Zaščitna očala, maske in obleke ter druga oprema za varno varjenje

Pretent, specializirano slovensko podjetje za proizvodnjo regulacijske tehnike in prodajo varilnih aparatov, varilne tehnike in varilne opreme različnih svetovno priznanih proizvajalcev nudi širok izbor varnostne opreme za varjenje, ki optimalno zavaruje varilčevo glavo, oči, roke, telo in noge. Pri opravljanju tega dela je najpomembnejša zaščita oči, pri čemer imajo veliko vlogo profesionalna zaščitna očala.

Zaščitna oprema

Posebej zasnovana zaščitna očala ščitijo oči pred vročino in optičnim sevanjem, ki ga povzroča varjenje z močno ultravijolično svetlobo, ki jo proizvaja električni tok. Zaščitna očala prav tako varujejo oči pred iskricami in manjšimi delci. Različni postopki varjenja in rezanja, vključno z obločnim varjenjem in rezanjem ter trdim spajkanjem, proizvajajo intenzivno ultravijolično in infrardečo svetlobo ter svetlobo različnih valovnih dolžin. Valovne dolžine UV in IR ni mogoče videti s prostim očesom, a vendarle lahko povzročijo znatne poškodbe na očeh. Ker zaščitna očala s temnimi filtri učinkovito varujejo oči pred poškodbami spadajo tudi pod pomembno varilno opremo za zagotavljanje varnosti na delovnem mestu.

Zaščitna očala v različnih vrstah

Zaščitna varilna maska

Oprema za varjenje z zaščitnimi očali, ki varujejo oči pred škodljivo UV svetlobo, spada pod osnovno varnostno zaščito, ki je potrebna pri tovrstnem delu. Pri tem morajo biti zaščitna očala opremljena z optičnimi filtri, ki morajo ustrezati vrsti dela. Na primer, optični filter, ki je primeren za plinsko varjenje, se ne sme uporabljati za obločno varjenje. Oprema za varjenje z oblokom, MIG, TIG in plazemsko rezanje mora vsebovati zaščitna očala s samo zatemnitvenimi optičnimi filtri, ki omogočajo boljši vid, hkrati pa učinkovito ščitijo oči pred poškodbami.

Podjetje Pretent nudi širok izbor profesionalnih zaščitnih očal z različnimi specifikacijami in lastnostmi, ki so primerne za določene postopke dela. Tako so na voljo kovinska zaščitna očala z elastičnim trakom za okoli glave in s temnimi ali svetlimi stekli, pri čemer je mogoče stekla tudi menjati. Na voljo so tudi dvižna, prozorna in temna zaščitna očala, ki se lahko dodatno namestijo na usnjeno varilno masko, ki je primerna za delo v težko dostopnih prostorih.

Varilna oprema z maskami za zaščito oči in obraza

Specializirana oprema za varjenje vključujte tudi varilne maske, ki učinkovito ščitijo oči, obraz in vrat pred infrardečo in ultravijolično svetlobo, iskricami, toploto in manjšimi delci. Varilci najpogosteje uporabljajo maske za zaščito celotnega obraza pri postopkih obločnega varjenja in varjenja s plinskim volframovim lokom ter s kovinskim plinom. Maske pri tem preprečujejo poškodbe mrežnice in roženice na očeh ter ščitijo kožo na obrazu, glavi in vratu pred opeklinami.

Zaščitne rokavice

Podjetje Pretent v prodajnem asortimaju nudi različne vrste varilnih mask za zaščito oči in obraza. Tako so na voljo navadne kartonske ročne maske, usnjene maske ter navadne ročne maske iz steklenih vlaken ali iz termično obdelane plastike. Varnostna varilna oprema vključuje tudi avtomatsko masko s filtrom za čiščenje vdihanega zraka. Maska JACKSON ima vgrajeno edinstveno zasnovo s TH2PSL filtrom in vgrajenim deflektorjem isker, kar zagotavlja maksimalno površino filtriranja zraka.

Oblačila, rokavice in druga varnostna oprema za varjenje

V prodajni ponudbi podjetja Pretent so na voljo specializirane zaščitne obleke za varilce, v kar je vključena podkapa za zaščito lasišča, usnjen rokavnik iz kevlarja, usnjene gamaše za zaščito nog in čevljev ter usnjena jakna, ki ščiti telo pred toplotnim sevanjem. Na voljo je tudi varilni predpasnik iz surovega usnja z dvojnimi šivi in žepom za orodje, pri čemer predpasnik ščiti telo pred iskricami in sevanjem. Med zaščitne obleke za varilce spadajo tudi dolge in kratke rokavice ter izredno mehke dolge ali kratke rokavice, ki so namenjene TIG varilcem.

Varnostna varilna oprema vključuje tudi profesionalne zaščitne zavese, odejo iz steklenih vlaken, ki je odporna na iskre, ter varnostno cev iz gumiranega platna za zaščito gorilnika. Varilni aparati FRONIUS potrebujejo določeno opremo za varjenje, ki olajšuje delo varilcem. Za učinkovito delo z varilnimi aparati FRONIUS je na voljo varilna oprema, kot so elektro ročaji in masa klešče v različnih oblikah in dimenzijah.

VEČ O ZAŠČITNIH OBLEKAH ZA VARILCE