Pošlji povpraševanje

Varilni aparati po tig postopkuVarilni aparati tig ac dc, inverterski varilni aparat tig in ostala pestra ponudba

Varilni aparati tig so aparati, ki so namenjeni varjenju po tig postopku. Varilni aparati za tig varjenje so na voljo v različnih velikostih, modelih in zmogljivostih. Varjenje po tig postopku pomeni, da za varjenje uporabljamo netaljivo volframovo elektrodo, ki se ne izrablja. Varilni aparati tig so namenjeni varjenju železa, inoxa in aluminija. V prodajnem programu podjetja Pretent d. o. o. lahko najdete kakovostne varilne aparate: varilni aparat tig ac dc, inverterski varilni aparat tig itd. V ponudbi so vse vrste tig varilnih aparatov od 180A do 350 A, tudi varilni aparat tig ac dc. Varjenje z varilnim aparatom tig omogoča varilcu boljši nadzor nad zvarom, če ga primerjamo z varjenjem po mig postopku. Poleg tega pa omogoča tudi bolj kakovostne in močnejše zvare. Če ne veste, kateri varilni aparat izbrati, vam lahko pomagamo tudi mi. Vabljeni, da nas obiščete in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri. Poleg prodaje varilnih aparatov in opreme vam nudimo tudi servis izdelkov in nadomestne dele.


Varilni aparati tig oziroma varilni aparati za tig varjenje


Varjenje po tig postopku je različica elektroobločnega varjenja, pri katerem se uporablja netaljiva volframova elektroda, ki se ne izrablja. Var je potrebno zaščititi pred atmosferskim onesnaženjem oziroma oksidacijo, zato uporabljamo zaščitni plin. Najbolj pogosto se za ta namen uporabljajo žlahtni oziroma interni plini, kot na primer argon. Varilni aparati tig kot izvor konstantnega toka zagotavljajo energijo, ki je potreba za vzpostavljanje in vzdrževanje električnega obloka. Varjenje po tig postopku se uporablja za varjenje tankega nerjavnega jekla, aluminijevih, bakrovih in magnezijevih zlitin. Sam postopek je varen, varilcu pa omogoča velik nadzor nad zvarom. Poleg tega pa so zvari bolj kakovostni in tudi močnejši. Na splošno velja, da je postopek tig veliko bolj zapleten in počasnejši kot ostali postopki varjenja, vendar daje veliko boljše rezultate dela.


Varilni aparati tig AC DC varjenjePonudba varilnih aparatov tig


V naši ponudbi lahko najdete samo najboljše varilne aparate, med drugim tudi varilni aparat tig ac dc inverter, ki je primeren za varjenje vseh vrst materialov. Vas zanima, kako je to mogoče? Zaradi izvora izmeničnega (ac) varilnega toka, ki ga potrebujemo za varjenje aluminija in njegovih zlitin ter titana po tig postopku. Če pa varimo jeklo, nerjaveče jeklo in ostale barvne kovine, inverterski varilni aparati omogočajo tudi izvor enosmernega (dc) varilnega toka. Pri nas lahko torej dobite tudi visokokakovostne tig dc inverterske varilne aparate za varjenje z enosmernim varilnim tokom. Z inverterskimi varilnimi aparati lahko varimo vse vrste konstrukcijskih jekel in legiranih nerjavečih jekel, medenino, baker ipd.


Elektro varilni aparat inverter CEA RAINBOW 180


Med izredno iskanimi in prodajanimi modeli je tudi varilni aparat tig inverter RAINBOW 180. gre za prenosno invertersko varilno napravo z enosmernim varilnim tokom. Odlikuje jo majhna teža in izredno velika moč. Varilni aparat je namenjen zahtevnejšemu varjenju nerjavnih in konstrukcijskih jekel z oplaščeno elektrodo. Primeren je za zahtevna montažna dela in večja dela na gradbiščih. Omogoča pa tudi varjenje po tig dc postopku (vžig varilnega obloka z dotikom).


Kateri varilni aparat izbrati?


Varjenje je postopek spajanja dveh ali več delov osnovnega materiala v eno celoto. To dosežemo s toploto, pritiskom ali pa v kombinaciji z ali brez dodajanja materiala. Odvisno od tega, kakšen material varimo, potrebujemo primeren varilni aparat. Naše stranke lahko izbirajo med različnimi varilnimi aparati, ki so namenjeni tako domači kot tudi profesionalni rabi. Prav tako pa vam nudimo tudi vso potrebno opremo, stroje in orodje za obdelovanje kovin. Podjetje Pretent d. o. o. je generalni zastopnik svetovno priznanih proizvajalcev varilnih aparatov. Zagotavljajo nam tudi vso podporo in usposabljanja, da bi lahko opravljali tudi kvalitetne in strokovne servisne storitve. Prav zato smo pravi naslov za nakup varilnih aparatov, saj vam zagotavljamo tudi servis in vse nadomestne dele.

Varilni aparati mig mag:https://www.vsi.si/pretent/varilni-aparati-mig-mag

VRSTE VARILNIH APARATOV

VEČ O VARILNIH MASKAH