Pošlji povpraševanje

Varilni aparati CO2 se uporabljajo za MAG varjenje

Kot si verjetno predstavljate, obstaja več načinov varjenja, med katerimi pa se danes najpogosteje uporabljajo MIG, MAG in TIG varjenje. Posebna zaščitna plinska atmosfera, ki se ustvarja pri teh postopkih, poskrbi za večjo kvaliteto varjenja. V ta namen se lahko uporabljajo različni plini, a najpogosteje posegamo po argonu in C02. S katerimi varilnimi aparati se uporablja določen plin, nam navadno pove kar oznaka v imenu aparata, kot je na primer varilni aparat CO2.

Po katerem postopku bomo varili je povsem odvisno od našega namena varjenja, tega, s katero kovino imamo opravka in kako debela je. Pred pričetkom dela pa je poleg ustreznega postopka potrebno pravilno izbrati tudi primeren zaščitni plin ali mešanico plina ter ustrezno delovno in zaščitno opremo. Najpomembnejša je gotovo pravilna izbira aparata za varjenje. Če iščemo varilni aparat CO2, bomo našli kar nekaj različic med katerimi pa so tako aparati, ki omogočajo le uporabo CO2, kot naprave pri katerih je možno uporabljati tudi druge pline. Zato se ne smemo zanašati le na samo oznako poleg imena. Vedno je priporočljivo prebrati tudi specifikacije.

Najpogostejši in najbolj kakovostni  postopki varjenja so TIG ali Tungsten Inert Gas, MIG ali Metal Inert Gas in MAG ali Metal Aktiv Gas. Vse tri uvrščamo med elektroobločno varjenje v atmosferi zaščitnih plinov, pri čemer se uporablja različne pline ali njihove mešanice. Za postopek TIG je v uporabi drugačna vrsta elektrode kot pri drugih dveh, pri MAG pa se uporabljajo aktivni in ne inertni plini kot pri TIG in MIG varjenju. Vrsto plina označujeta črka a (active) ali i (inert) v kratici vsakega od postopkov. Kot inertni plin se najpogosteje uporablja Argon, kot aktivni pa CO2 ali pa mešanica obeh.

Varilni aparat s CO2 omogoča hitro varjenje po postopku MAG, s pomočjo uporabe ogljikovega dioksida (CO2) ali kisika (02), oziroma mešanice argona in CO2. Plin, ki ga uporabljamo med varjenjem ustvari posebno zaščitno atmosfero, ki preprečuje, da bi mesto varjenja začelo oksidirati. Za učinkovito varjenje je potrebna pravilna izbira plina, ki mora ustrezati tako aparatu za varjenje, ki ga uporabljamo, kot izbranemu postopku.

V podjetju Pretent so na voljo vrhunski varilni aparati vodilnih blagovnih znamk, ki bodo poskrbeli da bo vaše delo potekalo tekoče in brez preglavic. Poleg samih aparatov ponujamo tudi ostalo varilno delovno opremo in pripomočke, rezervne dele, plinske jeklenke in široko izbiro zaščitne opreme, s katero boste preprečili poškodbe in nesreče pri delu. Za vse informacije smo na voljo na naši spletni strani.

Varjenje z varilnimi aparati

Varilni aparat CO2 in inverter varilni aparat v praksi

Varilni aparat CO2 omogoča varjenje z neoplaščeno elektrodo. Pri MAG varjenju uporabljamo aktivni plin CO2 kot zaščitni plin. Pri postopku MAG so sicer varilni parametri enaki kot pri postopku MIG, razliko pa opazimo v zaščitnem plinu. Varilni aparat CO2 kot zaščitni plin uporablja aktivni ogljikov dioksid, kar pomeni, da CO2 le delno reagira s staljenim materialom. Pri njegovi uporabi moramo biti pozorni na dejstvo, da se pri visokih temperaturah iz ogljikovega dioksida sprošča tudi kisik, ki povzroči delno oksidacijo staljenega materiala, zaradi sproščanja toplotne energije pa vpliva tudi na obliko zvara. V podjetju Pretent, kjer našim strankam že vrsto let nudimo širok izbor varilnih aparatov, boste našli tovrstne naprave vseh vrst, na voljo pa so tudi inverter varilni aparati.

Varjenje z varilnimi aparati

Varilni aparat inverter za ročno obločno varjenje

Varilni aparat inverter uporabljamo za MMA oziroma vsestransko uporabno ročno obločno varjenje.  Z njegovo uporabo lahko poleg jekla varimo tudi aluminijaste, nikljeve in bakrene zlitine. V podjetju Pretent boste poleg omenjenega varilnega aparata našli tudi varilne aparate CO2 z MAG postopkom varjenja in elektro varilne aparate vodilnih blagovnih znamk ter odlične kakovosti.

Varilni aparat CO2 z ugodno ceno

Varilni aparat CO2 je primeren za cenovno ugoden način varjenja navadnega jekla, omogoča pa tudi doseganje manj zahtevnih zvarov iz lahkih kovin in zlitin. Če se zanimate za nakup varilnega aparata CO2 ali varilnega aparata plazma, ki ga uporabljamo  pri enem najstarejših postopkov varjenja, si lahko ogledate ponudbo na naši spletni strani, ali pa nas osebno biščete v podjetju Pretent.


VEČ O VARILNIH APARATIH MIG MAG