Pošlji povpraševanje

Varilni aparat za obločno varjenje – inverterski iz naše ponudbe

Varilni aparat za obločno varjenje, ki mu pravimo tudi ROV, se uporablja pri izvedbi ročnega postopka spajanja dveh ali več materialov v popolno celoto. Pri tem potrebujemo oplaščeno odtaljivo elektrodo in izmeničen ali enosmeren električni tok, s katerim vzpostavimo električni oblok med elektrodo in varjencem, kateri tali osnovni material in elektrodo. Oplaščenje elektrode vzpostavi zaščitno atmosfero ki ščiti oblok in talino. Med obločnim varjenjem nastaja plast žlindre, ki prav tako varuje var pred zunanjo atmosfero ter upočasnjuje ohlajanje vara. Inverterski varilni aparati se pogosto uporabljajo zaradi svoje vsestranskosti in preprostosti. V primerjavi z drugimi postopki je obločno varjenje bolj preprosto.  Inverterske varilne aparate danes srečujemo pri varjenju jeklenih konstrukcij in pogosto tudi v industrijski proizvodnji in sicer kljub dejstvu, da postopka MIG in MAG pridobivata na popularnosti. Z ročnim obločnim varjenjem lahko poleg jekel varimo tudi sivo litino ter aluminijaste, nikljeve in bakrene zlitine. Varilni aparat za obločno varjenje je verjetno eden najbolj priljubljenih in iskanih na trgu, predvsem zato, ker je enostaven za uporabo, pa tudi vzdrževanje in popravljanje le-tega je hitro in enostavno. Namenjen je varjenju po MMA postopku. Najdete ga tudi v ponudbi podjetja Pretent, ki zajema različne varilne aparate za obločno varjenje, med katerimi so tudi enofazni in trofazni na elektrode. Oglejte si tudi ponudbo elektro varilnih strojev oziroma varilnih aparatov na žico.

Varilna aparataObločni varilni aparati

Najbolj vsestranski in preprost postopek

Mnogi ne vedo, da je ročno obločno varjenje najbolj vsestranski in preprost postopek, ki ga uporabljamo pri spajanju skoraj vseh materialov in za izdelavo od najmanj do najbolj zahtevnih zvarov. Postopek poteka v obratih ali pa na prostem, njegova velika prednost pa je, da se ga lahko poslužijo tudi manj izkušeni varilci, kar za večino drugih postopkov ne velja, saj so zanje potrebne predhodne izkušnje in ogromno znanja. Danes se ocenjuje, da približno polovica vseh spajanj dveh ali več materialov v celoto poteka na omenjen način, torej z uporabo varilnih aparatov inverter. Toplota, ki jo daje oblok topi elektrodo, njen plašč in varjenec. Elektroda je vpeta v držalo, ki je preko kabla povezano na en pol vira varilnega toka, drugi del vira varilnega toka pa je povezan z varjencem. Eden izmed vrhunskih varilnih aparatov inverter iz naše ponudbe je ARC 200, primeren za domačo uporabo in manjša obrtniška dela, spremljata pa ga dvoletna garancija in oprema za obločno varjenje. Gre za izredno iskan varilni aparat za obločno varjenje, ki uporabniku omogoča doseganje kakovostnih rezultatov.

Obiščine našo spletno stran in preverite našo ponudbo

Kam po kakovostni varilni aparat za obločno varjenje?

V ponudbi podjetja Pretent so kakovostni in ugodni varilni stroji vseh vrst, ki bodo olajšali vaše delo in vam pomagali doseči želene rezultate bodisi doma bodisi v profesionalni delavnici. Elektro varilni aparati iz naše ponudbe predstavljajo le del ponudbe, ki smo jo pripravili za naše stranke. Že od samega začetka naše poslovanje temelji na ponudbi kvalitetnih proizvodov ter strokovnih, hitrih in kvalitetnih storitvah, kar nam je omogočilo, da smo postali eden največjih ponudnikov varilne tehnike in opreme v Sloveniji, na kar smo izjemno ponosni. V kolikor iščete najboljše varilne aparate za obločno varjenje in druge pripomočke, ki vam bodo v pomoč pri spajanju različnih materialov, nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali pri izbiri.