Pošlji povpraševanje

Inverterski varilni aparat in avtogeni aparat ter njuna uporaba

Inverterski varilni aparat se uporablja za ročno obločno varjenje. Gre za povsem univerzalen postopek varjenja, ki se uporablja predvsem za varjenje močnih konstrukcij. Pri ročnem obločnem varjenju z inverterskim varilnim aparatom uporabljamo oplaščeno taljivo elektrodo, pri čemer je lahko električni tok tako enosmeren, kot tudi izmeničen. Postopek varjenja je preprost, zaradi česar se omenjen način varjenja zelo pogosto uporablja predvsem pri popravljanju in vzdrževanju. Gre za najpogosteje uporabljen postopek v industriji, kljub temu, da nekateri novejši načini varjenja dandanes hitro pridobivajo na priljubljenosti. V podjetju Pretent vam nudimo tudi avtogene varilne aparate z zelo visoko močjo. S prodajo varilnih aparatov se ukvarjamo že vrsto let, zato vam bomo pred nakupom znali svetovati.

Varilni aparat za obločno varjenjevarilni aparat

Avtogeni varilni aparat in postopek varjenja

Avtogeni varilni aparat nam omogoča enega izmed najstarejših postopkov varjenja, pri katerem uporabljamo plamen. Zaradi energetske neodvisnosti, po kateri je naprava dobila tudi svoje ime, se varjenje z avtogenimi varilnimi aparati uporablja še danes. V primerjavi z drugimi napravi je omenjena naprava nekoliko manj varna (zaradi plamena), še posebej pri transportu in nenazadnje tudi pri uporabi. Varilni aparat za avtogeno varjenje in inverterski varilni aparat si lahko ogledate v podjetju Pretent.

NE SPREGLEJTE AKCIJSKIH IZDELKOV

Varilni aparat - inverterski in drugi aparati

Inverterski varilni aparat je le eden izmed varilnih aparatov, ki jih izberemo glede na delo, ki ga opravljamo. Vsi varilni aparati namreč niso primerni za opravljanje vseh del. Inverterski varilni aparat pogosto uporabljamo pri varjenju konstrukcijskih in nerjavnih jekel. Če pravkar razmišljate o nakupu aparata, preverite akcijo varilnih aparatov za obločno varjenje, ki smo jo za vas pripravili v podjetju Pretent! Več preberite tukaj: https://www.vsi.si/pretent/varilni-aparati.