Pošlji povpraševanje

Varilni aparat CO2 nudi dve tehniki varjenja, imenovani MIG in MAG

Varilni aparat morate izbrati glede na vrsto materiala, ki ga želite variti. Najpogosteje uporabljan aparat z CO2 oziroma MIG MAG tehniko, je primeren za uporabo na vseh materialih. Postopek MIG, pri katerem se uporablja neoplaščena žica za varjenje, v prisotnosti inertnega plina argona, je primeren za lahke kovine ter njihove zlitine. Plin argon ne reagira z varjencem. Pri uporabi mešanice argona in kisika pa lahko varite legirano pa tudi nerjaveče jeklo. Postopek MAG, ki se prav tako izvaja z neoplaščeno elektrodo zahteva uporabo aktivnega plina, ki reagira z varjencem. Varilni aparat uporablja mešanico argona, kisika ter ogljikovega dioksida, s katero lahko varite navadno ter nizko legirano jeklo. Postopek varjenja poteka tako, da se ustvari električni oblok, ki nastane s pomočjo varilnega izvora. Oblok nastane med varilno žico ter varjencem. Zvar pa nastane tako, da se zvarjenec in dodajani material spojita.

Preverite tudi ostale vrste varilni aparatov

Varilni aparati CO2 so vsestransko uporabni, nekateri modeli so celo delno avtomatizirani

Varilni aparati CO2 so enostavni za uporabo, nekateri modeli imajo prednastavljene programe, ki zagotavljajo optimalne rezultate pri varjenju. Vse kar morate storiti je izbrati debelino materiala, ki ga želite variti, ostale parametre pa varilni aparat oziroma oprema za varjenje določi samodejno. Zaradi njihove vsestranske uporabe, so prisotni v različnih industrijskih panogah kot na primer ladjedelništvo, avtomobilska industrija. Delo z njimi ni zahtevno, zato jih najdete tudi med tistimi, ki se z varjenjem ukvarjajo ljubiteljsko.

Varilni aparat za varjenjeVarilni aparat za CO2 varjenje

Poleg varilnih aparatov MIG MAG, nudimo tudi MMA in tig varilne aparate

Poleg aparatov za CO2 varjenje pa najdete v našem asortimentu tudi aparate za MMA ter TIG tehniko varjenja. MMA tehnika varjenja se uporablja v raznih inštalacijskih delavnicah, kjer se po večini varilni aparat uporablja pri raznih popravilih in vzdrževanjih. Varilne aparate tig pa lahko uporabljate pri varjenju tankih materialov kot so na primer aluminij, inox. Zvari narejeni s tehniko tig so zelo močni ter zanesljivi. Zaradi njihovega lepega estetskega videza, se varilni aparat tig varjenja uporablja na mestih, kjer so zvari vidni.