Pošlji povpraševanje

Poleg klasičnih varilnih aparatov mig mag, nudimo tudi prenosne modele

Varilni aparati mig mag so zelo produktivni in ekonomični, zato je njihova uporaba razširjena v vseh industrijah. Uporabljajo se za varjenje različnih materialov in so najbolj prodajani tipi tovrstnih naprav. Primerni so za profesionalni, industrijsko in osebno rabo, v naši ponudbi imamo naprave z močjo 180 – 600 A. Prenosni varilni aparati imajo za lažji transport koleščke, saj so namenjeni delu v delavnici in na terenu. Sam postopek varjenja mig se izvaja z neoplaščeno žico v prisotnosti različnih plinov. Plin ustvari zaščitno atmosfero in ne reagira z varjencem. Plin argon se uporablja za varjenje lahkih kovin in njihovih zlitin. Če pa želimo mig varjenje uporabiti na nerjavečem in legiranem jeklu, pa moramo uporabiti mešanico argona in kisika. Ker je zvarjeno mesto po postopku mig čisto, ga ni potrebno dodatno čistiti. Edina slabost mig varjenja je cena plina argona, saj je kar visoka. Pri postopku mag pa se uporablja aktivni plin, ki z varjencem reagira. Za mag varjenje navadnega in nizko legiranega jekla, uporabljamo mešanico plinov kisik, argon in ogljikov dioksid. Glede na uporabljen plin, se oblika zvara razlikuje. Prednost mag postopka je nižja cena.

Varilni aparati za mig varjenje

Za estetske zvare uporabljamo varilne aparate tig ac dc

Varilni aparati tig ac dc so namenjeni varjenju aluminija, inoxa in črne pločevine. Pri postopku varjenja se uporablja netaljiva volframova elektroda, ki je hlajena z inertnim plinom. Plin, ki se uporablja je argon in z zvarom ne reagira. Varjenje z napravami tig ac dc omogoča varilcu boljši nadzor nad zvarom v primerjavi z mig varjenjem. Postopek varjenja z napravami tig ac dc je zahteven, saj je potrebno hkratno vodenje gorilnika in dodajanje materiala. Naprave tig ac dc omogočajo varjenje na dva načina: brez dodajanja ali z dodajanjem materiala. Če se pri postopku ne doda material, se zvar naredi med zvarjencema in sicer iz njunih robov. Varilni aparati tig ac dc se običajno uporabljajo za varjenje tankih materialov. Zaradi same kvalitete zvarov, se pogosto uporabljajo v letalski in vesoljski industriji. Poleg kvalitete, nudijo varilni aparati tig ac dc zelo estetske zvare kar je v določenih primerih zelo pomembno.

Varilni aparati za tig varjenje

Poleg varilnih aparatov mig mag, vam nudimo tudi zračne plazme in zaščitno opremo

Varilni aparat plazma se uporablja za ročni in cnc razrez aluminija, nerjavečega jekla in železa. Naprave se med seboj razlikujejo po moči in po debelini rezanja. Poleg aparatov nudimo tudi potrošni material in dodatno opremo. Pri uporabi katere koli varilne naprave pa naj bo to mig mag, tig, mma, je potrebno poskrbeti za ustrezno zaščito telesa. Obvezna oprema profesionalnih varilcev obsega zaščitno obleko, ki jo sestavljajo podkapa, rokavniki, jakne, predpasniki in gamaše. Zaščitna obleka je narejena iz naravnega usnja, izdelana pa mora biti tako, da varilca pri delu ne ovira na noben način. Za zašito obraza pa se uporabljajo očala ali maska. Maska seveda nudi večjo zaščito, saj poleg oči, ščiti tudi kožo na obrazu pred iskricami. Najboljše so avtomatske maske, ki pri delu nudijo največjo zaščito in udobje. 

Če ne veste kateri varilni aparat izbrati, jih lahko pred nakupom tudi preizkusite

Naše podjetje je na tržišču prisotno od leta 1990. Naša obširna ponudba varilnih aparatov mig mag, tig, mma, zračnih plazem in veliko drugih izdelkov se stalno dopolnjuje, nudimo opremo za osebno, industrijsko in profesionalno rabo. Poleg prodaje kvalitetne opreme, nudimo tudi hitre in kvalitetne servisne storitve ter nadomestne dele, zaradi česar smo eden največjih ponudnikov na tem področju v Sloveniji. Pri nas imate možnost testiranja naprav, preden se odločite za nakup. Na podlagi dolgoletnih izkušenj vam bomo pomagali ugotoviti kateri varilni aparat bi bil za vaše potrebe najprimernejši. Tako boste zagotovo dobili varilni aparat, ki bo zadostoval vašim potrebam in željam.  Naša velika prednost pred konkurenco je tudi stalna zaloga večine prodajnih artiklov. Zaradi tega smo sposobni hitro izpolnjevati naročila naših strank. Vedno se trudimo prilagajati specifičnim potrebam, ki jih stranka ima.

V ponudbi tudi zračne plazme >>>