Pošlji povpraševanje

Varilni aparat TIG in MIG-MAG dosegajo visoko kvaliteto zvara

Varilni aparati TIG se uporabljajo za varjenje po istoimenskem postopku. Če želimo razumeti pomen varilnih aparatov TIG, potem moramo najprej vedeti, za kaj pravzaprav gre pri tej vrsti varjenja. Z uporabo varilnih aparatov TIG lahko izvedemo varjenje, pri katerem se uporablja netaljiva volframova elektroda, ki se ne izrablja. Pri celotnem postopku se kot zaščita pred atmosferskim onesnaženjem uporablja zaščitni plin, v večini primerov inertni plini, kot sta argon in helij. Na drugi strani imamo varilne aparate MIG-MAG. Pred vprašanjem kateri varilni aparat izbrati, si moramo zastaviti še mnoga druga vprašanja in se dobro spoznati z uporabo določene vrste varilnega aparata, kot so TIG, MIG in MIG-MAG.

Varilni aparati MIG-MAG in TIG ter razlika med njimi

Varilni aparati MIG-MAG se uporabljajo za varjenje v zaščiti plinov. Pri obeh načinih za izdelavo zvara uporabljamo električni tok. Kako torej vemo, kateri varilni aparat izbrati? Razlika je predvsem v izbiri materialov, za katere bomo uporabili določen način - TIG, MIG-MAG ali MIG. Lahko rečemo, da se najpogosteje uporabljajo varilni aparati TIG, saj uporabniku omogočajo varjenje vseh vrst kovin, zato so precej bolj univerzalni. Varilni aparati MIG se najpogosteje uporabljajo pri varjenju visoko legiranih jekel, nerjavečih jekel ter bakra in aluminija, medtem ko se MIG-MAG postopek najpogosteje uporablja za varjenje različnih tankih in debelih materialov.

varilni aparati tig

varilni aparat tig cena

Varilni aparati TIG iz našega prodajnega programa

Varilni aparati TIG so del našega prodajnega programa, v katerem boste našli tudi varilne aparate MIG in inverterske. TIG varilni aparati iz naše ponudbe so primerni za varjenje železa, inoxa in aluminija. Funkcije in tehnične lastnosti posameznih TIG in MIG MAG varilnih aparatov si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer smo za vas pripravili odlično ponudbo. Nudimo vam tako TIG, kot tudi MIG-MAG in inverter varilne aparate. V kolikor naletite na vprašanje, kateri varilni aparat izbrati, se lahko obrnete tudi na strokovnjake iz podjetja PRETENT. Smo majhno družinsko podjetje, vendar imamo na tem področju ogromno izkušenj, na podlagi katerih vam bomo znali svetovati. Varilni aparati TIG predstavljajo le delček naše ponudbe, zato vam svetujemo, da si pred ogledom vzamete čas.

Varilni aparati TIG in volframova elektroda

Varilni aparati imajo različne lastnosti, zato se tisti za MIG-MAG postopek razlikujejo od tistih, ki so namenjeni TIG varjenju. Pri varilnih aparatih TIG se uporablja volframova elektroda, ki je primerna za varjenje aluminija in magnezija ter njunih zlitin z izmeničnim tokom. Lahko je čista ali legirana s torijevim, cirkonijevim ali hafnijevim oksidom. Varjenje lahko tako poteka v različnih legah. Še vedno ne veste, kateri aparat izbrati? Podjetje PRETENT je prava izbira.

MIG-MAG varilni aparati za ekonomičen način varjenja

MIG-MAG varilni aparati predstavljajo zelo produktiven, pa tudi ekonomičen način varjenja, zato je tudi ta metoda poleg TIG postopka zelo pogosto uporabljena. Gre za postopek, ki se najpogosteje uporablja v industriji. V ponudbi podjetja PRETENT boste našli tudi varilne aparate, primerne za MIG-MAG varjenje in inverter varilne aparate. Smo eden največjih ponudnikov varilne tehnike in opreme v Sloveniji, zato lahko danes naše stranke izbirajo med aparati in opremo za profesionalno rabo, industrijsko rabo in domačo rabo. Od tega je seveda odvisno tudi to, kateri varilni aparat boste izbrali. Vendar pa so tudi tukaj vsake skrbi odveč. Strokovnjaki iz podjetja vam bodo z veseljem pomagali ugotoviti, ali je za vaše delo bolj primeren TIG ali MIG-MAG varilni aparat. Nudimo vam naprave priznanih proizvajalcev, zato boste v naši ponudbi našli tudi storitev strokovnega servisa in nadomestne dele, ki jih boste morda potrebovali. Večino proizvodov imamo vedno na zalogi, v nasprotnem primeru pa jih lahko seveda naročimo. Vse, kar potrebujete za varjenje, najdete v podjetju PRETENT.