Pošlji povpraševanje

Varilni aparati MIG MAG - nepogrešljivi pri delu

Varilni aparati so naprave, ki uporabniku omogočajo spajanje različnih materialov s pomočjo virov energije, z uporabo pritiska ali brez pritiska. Različni varilni postopki se med seboj bistveno razlikujejo, zanje pa se uporabljajo tudi različne vrste varilnih aparatov. Samo varjenje sega v stari vek, vendar so pričeli električno energijo pri postopku varjenja uporabljati šele ob koncu 19. stoletja. MIG MAG postopek sodi v skupino talilnega varjenja, kjer toploto, ki je potrebna za taljenje osnovnega in dodajnega materiala, daje električni oblok. Le-ta se vzpostavi med konico varilne žice, ki je navita na kolut in se v postopku varjenja avtomatizirano dovaja na mesto spajanja. MIG MAG postopek spada v skupino obločnih varjenj v zaščitnih plinih. Skozi šobo je potrebno ves čas varjenja dovajati zaščitni plin, ki je lahko aktivni ali inertni in ščiti talino oziroma varuje celotno okolico pred vdorom zraka, zlasti pred kisikom in dušikom, ki sta glavna sestavna elementa zraka. Sestavljata ga dva varilna postopka - MIG (zaščita z aktivnim plinom) in MAG (zaščita z inertnim plinom). Za oba postopka se uporablja en sam varilni aparat. Pri delu varilec v eni roki drži gorilnik, iz katerega se dodajani material in zaščitni plin dovajata skozi šobo. MIG MAG varilne aparate najdete tudi v ponudbi podjetja Pretent, vključno z vso potrebno varilno opremo za varno opravljanje dela.

Varilni aparati

Oglejte si MIG MAG ponudbo

Kaj vse sodi k varilni opremi?

Zelo pomemben del varilne opreme pri uporabi MIG MAG varilnega aparata je jeklenka s sistemom dovoda zaščitnega plina. Od izbire varilnega plina je torej odvisno, ali bomo uporabljali MIG ali MAG postopek. Poleg varilnih aparatov MIG MAG vam v naši ponudbi zagotavljamo tudi MMA in TIG varilne aparate za varjenje aluminija, železa, inoxa, in drugih materialov. Izvedbe so namizne, stoječe, pulzne itd. Vsi aparati iz naše ponudbe imajo garancijo in zagotovljen servis z rezervnimi deli, poleg tega pa so vedno na zalogi. Pred nakupom jih lahko testirate in tako preverite, ali so res ustrezni glede na vrsto dela, ki ga nameravate opravljati. V trgovini vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri in vam predstavili varilne aparate iz naše ponudbe. Na voljo je tudi potrošni material za varjenje in vse potrebne priključke. Ponudbo si lahko pred nakupom ogledate v spletni trgovini, nam pošljete povpraševanje ali pa se oglasite pri nas. Prav tako ne pozabite na ustrezno izbiro zaščitne varilne opreme, saj je varnost pri delu vedno na prvem mestu.

Zaščitite glavo, roke, telo, noge in oči pred poškodbami pri delu

Pri uporabi varilnega aparata veliko štejejo izkušnje varilca, saj lahko hitro pride do nesreče pri delu, zlasti pri neuporabi zaščitne varilne opreme. Ukrepi, ki zagotavljajo varno in zdravo delo, so zato nujni. Varilci velikokrat pozabljajo na izvedbo teh ukrepov in se ne držijo pravil varnega dela. Pri delu največkrat pride do požarov, udara električnega toka, opeklin ob dotiku z vročim predmetom, zaslepitev zaradi močne svetlobe, poškodb zaradi hrupa in mehanskih poškodb pri pripravi varjenca ter obdelavi zvara. Med ogledom MIG MAG varilnih aparatov iz naše ponudbe ne spreglejte zaščitnih oblačil, očal, rokavic, gorilnikov in cevi, ki bodo poskrbele za varno opravljanje dela. V kolikor boste pri izbiri potrebovali pomoč in nasvete izkušene ekipe, nas kontaktirajte in z vami bomo delili pridobljene izkušnje.

Varilna oprema

Preberite več o varilni opremi