Pošlji povpraševanje

Varilni aparati CO2 niso primerni za transportiranje

Za kakovostno delo navadno potrebujemo tako dobrega mojstra kakor dobro orodje. Običajno je sicer najbolje, da se v ta namen najame usposobljenega strokovnjaka, ki dobro pozna pravilne postopke ter ve kakšno orodje in materiale potrebuje, a se kljub temu pogosto marsikdo varjenja loti tudi sam. V resnici sam predmet, ki varite niti ni tako pomemben. Ne glede na to, ali želite na primer izdelati ograjo, okovje za mizo,  ste amater, oziroma profesionalni varilec z nešteto izkušnjami, pa brez izjeme potrebujete dober varilni aparat. Seveda pa se tovrstni aparati med seboj ne razlikujejo zgolj po ceni, temveč tudi glede na to kakšno varjenje omogočajo in za kakšno delo jih uporabljamo.

Za varjenje po MIG/MAG postopku se uporabljajo varilni aparati CO2, ki so v največji meri primerni zgolj za delo v delavnici ali garaži, saj niso izdelani za transportiranje. Pri varjenju z njimi se uporablja ogljikov dioksid, ali posebno mešanico plinov, ki je še boljša in naredi delo še enostavnejše. Varjenje s CO2  ni zelo zahtevno, je pa pri njem potrebno računati z nastankom žlindre, kar pomeni, da var na zunaj ni lep, prav tako pa tovrsten postopek ni primeren za vsako situacijo.

Varilni inverter je naprava, ki pretvori izmenični tok iz omrežja v enosmernega, ki pulzira pri visokih frekvencah. Te vrste varilni aparati so lažji in porabijo manj energije. Najboljša izbira varilnih naprav tega tipa so inverterski aparati, ki imajo majhno maso (tudi zgolj 5 kg) in jih zato lahko po potrebi vedno vzamete tudi s seboj na teren. Za rokovanje z njimi ne potrebujete veliko znanja, je pa potrebno izbrati  elektrode, ki so primerne tipu varjenja, ki ga boste opravljali (o čemer vam lahko svetuje prodajalec). Inverterski varilni aparati so torej primerni tudi za amaterske mojstre, saj so namenjeni »lažjemu« varjenju, na voljo pa že od 150 evrov naprej.

V naši ponudbi najdete široko izbiro varilnih aparatov za pulzno varjenje, inverterskih varilnih aparatov, sinergičnih MIG MAG aparatov ter majhnih prenosnih naprav, ki bodo olajšale MIG ali MAG varjenje v vsaki delavnici in pri vsakem terenskem delu. Pri nas najdete varilne aparate, ki so primerni za vsa varilna dela, od manjših natančnih varov,do večjih industrijskih aplikacij, ki zahtevajo moč, konsistentno kvaliteto varjenja in prilagodljivost pri uporabi zaščitnih plinov kot so argon, co2 in helij. Na voljo so tudi najrazličnejše kombinacije, kot so kompaktna izvedba ali izvedba z ločeno podajalno omarico, prenosna izvedba oz. večji aparat za 15 kilogramski kolut žice, aparati z ročno ali avtomatsko (sinergično) regulacijo, aparati z zračno ali vodno hlajenim gorilnikom itd.

Varilni aparat CO2CO2 Varilni aparatInverterski varilni aparat

Varilni aparati co2 z izvrstnim servisiranjem

V naši bogati ponudbi poleg ostale ponudbe najdete tudi varilne aparate CO2, inverterske varilne aparate, varilne aparate na žico brez CO2, varilne aparate mig/mag CO2 315, varilne aparate tig itd. Naši CO2 ali inverterski varilni aparati, vas nikakor ne bodo razočarali. Naše podjetje se ponaša s dolgoletno tradicijo iz katere črpamo navdih in bogatimi izkušnjami, ki nam v kombinaciji s pridobljenim znanjem omogočajo izpolnjevanje pričakovanj in želja naših cenjenih strank. To, da smo majhno družinsko podjetje, nas, ne na področju proizvodov, ne storitev, ni nikoli oviralo pri širitvi ponudbe. Naše prizadevno delo in ambicije so sčasoma pripomogli, da smo postali eden najvidnejših ponudnikov varilne tehnologije ter opreme v Sloveniji.


Varilni aparati co2 za različne tipe uporabnikov

Varilni aparati CO2, inverterski varilni aparat, varilni aparati na žico brez co2 oziroma varilni aparat mig/mag co2 315, ki jih najdete v naši ponudbi, se razlikujejo glede na svojo uporabo. V našem podjetju namreč kupujejo tako profesionalci in predstavniki industrijske proizvodnje, kakor tudi domači mojstri, ki iščejo poceni, a kvalitetno delovno opremo in orodje. Obisk naše trgovine vas gotovo ne bo razočaral, saj garantiramo, da boste med našo bogato  izbiro artiklov gotovo našli kaj kar vam bo po godu. Vaš nov inverterski ali CO2 varilni aparat lahko pri nas dobite takoj, brez predhodnega naročanja.

Inverterski varilni aparat bo brez težav deloval dolga leta

V našem podjetju Varilne aparate CO2 tako prodajamo kot servisiramo, kar pomeni, da vam bomo v celotnem času življenjske dobe aparata stali ob strani in za vas opravljali redne servise ter popravila v primeru okvar.

Varilni aparati za varjenje


Varilni aparati PRETENT