teže loka.

Tračna žaga IMET gbs 171 z podstavkom je izredno uporabna na terenu. Ponuja hlajenje in mazanje s hladilno tekočino. Kot za razrez je 60 stopinj. Žaga za razrez kovine ponuja tudi brezstopenjsko regulacijo hitrosti preko potenciometra.