Pošlji povpraševanje

Varilni aparati MIG-MAG - univerzalni postopek varjenja

Varilni aparati MIG-MAG se uporabljajo pri edinstvenem postopku varjenja, ki poteka s pomočjo gole žice v zaščitni atmosferi plina. Uporabljata se predvsem argon in aktivni plin CO2, odvisno od tega, ali gre za MIG ali MAG varjenje, včasih pa se uporablja njuna mešanica. Varilni aparati MIG-MAG so vsestransko uporabni, saj se omenjena postopka uporabljata za varjenje različnih vrst materialov. MIG postopek je uporaben pri varjenju visokolegiranih jekel, nerjavnih jekel, aluminija in njegovih zlitin ter bakra in njegovih zlitin, medtem ko se MAG postopek uporablja za varjenje konstrukcijskih jekel in tanjših pločevin, ki zlasti v avtokleparstvu. Ker gre za najbolj razširjen postopek v industriji, je varilni aparat MIG-MAG nepogrešljiv v vsaki delavnici, drži pa, da je sam varilni aparat MIG-MAG precej dražji od tistega za elektro-obločno varjenje, zato se le redko pojavlja v delavnicah domačih mojstrov, v industrijskih panogah pa predstavlja pomembno investicijo v prihodnost.

Varilni aparat MIG-MAGVarilni aparati Pretent

Previdno pri izbiri MIG-MAG varilnega aparata

Pri izbiri MIG-MAG varilnega aparata pomislimo na namen, zaradi katerega smo se pravzaprav odločili za nakup. Nekatere naprave so namreč polprofesionalne, kar pomeni, da so primerne tudi za domače mojstre oziroma manjše delavnice, medtem ko so drugi modeli MIG-MAG varilnih aparatov namenjeni profesionalni uporabi, posledično pa so tudi dražji. Kljub temu, da polprofesionalni modeli niso namenjeni profesionalni uporabi, varilcu omogočajo varjenje jekla, nerjavečega jekla in aluminija, večina pa jih omogoča ciklično in točkovno varjenje. Prednost polprofesionalnih MIG-MAG varilnih aparatov je tudi v njihovi teži, saj so dokaj lahki in nam omogočajo enostaven prenos na želeno mesto. Vsakdo, ki išče ustrezen pripomoček za MIG MAG varjenje v domači delavnici, bi se moral osredotočiti na izbiro polprofesionalnih MIG-MAG varilnih aparatov. Medtem, ko so nekatere naprave primerne za uporabo na terenu, k čemur pripomorejo tudi kolesca, so druge primernejše za uporabo v zaprtih prostorih, zato pri izbiri primernega pripomočka nikoli ne hitimo.

Zakaj in kdaj se odločiti za varjenje po MIG-MAG postopku?

MIG-MAG varjenje z uporabo varilnega aparata na žico predstavlja produktiven način varjenja, ki je hkrati tudi med najbolj ekonomičnimi. Poleg tega gre za najpogosteje uporabljen postopek v industriji, saj je varilni aparat povsem univerzalen in nam omogoča obdelavo tankih, kot tudi debelih kovin. Ena izmed pomembnejših prednosti uporabe tovrstnega varilnega aparata je, da po končanem postopku zvarno mesto ostane čisto, na njem ni prisotna žlindra, kar pomeni, da dodatno čiščenje po končanem postopku ni potrebno, zaradi česar prihranimo ogromno časa. Ne glede na to, katere vrste varjenja se lotimo, moramo zagotoviti potrebno zaščito varilca. Uporaba varilne maske s temnim steklom je pri tem ključnega pomena, varilec pa bo potreboval še primerno delovno obleko, rokavice in obutev. Za zagotavljanje varnosti med delom naj bo prostor, v katerem uporabljamo MIG-MAG varilni aparat, dobro zračen, preprečiti pa moramo možnost prepiha, ki bi odklonil iztok zaščitnega plina. Postopek ni primeren za delo na prostem, temveč je “rezerviran” za uporabo v notranjih prostorih.

Poglejte si še preostale izdelke iz naše ponudbe

Kam po MIG-MAG varilni aparat?

V podjetju Pretent vedno poskrbimo za zadovoljne stranke. V naši ponudbi lahko najdete različne modele varilnih aparatov CO2 MIG-MAG od 180A pa vse do 600A. Ponudimo vam lahko varilne aparate inverter oziroma CO2 z inverterskim ali transformatorskim izvorom, ločeno omarico in dvo ali štirikolesnim pogonom. Če pa potrebujete napravo za industrijsko rabo, vam je na voljo tudi hladilni sistem. Prav tako ne pozabite na zaščitno masko, ki bo poskrbela za večjo varnost pri delu.