Pošlji povpraševanje

Kakovostni varilni aparati za domačo in profesionalno rabo

Varilni aparat je naprava, ki ne sme manjkati v nobeni dobro opremljeni delavnici, tako profesionalni kot ljubiteljski. Varilni aparat uporabljamo za spajanje dveh ali več delov kovinskega materiala v celoto, pri čemer spajanje dosežemo s visoko temperaturo, s pritiskom, ali pa s kombinacijo obeh. Ločujemo enofazne in dvofazne varilne aparate za obločno varjenje, varilne aparate na elektrode in žico ter varilne aparate za MIG, MAG in TIG varilne tehnike.

Pri elektroobločnem varjenju (spajanje brez pritiska) oba dela kovine (varjenca) vpnemo v bakreni prižemi, ki sta hkrati elektrodi. Ena prižema je pomična, druga pa statična. Tak postopek varjenja je primeren predvsem za spajanje palic, žic in profilov do presekov 150 mm2. Pri stiku se varjenca ogrevata zaradi toplote, ki nastane zaradi električne upornosti. Močan električni tok segreje kovino, zato lahko tako ustvarimo kakovosten zvar.

Varilne elektrode so pravzaprav kovinske palčke z oplaščenjem, ki pa ima več funkcij: pri procesu varjenja se ustvarja plin, ki stabilizira oblok, preprečuje oksidacijo vara ter preprečuje nastajanje mehurjev. Ob varjenju se tvori posebna snov - žlindra, ki zmanjšuje napetost na površini varjenca, nase veže nečistoče in pripomore k enakomernejšemu ohlajanju materialov.

Točkovni varilni aparati omogočajo hitro in ekonomično spajanje materialov, zato so nepogrešljivi v avtomobilski industriji, pa tudi v številnih drugih proizvodnih panogah. Z najboljšimi varilnimi aparati za točkovno varjenje lahko obdelujemo številne kovine, tudi aluminij, jeklo, inox in barvne kovine.

Varilni aparat inverterski

Hitro in enostavno varjenje s CO2 varilnimi aparati

Ko iščemo varilni aparat za preprosto uporabo, tako v domači delavnici kot pri profesionalnem delu, izberimo varilni aparat CO2 (MIG/MAG), imenovan tudi inverterski varilni aparat, s katerimi je delo zelo preprosto in praktično, predvsem pri varjenju kovinskih materialov v različnih legah. Varilni aparati z varilno tehniko MIG in MAG so odlična izbira pri obdelavi nelegiranih in nizko legiranih jekel in neželeznih kovin, pomembno je le, da izberemo ustrezen pulz. Z varilnimi aparati CO2 lahko varimo z neoplaščeno elektrodo, zaradi česar je žlindre manj, lahko pa varimo tudi z inverterskim ali transformatorskim izvorom. Zaradi jeklenke so varilni aparati CO2 nekoliko težje prenosljivi.

Več o co2 varilnem aparatu

TIG postopek pri varjenju

TIG postopek varjenja je posebna tehnika spajanja, ko dodajanje materiala ni potrebno, saj lahko spojimo zgolj robove dveh varjenih predmetov. Gre za nekoliko počasnejšo varilno tehniko, ki pa je natančnejša in pride v poštev takrat, ko potrebujemo precizne in kakovostne zvare. Od drugih tehnik varjenja (MIG/MAG), ki se pogosto uporabljata v vsej varilni industriji in je njuna prednost je v tem, da podajalna naprava skrbi za dodajanje material, je pri TIG varilnih aparatih potrebno ročno dodajanje materiala. Varjenje z MIG in MAG varilnimi aparati poteka tako, da podajalna naprava prenese žico nad gorilnikom do nastajajočega zvara, prek gorilnika se sočasno dovaja še zaščitni plin. MIG varjenje in MAG varjenje se v osnovi razlikujeta zgolj po uporabi drugega zaščitnega plina.

Varilni aparati Pretent

Izberimo kakovosten varilni aparat

Podjetje Pretent, d.o.o., se že 30 let ukvarja s prodajo in servisiranjem varilne opreme. Poleg ponudbe varilnih aparatov za vse varilne tehnike, njihova ponudba zajema tudi varilno opremo različnih proizvajalcev in cenovnih razredov. So generalni zastopnik svetovno priznanih proizvajalcev varilnih aparatov in tračnih žag ter zagotavljajo tudi vso podporo in usposabljanja za opravljanje kakovostnih, hitrih in strokovnih servisnih storitev. Za vse proizvode iz njihove ponudbe zagotavljajo tudi strokovni servis in nadomestne dele. Poglavitna prednost podjetja Pretent, d.o.o.,  je ta, da imajo  večino proizvodov iz svoje ponudbe stalno na zalogi. Zahteve in želje svojih strank zato izpolnjujejo hitro in učinkovito. Poleg takojšnje dobave in hitre storitve pri njih dobite tudi ažurno svetovanje, saj lahko zaradi dolgoletnih izkušenj na področju varilnih aparatov, ponudbo vselej prilagodijo specifičnim potrebam stranke.

Oglejte si ponudbo varilnih aparatov