Pošlji povpraševanje

Inverterski varilni aparat AC DC za obločno varjenje

Varilni aparat AC DC najpogosteje povezujemo s TIG postopkom varjenja, pri katerem gre za elektroobločno varjenje, kjer se kot zaščita uporabljata inertna plin, kot sta helij in argon. Ker je helij dražja možnost, se večina odloči za varjenje z argonom, ki daje prav tako dobre rezultate, kot zanimivost – helij največ uporabljajo v Ameriki. Varilni aparat AC DC se lahko uporablja za varjenje z izmeničnim ali enosmernim (AC DC varilnim tokom), kar je odvisno od tega, katere materiale bo varilec varil. Varilni aparat za ročno obločno varjenje je obenem tudi inverterski varilni aparat, pri katerem se varimo z oplaščeno elektrodo. Takšen način varjenja je tudi danes zelo pogost.

Varilni aparat AC DC, ki združuje oba postopka, TIG in MMA, varilcu omogoča varjenje širokega nabora kovin, saj lahko ustvarja tako z nerjavečim jeklom, navadnim jeklom, aluminijem in magnezijem, kot z bakrom, titanom in aluminijevimi zlitinami. Široko ponudbo vseh vrst elektro varilnih aparatov (in drugih), si lahko ogledate v ponudbi podjetja Pretent d. o. o., v katerem smo vse od ustanovitve pa do danes razširili tako ponudbo storitev kot proizvodov, s katerimi uspešno zadovoljujemo naše stranke. Inverterske varilne aparate AC DC, lahko najdete po zelo konkurenčnih cenah, kljub temu, da prodajamo samo produkte priznanih in poznanih blagovnih znamk, saj je pri nas kakovost vedno na prvem mestu.

Varilni aparat TIG za obločno varjenjeElektro varilni aparat AC DC

Varilni aparat za obločno varjenje - v katerih primerih ga uporabljamo?

Varilni aparat za obločno varjenje se uporablja predvsem pri tistih dejavnostih, pri katerih je poudarek na popravljanju in vzdrževanju. Najpogosteje se varilne aparate za obločno varjenje uporabljajo pri varjenju jeklenih konstrukcij, po MMA postopku. Kakovosten varilni aparat AC DC združuje oba, kar še poveča možnosti njegove uporabe. Najpogosteje ga varilci uporabljajo za varjenje tankega nerjavnega jekla in številnih zlitin, končni rezultati pa so brez napak.

Z enosmernim tokom, je z varilnim aparatom AC DC mogoče variti vse specialne kovine ter njihove zlitine, nerjavna in navadna jekla, dvosmerni tok pa omogoča varjenje magnezija, aluminija ter njunih zlitin. Novejši varilni aparati AC DC na elektrode so opremljeni z zmogljivimi mikroprocesorji, kar varilcem nudi zelo velik izbor različnih nastavitev. Prav zato so inverterski AC DC varilni aparati primerni tako za profesionalno uporabo kot za delo v domačih delavnicah. Veliko ponudbo elektro varilnih aparatov oz. varilnih aparatov na elektrode si lahko ogledate v podjetju Pretent, kjer vam bomo z veseljem svetovali ter vam nudili tudi možnost preizkusa različnih modelov in postopkov.

Elektro varilni aparat in zaščitna maska

Inverterski varilni aparat AC DC - uporaba izmeničnega in enosmernega toka

Kot smo omenili, lahko pri varilnem aparatu AC DC uporabite izmenični ali enosmerni tok. Izmenični tok uporabimo za varjenje aluminija, magnezija in njunih zlitin, medtem, ko enosmerni tok uporabimo izključno za varjenje vseh vrst kovin, razen aluminija in magnezija in njunih zlitin. Pri TIG postopku lahko enostavno izberete način varjenja in ga prilagodite znanju oz. izkušnjam varilca. Tako imenovani 2T način priporočamo začetnikom, saj upravlja gorilnik s pritiskom na tipko, 4T način pa je s tipko gorilnika mogoče spreminjati varilni tok.

AC DC varilnemu aparatu lahko takrat, ko varite z izmeničnim tokom, nastavljate tudi obliko vala. Prav tako varilni aparat za obločno varjenje omogoča nastavitve časa, s katerim mu določite kdaj bo gorilnik prižgal oblok, kar je odlična lastnost, saj je oblok v trenutku vžiga že zaščiten z inertnim plinom. Inverterskemu varilnemu aparatu za obločno varjenje AC DC, je mogoče nastaviti različne parametre pulznega varjenja, ki so za določene materiale izjemno pomembni. Lahko mu določite spodnji in zgornji tok, odstotke trajanja v medsebojnem razmerju in seveda frekvenco pulziranja. Prav tako je enostavno preklapljanje med navadnim in pulznim TIG varjenjem. Najboljša nastavitev, ki jo omogočajo kakovostni inverterski AC DC varilni aparati pa je funkcija, da lahko veliko nastavitev shranite. Te bodo ostale v spominu do naslednjič, ko se boste spet lotili dela. 

Če se zanimate za nakup varilnega aparata AC DC, nas obiščite v podjetju Pretent in preverite ponudbo, ki smo jo pripravili za vas. Še prej pa si oglejte našo spletno stran, da boste imeli predstavo kaj vse nudimo. Sami se lahko prepričate, da so cene izjemno konkurenčne, poleg tega pa vas bomo presenetili tudi z ugodnimi plačilnimi pogoji.