Pošlji povpraševanje

Inverterski varilni aparati TIG ustvarijo zelo zanesljive zvare

Varilni aparati TIG se uporabljajo pri varjenju tankih materialov kot so aluminij, železo ter nerjaveče jeklo. Postopek varjenja poteka s pomočjo netaljive volframove elektrode, hlajene z inertnim plinom, ki ne reagira z zvarom. Plin zaradi katerega so zvari zelo močni in zanesljivi je argon. TIG varjenje se izvaja na dva načina: z dodajanjem materiala in brez dodajanja materiala. Postopek varjenja z dodajanjem materiala zahteva zelo sposobnega varilca, saj je obenem potrebno voditi gorilnik ter dodajati material, tako da varjenje ni primerno za začetnike, ampak za vse tiste, ki so že spoznani z varjenjem, v primeru varjenja brez dodajanja materiala varilec naredi zvar med zvarjencema tako, da zvari njune robove.

Tehnika varjenja z varjenjem robov omogoča varilcu zelo dober nadzor nad zvarom kot ga ima pri ostalih tehnikah. Pri tej tehniki se ustvarjajo gladki, ozki, globoki ter čisti zvari. Zaradi lastnosti zvarov se tehnika uporablja tudi v letalski in vesoljski industriji. Varilne aparate tig najdemo tudi v ostalih industrijah saj imajo širok spekter uporabe, zato verjamemo, da lahko vsakdo najde primeren varilni aparati tig v naši spletni prodaji. Za več informacij nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali in svetovali pri izbiri v kolikor želite.

Fino varjenje zahteva dobršnjo mero spretnosti

V naši ponudbi imamo varilne aparate TIG AC DC, ki delujejo na izmenični ali enosmerni tok

Varilni aparati, ki jih najdete v prodajnem programu našega podjetja Pretent d. o. o., delujejo na izmenični ali enosmerni električni tok. Pri varjenju magnezija in aluminija uporabljate izmenični tok, pri ostalih barvnih kovinah pa uporabljate enosmerni tok. Inverterski varilni aparat TIG, ki deluje s pomočjo izmeničnega toka, ima lahko vodno ali plinsko hlajenje. Ima tudi prednastavljene delovne programe, katere izbirate glede na vrsto ter zahtevnost procesa. Inverter varilni aparati za TIG varjenje so manjše priročne naprave, ki so lahke in zato primerne za terensko delo. So zelo praktični, zaradi tega je njihova priljubljenost precej velika. . Tako lahko izbirate med varilnimi aparati tig, ki so bolj primerni za terensko delo, so lažje prenosljivi in jih lahko posodite sosedu ali prijatelju ali pa med varilnimi aparati tig, ki stojijo v delavnici in so primerni za delo v enem prostoru, zagotavljajo pa kakovostne rezultate, nad katerimi boste navdušeni. 

TIG varilni aparati za varjenjeInverterski varilni aparat TIG

Nekateri modeli varilnih aparatov TIG imajo možnost izbire različnih tehnik varjenja

Varjenje je zelo razširjen proces preoblikovanja kovin in ostalih materialov, zato ni čudno, da so varilni aparati izredno priljubljen kos orodja tako v domačih delavnicah, kot tudi v profesionalnih podjetjih, kjer je varjenje del vsakodnevne rutine. V našem podjetju imamo na voljo različne vrste varilnih aparatov, od mma varilnih apartov, do mig/mag varilnih aparatov in tig varilnih aparatov. Varilni aparati TIG AC DC imajo širok spekter delovanja, določeni modeli nudijo tudi možnost obločnega varjenja. Poleg omenjenih varilnih aparatov v našem podjetju nudimo tudi aparate za MIG MAG oziroma CO2 ter MMA tehniko varjenja. MIG MAG postopek je primeren za uporabo pri različnih materialih. Poteka s pomočjo neoplaščene elektrode ter različnih plinov. MMA postopek pa vzpostavljeni oblok topi elektrodo ter varjenec. 

MMA varilni aparat za obločno varjenje je resnično vsestransko uporaben pri spajanju različnih materialov, rezultat pa so lahko manj kvalitetni zvari ali zvari vrhunske kakovosti, odvisno od tega, kaj želite in kakšne zvare potrebujete pri delu. MMA so poleg tig varilnih aparatov izjemno priljubljeni zato, ker ga lahko uporabljajo tudi varilci z manj izkušnjami, zato je odlična rešitev za začetnike. Varilni aparati MIG MAG so na drugi strani vsestranski in omogočajo varjenje različnih materialov in dosegajo najboljše rezultate. Najdemo jih tako v domačih delavnicah, kot tudi v profesionalnih podjetjih. Ne glede na to, ali se odločite za tig varilni aparat ali kateri drugi aparat iz naše ponudbe vam zagotavljamo izjemno kakovost in dolgo življenjsko dobo.

Enostavno varjenje z varilnimi aparati TIG

Tig varilni aparati – kakovost in ugodna cena

Tig varilni aparati zagotavljajo kakovost in odlične zvare, ki bodo optimizirali delovne procese v vašem podjetju, primerni pa so tudi za občasno delo v domači delavnici. Tig varilni aparat je robusten in odporen na zunanje vplive, tako da ima dolgo življenjsko dobo in vam bo odlično služil. V kolikor pride do poškodbe imamo v našem podjetju na voljo servis varilnih aparatov tig, mig/mag in mma tako da hitro in kvalitetno zamenjamo poškodovane dele in lahko v kratkem času nadaljujete z delom in procesi ne bodo stali. V kolikor vas varilni aparati tig zanimajo, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali, vam svetovali o izbiri, saj imamo z varilnimi aparati tig ogromno izkušenj. Pokličite nas in si zagotovite kakovosten varilni aparat tig, po izjemno ugodni ceni. Prepričani smo, da bo varjenje postalo čisti užitek.

Preverite tudi ostale varilne aparate v ponudbi