Pošlji povpraševanje

Varilni aparati TIG inverter in ostali profesionalni varilni aparati na žico

Varilni aparati TIG oziroma aparati za varjenje po TIG postopku so le del naše pestre in raznolike ponudbe profesionalnih varilnih aparatov. V njej lahko najdete tudi elektro varilne aparate oziroma varilni aparat na žico MIG-MAG, MMA varilne aparate, zračne plazme, točkovne aparate in TIG varilne pripomočke.

V podjetju Pretent d. o. o., enem od največjih ponudnikov varilne tehnike in opreme v Sloveniji, vam lahko ponudimo širok izbor varilnih aparatov, varilne tehnike in varilne opreme različnih proizvajalcev in cenovnih razredov.

Varjenje

Varjenje po TIG postopku

Varilni aparat TIG je namenjen varjenju po TIG postopku. Gre za različico elektroobločnega varjenja, pri katerem uporabljamo netaljivo volframovo elektrodo, ki se ne izrablja. Za zaščito vara pred oksidacijo se uporablja zaščitni plin (helij, argon ipd.). Varilni aparati TIG kot izvor konstantnega toka zagotavljajo energijo, ki je potrebna za vzpostavljanje in vzdrževanje električnega obloka, v katerem so kovinske pare ter visoko ioniziran plin. Varilni aparat TIG je največkrat uporabljen za varjenje tankega nerjavečega jekla, aluminijevih, bakrovih in magnezijevih zlitin. V primerjavi z ostalimi varilnimi aparati, varilni aparat TIG omogoča močnejše in bolj kakovostne zvare. Gre pa za bistveno počasnejši postopek, ki ga je v primerjavi z ostalimi postopki veliko bolj težko obvladovati. S pomočjo profesionalnega varilnega aparata, ki ga lahko najdete v naši ponudbi, bo delo zagotovo lažje. Če ne veste, kakšnega kupiti, nam dovolite, da vam pomagamo.

 NUDIMO TUDI SERVIS VARILNIH APARATOV

TIG varilni inverterski aparati

V naši ponudbi lahko najdete tudi TIG AC/DC varilne aparate inverter, ki so primerni za varjenje vseh vrst materialov. To je mogoče zaradi izvora izmeničnega (AC) varilnega toka, ki ga potrebujemo za varjenje aluminija in njegovih zlitin ter titana po TIG postopku. Če pa varimo jeklo, nerjaveče jeklo in ostale barvne kovine, varilni aparati inverter omogočajo tudi izvor enosmernega (DC) varilnega toka.

Pri nas lahko dobite tudi visokokakovostne TIG DC varilne aparate inverter za varjenje z enosmernim varilnim tokom. S pomočjo varilnega aparata inverter lahko varite vse vrste konstrukcijskih jekel in legiranih nerjavečih jekel, baker, medenino itd.

Varilni aparati za profesionalno in domačo rabo

Naše stranke lahko izbirajo med varilnimi aparati in opremo za profesionalno rabo, med aparati za industrijsko uporabo ter med takimi aparati in opremo, ki so namenjeni domači uporabi. V naši ponudbi pa lahko najdete tudi ostale stroje, orodje in opremo za obdelovanje kovin. Smo generalni zastopnik svetovno priznanih proizvajalcev varilnih aparatov in tračnih žag (CEA, MACC ...), ki nam zagotavljajo tudi vso podporo in usposabljanja za opravljanje kvalitetnih in strokovnih servisnih storitev. Zato lahko za vse proizvode v naši ponudbi zagotavljamo strokovni servis in nadomestne dele.

Varilni aparat TIGVarilni aparat TIG

Zmogljivi elektro varilni aparati

Potrebujete kakovosten elektro varilni aparat? Naša ponudba je bogata tudi na tem področju. V njej lahko najdete varilni aparat na žico inverter varilni aparat RAINBOW 180. Gre za prenosno invertersko varilno napravo za varjenje z enosmernim varilnim tokom majhne teže in velike moči. Namenjen je za zahtevnejše varjenje nerjavnih in konstrukcijskih jekel z oplaščeno rutilno, bazično elektrodo. Primeren je za zahtevna montažna in reparaturna dela ter večja dela na gradbiščih. Omogoča pa tudi varjenje po TIG DC postopku (vžig varilnega obloka z dotikom).

Široka ponudba podjetja Pretent

V našem prodajnem programu ponujamo tudi tračne in krožne žage, aparate za plamensko varjenje in rezanje, varilne maske, gorilnike, masa klešče in varilne ročaje, potrošni material in različne priključke, zaščitno opremo, rabljeno opremo, reducirane ventile, varilne pripomočke in varilne mize, paste in spreje, varilne žice mig in dodatno material, polnilce in štarterje ter brusilke in rezalke.

Podjetje Pretent ponuja vse, kar potrebujete za varno in učinkovito varjenje. Če ne veste, kakšen varilni aparat kupiti ali pa vas zanima cena varilnega aparata, nas kontaktirajte ali obiščite našo spletno stran. Z veseljem vam bomo pomagali pri nakupu kakovostnega varilnega aparata.