Pošlji povpraševanje

Varilni aparati za točkovno varjenje

Varilni aparati obstajajo v mnogih različicah, izbira modela pa je odvisna predvsem od materiala, ki ga želimo variti, in vrste vara. Eden izmed najbolj razširjenih in priljubljenih postopkov je uporovno varjenje, pri katerem bakreni elektrodi stisneta varjenca. Pri tem postopku pridejo v poštev t. i. varilni aparati za točkovno varjenje, ki omogočajo zdaleč najkakovostnejši var. Pri tej vrstni varjenja in tovrstnih varilnih aparatih je za varjenje potreben velik električen tok, ki omogoča hitro segretje materiala, s tem pa tudi kakovosten zvar. Točkovni aparati so – poleg ostalih panog – še posebej razširjeni v avtomobilski industriji, saj mora biti kakovost zvara prav tu neoporečna. Točkovni varilni aparati obstajajo v več različicah, in sicer kot varilni aparati MIG/MAG, varilni aparati MMA idr., uporabljamo pa jih v različne namene oz. pri varjenju raznovrstnih materialov. Točkovni varilni aparati med drugim omogočajo nadvse ekonomično in visoko produktivno spajanje materialov, z njimi pa je mogoče obdelovati različne kovine.

Varjenje Pretent

Vrste varilnih aparatov

Podjetje Pretent se specializira ne le za prodajo najrazličnejših varilnih aparatov – med drugim varilnih aparatov co2, varilnih aparatov MIG/MAG, varilnih aparatov inverterske narave, varilnih aparatov MMA ipd. –, temveč tudi za prodajo pripomočkov za varjenje. Prodajni program podjetja Pretent vam torej nudi vse potrebno za varjenje različnih materialov pod različnimi pogoji. Točkovni varilni aparati, med katerimi še posebej prevladujejo varilni aparati MIG/MAG ter varilni aparati MMA, se odlikujejo po svoji široki uporabnosti. Uporabiti jih je namreč mogoče v številnih panogah, zdaleč najbolj razširjeni pa so v avtomobilski industriji, saj omogočajo visoko kakovost zvara in natančnost pri samem postopku. Z njimi je moč obdelovati mnoge kovine: denimo jeklo, aluminij, inox, barvne kovine idr. Še posebej pomembno pri samem postopku varjenja s tovrstnimi varilnimi aparati pa je, da so kovine pred samo obdelavo čiste, saj od tega navsezadnje zavisi tudi sama kakovost zvara.

Varilni aparati

Prav zato, ker so primerni tudi za tiste manj izkušene varilce. Pri uporabi varilnega aparata MMA dodajne materiale izberemo glede na vrsto osnovnega materiala in samo konstrukcijo. Pretent nudi široko izbiro elektro varilnih aparatov na elektrode, ki so preprosti za uporabo in vzdrževanje, primerni pa so tako za profesionalno kot tudi za domačo uporabo. Poleg samih aparatov pa Pretent ponuja tudi mnogo pripomočkov za varjenje.

Lastnosti varilnih aparatov MMA

Varilni aparatKot rečeno, so varilni aparati dandanes razširjeni v vseh panogah, najpogosteje pa jih srečamo prav v avtomobilski industriji, kjer mora biti kakovost zvara praktično brezhibna in zanesljiva. V ponudbi točkovnih varilnih aparatov pri podjetju Pretent najdemo različne modele, denimo varilne aparate co2, varilne aparate MIG/MAG, kot tudi varilne aparate MMA. Slednji se uporabljajo za obločno varjenje in so vsestransko uporabni še posebej pri spajanju različnih materialov. Uporabni so tako pri kakovostnejših zvarih, kot tudi tistih manj kvalitetnih. Varilni aparati MMA so dandanes precej razširjeni p

Prednosti varilnih aparatov MIG/MAG

Poleg prej omenjenih varilnih aparatov MMA Pretent nudi tudi pestro izbiro t. i. varilnih aparatov MIG/MAG. Slednji se odlikujejo predvsem po svoji vsestranskosti, saj lahko z njimi varimo različne materiale, pri tem pa dosežemo visokokakovostne zvare in najboljše rezultate. Varilne aparate MIG/MAG tako najdemo praktično povsod, in sicer tako v domačih delavnicah kot tudi v delavnicah profesionalnih varilcev. Zaradi svoje vsestranskosti so primerni za obdelavo nelegiranih oz. nizko legiranih jekel in neželeznih kovin, pri čemer moramo biti pozorni na izbiro ustreznega pulza. Glede na pulz z varilnimi aparati co2 tako varimo s t. i. neoplaščeno elektrodo, z varilnimi aparati inverter pa z inverterskim oz. transformatorskim izvorom. Pri varilnih aparatih inverter lahko tako uporabimo ločeno omarico, izbiramo pa lahko med dvo- ali štirikolesnim pogonom. Varilni aparati MIG/MAG sodijo dandanes med najbolj priljubljene točkovne varilne aparate na tržišču.